Mārrutki ir garšaugs, kura saknes ir visgaršīgākās no septembra līdz aprīlim. Tuvojoties ziemas aukstajam laikam, piedāvājam pārbaudītu mārrutku uzlējuma recepti. Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!
Sastāvdaļas:
1. 1l 40% degvīns.
2. 25g mārrutku sakne.
3. 10g ingvera sakne.
4. 1/2 citrona miza.
Pagatavošana:
Mārrutku sakni un ingveru nomizo un sagriež ripiņās. Citrona miziņu sagriež smalkāk. Visu saliek burkā, pārlej ar degvīnu, uzliek vāku un noliek tumšā siltā vietā uz četrām dienām. Katru dienu uzlējumu samaisa. Piektajā dienā uzlējumu izkāš caur smalku sietu vai marli. Noliek nostāvēties vēl uz četrām dienām.