Nepieciešams:
150 g cukura;
0,5 l piena;
1 paciņa vaniļas cukura;
300 ml saldā krējuma;
3 olu dzeltenumi.
Nepieciešams:
150 g cukura;
0,5 l piena;
1 paciņa vaniļas cukura;
300 ml saldā krējuma;
3 olu dzeltenumi.
Uzsildīt pienu līdz apmēram 35-36°C
Pa to laiku atdalām olu dzeltenumus.
Kad piens uzsildījās, noņemam katliņu no uguns, pieliekam dzeltenumus un sakuļam.
Pēc tam pieliekam cukuru un vaniļas cukuru, atkal sakuļam.
Liekam katliņu ar visu maisījumu uz ūdens pirtiņas un sildam to, nepārtaukti maisot, līdz sabiezēs.
Noņemam katliņu no uguns un ļaujam tam atdziest.
Saldo krējumu sakuļam.
Savienot maisījumu un saldo krējumu (lai būtu apmēram līdzīga temperatūra) un akurāti samaisīt.
Ielejam maisījumu formiņā un ielikt saldētavā uz 3 stundām. Katru stundu saldējumu vajag pamaisam, lai neizveidotos ledus kristāliņi.