Labākais ēdiens svētdienas gastronomiskajām izvirtībām - sulīgais Mega Burgers.
MegaBurgers7
163
1
6 burgeriem nepieciešams: Maltā gaļa 500.g; 1 ola; 2 tomāti; 1 sarkanais sīpols; Marinēti gurķīši; Salātlapas; Burgeru maizītes; Siers; Sinepes; Majonēze; Kečups; Garšvielas
Sagriežam dārzeņus ripiņās. Tomāti
Reklāma
Sīpols un marinētie gurķīši
6 salātlapas - katram burgeram pa vienai.
Maltajai gaļai pievienojam 1 olu, sāli piparus un mazliet sinepju, tādējādi gaļa kļūst mīkstāka un sulīgāka.
Reklāma
Veidojam palielus gaļas burgerus, aptuceni 1,5 cm biezus, cepam uz vidēji lielas uguns. No katras puses 6 - 7 minūtes, svarīgi no katras puses cept tikai 1 reizi, gaļu negrozīt, citādi zaudēs savu sulīgumu. Cep līdz abas puses brūnas.
Kamēr gaļa cepas, sagatavojam mērcīti - kečups kopā ar majonēzi, klājam virsū burgeru maizītēm.
Liekam virsū sagrieztos sīpolus un marinētos gurķīšus.
Reklāma
Salātlapu un tomātu ripiņas, pa virsu - mazliet mērces.
Kad gaļa izcepusies, liekam virsū siera šķēli, kad siers izkusis, liekam burgeros virs tomātiem