Sveiki!
Te jau tāds mazs gardums no manis!
Un lai labi skatās!
Sveiki!
Te jau tāds mazs gardums no manis!
Un lai labi skatās!
Vajadzīgais, bet gatavošanas laikā tomēr neizmantoju sviestu un želejkoņčas:
divas mīklas plāksnes(man bija kārtainās un ļoti labi iznāca),
cukurs,
kanēlis,
sviests(es neizmantoju, bet var izmantot lai kanēļmaizītes nebūtu sausas.Man nebija sausas),
šokolādes krēms(manuprāt, der jebkurš-Nutella vai citi, ka tik pašam garšo. Man ir Nutoka),
ola(bildē nav, un ar to apsmērēju maizītes pirms likšanas iekšā krāsnī),
un želejkoņčas(doma bija izrotāt ar sagriestām koņčām, bet manas domas mainījās gatavošanas laikā un neizmantoju).
Sāku ar šokolādes maizītēm. Vajadzīgais- viena mīklas plāksne un šokolādes krēms.
Izrullējam plānu mīklu un sagriežam, izspiežam ar glāzi sev vēlamo formu(pēctam jāloka būs uz pusēm)
Piemēram aplīti. Uzziežam šokolādes krēmu cik sirds kāro tik nepārspīlējam
Aizlokam un ar karotīti aizspiežam kā bildē. Tā ar visām vai...
Veidojam vairākas formas.
Saliekam uz paplāts kura ir noklāta ar cepampapīru, apsmērējam ar olu spīdumam un liekam krāsnī(180 grādi līdz zeltaini brūni). Kā redzams bildē man ir arī lielā šokolādes maizīte.
Kāmēr šokolādes maizītes sauļojas ķeramies klāt pie kanēļmaizītēm. Vajadzīgs- otra mīklas plāksne, kanēlis un cukurs.
Izullējam...
...apkaisam ar kanēli un cukuru. Te man tētis palīdzēja sākt rullēt.
Te jau aizrullēts.
Ņemam asu nazi un sagriežam ripiņās un ne ļoti biezās. Liekam uz plāts un sūtam krāsnī arī uz 180 grādiem līdz zeltaini brūnas.