Sastāvdaļas
55 g olu baltuma (apmēram 1,5 vidēja izmēra olas)
70 g mandeļu miltu vai samaltu mandeļu
60 g pūdercukura
55 g cukura
1 tējkarote kanēļa
3 āboli + cukurs vai medus pēc garšas
Olu baltumus liek noslēgtā trauciņā un uzglabā ledusskapī 12 stundas. Pirms izmantošanas tos vismaz pāris stundas atstāj istabas temperatūrā.
Mandeļu miltus, kanēli un pūdercukuru izsijā.
Citā bļodā kuļ olu baltumus. Kad tie jau kļuvuši gaisīgi, sāk pievienot cukuru. Olbaltumu puto, līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs un cukurs izkusis. Pievieno izsijātās sastāvdaļas.
Maisa no malām uz vidu. Kad sastāvdaļas apmēram sajaukušās, jākļūst uzmanīgam. Masa nedrīkst kļūt pārāk šķidra. To var pārbaudīt, izceļot lāpstiņu no masas un pagaidot, kamēr mīkliņa iekrīt bļodā. Ja tā izlīdzinās, tā ir gatava. Ja paliek sastingusi un kalnaina – jāpamaisa vēl. Masai jābūt nedaudz plūstošai, bet ne tekošai.
Gatavo makaronu maisījumu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti. Uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, spiež nelielas 2–3 cm diametra piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra. Pannu ar makaroniem atstāj nostāvēties 30 minūtes vai ilgāk. Ja, pieskaroties tiem, jūtama pārvilkusies kārtiņa pār cepumu, tad tos var likt cepties.Cep 15 minūtes 150 °C temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē.
Pagatavo pildījumu. Katliņā liek notīrītus un mazos kubiņos sagrieztus ābolus. Cukuru pievieno pēc garšas. Vāra, kamēr āboli mīksti un no tiem izvārījies viss liekais mitrums. Biezeni atdzesē.
Pildījumu smērē uz vienas makaronu pusītes, otru uzliekot pa virsu.
1. pagatavošanas solis
Olu baltumus liek noslēgtā trauciņā un uzglabā ledusskapī 12 stundas. Pirms izmantošanas tos vismaz pāris stundas atstāj istabas temperatūrā.
Mandeļu miltus, kanēli un pūdercukuru izsijā.
2. pagatavošanas solis
Citā bļodā kuļ olu baltumus. Kad tie jau kļuvuši gaisīgi, sāk pievienot cukuru. Olbaltumu puto, līdz tas kļūst viendabīgs un spīdīgs un cukurs izkusis. Pievieno izsijātās sastāvdaļas.
3. pagatavošanas solis
Maisa no malām uz vidu. Kad sastāvdaļas apmēram sajaukušās, jākļūst uzmanīgam. Masa nedrīkst kļūt pārāk šķidra. To var pārbaudīt, izceļot lāpstiņu no masas un pagaidot, kamēr mīkliņa iekrīt bļodā. Ja tā izlīdzinās, tā ir gatava. Ja paliek sastingusi un kalnaina – jāpamaisa vēl. Masai jābūt nedaudz plūstošai, bet ne tekošai
4. pagatavošanas solis
Gatavo makaronu maisījumu liek konditorejas maisiņā ar apaļu uzgalīti. Uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, spiež nelielas 2–3 cm diametra piciņas. Vēlams, lai tās būtu apmēram vienāda izmēra. Pannu ar makaroniem atstāj nostāvēties 30 minūtes vai ilgāk. Ja, pieskaroties tiem, jūtama pārvilkusies kārtiņa pār cepumu, tad tos var likt cepties. Cep 15 minūtes 150 °C temperatūrā. Pēc cepšanas atdzesē.
5. pagatavošanas solis
Pagatavo pildījumu. Katliņā liek notīrītus un mazos kubiņos sagrieztus ābolus. Cukuru pievieno pēc garšas. Vāra, kamēr āboli mīksti un no tiem izvārījies viss liekais mitrums. Biezeni atdzesē.
6. pagatavošanas solis
Pildījumu smērē uz vienas makaronu pusītes, otru uzliekot pa virsu.
Lai labi garšo.