Sastāvdaļas Vafeļu plāksnes-1 iepak. 200g sviests 300g karameļu pildījuma vai 1 bundžiņa vārītais iebiezinātais piens ar cukuru 300g sagrūsti valrieksti
Pagatavošana:
Sagatavo kremu: Mīkstu sviestu saputo.Pieliec kond.pienu un turpini putot.
Kremu smērē uz vafelēm tā lai aizpildās rūtiņas un drusku vēl.Vienā vidējā kārtā kremu iesmērē vairāk un virsū uzber vienmērīgi pusi sagrūsto valriekstu,tad uzliec vafeli un kūku drusku piespied,lai sablīvējas.
Virsējai kārtai virs krema ber otru pusi riekstu.Torte sanāk augsta tapēc reizēm taisu no 1 iepakojuma vafelēm 2 kūkas ,tad kremu vajag mazliet vairāk.
Ievārījumu pie vafelēm nelietoju,jo tad viņas samirkst par daudz.Tortei tomēr kādas stundiņas vajadzētu ievilkties(ledusskapī).
Riekstus var aizstāt ar taukvielās saceptām auzu pārslām ar cukuru. Šādi var pagatavot gardu vafeļtorti..
Ķersimies pie mūsu padzēriena: Mohito
Sastāvdaļas Recepte uz vienu glazi... vajadzes 10-50 piparmetru laps (atkarigi pec izmera un stipruma) ledu labak saskalditu. Vienu laimu. 1/2 tej.k bruna cukura vodka vai Bacardi (bacardi labak) Pagatavošana: 5 min.
Nemam glazi, panemam 5-7 piparmetr lapas un tas biskin sasmalcinam...ieliekam glaze.
Pargriezam laimu uz pusem un izpiezam sulu..ielejam to glaze (nevajag daudz un lai butu bez kauliniem.
pievienojam 1/2 tej.k bruna cukura un ieberam.
Izmantojam kocinu vai kautko lai varetu to saspiest lai no ta izpiestu garsu...nevis lai uztaisitu putru.
kad esam izpiedu6i pielejam uz pusi vai mazak bacardi.
panenam palikusas piparmetru lapas parivejam apkart glazes malai un veselas iemetam glaze.
sagriezam paris mazus gabalinus laima un ieliekam dzeriena.pieliekam pilnu glazi ar ledu pieleja bacardi.
pec tam viegli un magi biskin samiasam...bet nesajaucam kombinaciju.
Varam pasniegt...
Pasniedz bez salmina lai justu piparmetras svaigumu.
Aptuvenais laiks 2-5 min
Lai labi garšo!