Čau!Savu spoki.lv dzīvi vēlos sākt daloties ar recepti, pēc kuras jau ilgu laiku gatavoju savus 'firmas' kēksiņus. Viegli, mīksti un pārbaudīti. Tad nu, labu apetīti! :)
Atvainojos par bilžu nepārāk labo kvalitāti, jo fotografēju ar telefonu un bija jau diezgan tumšš.
Vaniļas kēksiņi.2
60
0
Autora bilde
Tātad, sastāvdaļas: 110gr. sviesta (es lieku uz aci), 130gr. cukura, 3 olas, 1 tējkarote vaniļas esences vai ekstrakta, bet šoreiz esences nebija, tāpēc izmantoju vaniļas cukuru. (es savu esenci parasti pērku Liepājā "Depo" ēdiena nodaļā, bet zinu, ka citur arī ir), 200gr. miltu, 1tējk. cepamā pulvera, 60ml piena, šķipsniņa sāls un kēksu formiņas
Autora bilde
Sākam ar to, ka uzsildam cepeškrāsni uz 180 grādiem. Bļodā liekam mīkstu (bet ne šķidru) sviestu un cukuru, putojam, kamēr ir gaisīga un viendabīga masa.
Reklāma
Autora bilde
Būtu jāizskatās šādi.
Autora bilde
Tad pa vienai liekam klāt olas un pēc katras kārtīgi sakuļam.
Autora bilde
Tad, kad masa izskatās šādi liekam klāt vaniļu. Ja nav esences vai ekstrakta, var izmantot vaniļas cukuru, ko liekam klāt reizē ar parasto cukuru sākumā, bet tad vaniļas garša nebūs tik izteikta.
Reklāma
Autora bilde
Atsevišķā bļodā iesijā miltus, sāli, cepamo pulveri un samaisa.
Autora bilde
Tālāk ir nedaudz sarežģītā daļa, vismaz man tā likās pirmajā reizē, kad gatavoju šos kēksiņus. Lēni miksējot, pievienojam pusi sauso sastāvdaļu no otras bļodas, kārtīgi sakuļam, tad pievienojam visu pienu, sakuļam, un tad pārējās sausās sastāvdaļas.
Autora bilde
Beigās mīklai būtu jābūt šādai.
Reklāma
Autora bilde
Tad pildam 3/4 pilnas kēksu formiņas un liekam krāsnī uz ~20 minūtēm. Iesaku jau pie 18 minūtēm pārbaudīt ar zobu bakstāmo.
Autora bilde
Un šādi kēksi izskatās, kad ir gatavi! Man vienmēr no šāda daudzuma sanāk 15, citiem tikai 12, bet es domāju, ka tas ir atkarīgs no formiņu lieluma.