jeb rabarberu dzeramais ķīsēlis.
Šī recepte man ir ļoti iemīļota, jo ir ātri pagatavojama un garšīga.
Tā nu es nolēmu izvārīt rakstu kā pagatavo šo šķidro brīnumu.
Man ir 13 gadi, tāpēc neesmu profesionālis šajā jomā.
jeb rabarberu dzeramais ķīsēlis.
Šī recepte man ir ļoti iemīļota, jo ir ātri pagatavojama un garšīga.
Tā nu es nolēmu izvārīt rakstu kā pagatavo šo šķidro brīnumu.
Man ir 13 gadi, tāpēc neesmu profesionālis šajā jomā.
Sastāvdaļas:
♥ 1l ūdens
♥ 200g rabarbera vai arī viens garš kāts :D
♥ 100g cukura (pusglāze)
♥ 40g kartupeļu cietes
Es taisīju uz 2 litriem. Divreiz vairāk.
Vāram ūdeni.
Pa to laiku nomizojam rabarbierus, bet mizas nemetiet ārā.
Sasienam no mizām mazu kušķīti. Nekādu glauno baņķiku nesieniet.
Saišķīti lieciet ūdenī. Tas dos nedaudz krāsu. Man dažreiz iekrāsojas sārts.
Sagrieziet rabčikus!
Pievēršamies pie katla, kad ūdens sāk nedaudz burbuļot, bet ne vārīties - izmetat mizas un nomainat tās pret rabarbieriem.
Tagad turpiniet vārīt, kāmēr rabčiku mīksti. Cukurs ātri izšķist, tāpēc to var atlikt uz beigām.
Rabarbieri mīksti, viss jau gandrīz gatavs..
Lieciet droši cukuru.