COSMOPOLITAN
50 ml vodku 25 ml Triple Sec vai Cointreau liķieri 25 ml dzērveņu sulu 10 ml laim sulu sv. spiestu
dekorācija: gabaliņu citrona miziņas.
Visus komponentus kopā ar ledu sakratiet šeikerī un izkāsiet kokteiļa glāzē.
SEX ON THE BEACH
25 ml vodku 25 ml persiku liķieri 75 ml apelsīnu sulu 75 ml dzērveņu sulu
dekorācija: gabaliņu citrona miziņas.
Visus komponentus kopā ar ledu sakratiet šeikerī un izkāsiet "long drink" glāzē pildītā ar ledu. Citrona miziņu saspiediet virs kokteiļa un iemetiet to dzērienā. Kokteili pasniedziet ar salmiņu.
SCREAMING ORGASM
25 ml vodku 25 ml Kahlua kafijas liķieri 25 ml Amaretto liķieri 25 ml Irish Cream liķieri
Visus komponentus sakratiet šeikerī kopā ar ledu un izkāsiet viskija glāzē (Old Fashioned glass).
ADIOS MOTHERFUCKER (A.M.F.)
15 ml vodku 15 ml gaišo rumu 15 ml gaišo tekilu 15 ml džinu 15 ml Curaçao blue liķieri 60 ml citronu nektāru (cordial mix) 60 ml citronu limonādi (sprite, 7up)
Visus komponentus kopā ar ledu viegli samaisiet "long drink" pasniegšanas glāzē.
BLUE LAGOON 1
50 ml Malibu Coconut liķieri pievienot ananāsu sulu 15 ml blue curacao sīrupu
Visus komponentus viegli samaisiet "long drink" pasniegšanas glāzē.
JELLO SHOTS
3 l. sulu 2 p. želantīnu 1 l. vodku
Verdošā ūdenī izšķīdiniet želantīnu atbilstoši proporcijai, kura norādīta uz iepakojuma. Rekomendēju parasto "Santa Maria". 1. Uzbriediniet želeju nelielā bļodiņā (1-3h). 2. Lielā krūzē alkoholu sajauciet ar jebkuras krāsas sulu. 3. Savienojiet alkohola kokteili ar uzbriedināto želeju. 4. Izšķīdiniet želeju enerģiski maisot (var pasildīt) līdz izveidojas dzidrs, biezs kokteilis. 5. Uz paplātes izvietojiet mazas, mīksta materiāla plastmasas glāzītes, salejiet kokteili. 6. Uz 4-7 stundām lieciet paplāti ledusskapī (ziemā var uz balkona). Želeju var ērti izspiest no mīkstas vienreizējās glāzītes tieši mutē. Ja nepieciešams iespraud šotiņā zobu bakstāmo. Recepte apmēram 100 porcijām pa 40ml
BELLINI
50 ml persiku sulu 100 ml šampanieti
Ielejiet sulu klasiskajā šampanieša glāzē (champagne Flute glass). Virsū lēnām uzlejiet šampanieti vai dzirkstošu vīnu. P.S. (c) I.B.A. Venēcijā, bārā „Herriz”, 1943 gadā šo kokteili radīja Džuzeppe Kipriani, par godu Venēcijas mākslinieka Bellini darbu izstādes atklāšanai.
MARILYN MONROE
100 ml sausu šampanieti 25 ml kalvadosu 1 dash Grenadine sīrupu
dekorācija: 2 kokteiļķirši.
Visus komponentus ielejiet zemajā šampanieša glāzē (Champagne saucer glass). Iekšā glāzē ielieciet kokteiļķiršus uzdurtus uz irbulīša.
"CLUB STYLE"
25 ml citronu nektāru (cordial mix) 25 ml absentu minim cukuru
Old fashion glāzē ielejiet sulu (biežāk tiek izmantota citruss augļu sulas). Virsū old fashion glāzei slīpi uzlieciet konjaka glāzi un ielejiet tajā absentu. Konjaka glāzes iekšā, uz glāzes maliņām, uzberiet pavisam nedaudz cukura. Konjaka glāzi aiz kājiņas patstāvīgi groziet. Aizdedziniet absenta tvaikus un groziet konjaka glāzi līdz sāks kust cukurs. Aizrauties nevajag, jo konjaka glāzes stikls nav īpaši ugunsdrošs. Pārlejiet liesmojošo šķidrumu no konjaka glāzes old fashion glāzē. Konjaka glāzi (apgrieztu kājām gaisā) novietojiet uz old fashion glāzes lai tajā koncentrētos absenta tvaiki. Ātri pārlieciet konjaka glāzi uz salvetes (apgrieztu kājām gaisā). Apgrieztu otrādāk kokteiļu salmiņu (vienu galu) palieciet zem konjaka glāzes. Izdzeriet viltīgo sastāvu. Vairākkārtīgi ieelpojiet absenta tvaikus. Efektīgāk ir ja to dara caur degunu aizspiežot vienu nāsi. *Iesaku visādam gadījumam pirms absenta pasniegšanas blakus servēt glāzi ar ūdeni. Lai būtu vieglāk izprast skatiet attēlu : http://www.bar.lv/absinth#Club-Style
B - 52
15 ml kafijas liķieri 15 ml Irish Cream liķieri 15 ml Triple Sec vai Cointreau liķieri
Bāra karoti vai nazīti piespiediet pie "shot" glāzes iekšējās maliņas. Visus dzērienus, iepriekš minētā secībā, lēnām ar tievu srūkliņu pa karotīti vai nazīti ieteciniet glāzē pakāpeniski vienu komponentu virsū iepriekšējam, tādā veidā radot dzidas dzērienu kārtas. Atceries! Komponenti nedrīkst sajaukties. Papildus servējiet glāzi ar ūdeni un salmiņu. Aizdedziniet pēdējo kokteiļa kārtu. Degošo kokteili nepārvietojiet! Salmiņu izņemiet no ūdens glāzes un ielieciet shot glāzītē un uzreiz, 1. sekundes laikā izsūciet degošo kokteili. Salmiņu ievietojiet atpakaļ ūdens glāzē.