Labas dienas! Bišķu biju ierāvies vasaras virpulī ar darbiem braukājot pa Eiropu, jāsaka, ka nu ir mierīgāk, var atļauties kaut ko nopublicēt recepšu sadaļā, te jau dažs labs kā es- pa ilgiem laikiem kaut ko nopublicē.
Tā, kurš šito visu garo murgu negrib lasīt, recepte sākas pēdējā rindkopā.
Aiz loga jau manāma rudens tuvošanās, bet paklau, tagad taču ir īstais ražas laiks, LV dārzeņi, augļi , daudz ābolu, jā šogad dārzā nenormāli daudz ābolu sakrituši, rudens arī ir laiks, kad kauj manu iecienītāko dzīvnieku- jēru. Dažādi sēņu, kartupeļu ēdieni un takš vēl ķirbji vesels lērums (starp citu vakar savārīju ķirbju zupiņu), es domāju ir īstais brīdis , lai spoki aktīvi ceptu augšā rakstus recepšu sadaļā ar rudens veltēm- jā skola, studijas, laika tp nav, bet paklau, nevajag jau neko ekskluzīvu celt galdā, dažreiz pietiek ar trīs sastāvdaļām un maziet garšvielām- piemēram, varbūt kāds dosies vēl šajā brīvdienās uz mežu, nu tur tak tās sēnes, pa ceļam kāds kadiķis, dzērvenes vispār ir kosmoss, mazliet jāatvēl laiks un jāpašiverē pa virtuvi, nu, novēlu jums visiem , lai izdodas atrast laiku un nebaidieties no eksperimentiem virtuvē.
"atkal jau tā draudzene!!!" jā, kad esmu mājās, draudzenei bieži gatavoju, tas sauklis jau vairāk ir prikolam, patīk tā teikt drusku piedurties. Šad un tad izejam arī ārpus mājās, kad ir kas patiesi interesants atrodams no ēdamām lietām, ko būtu vērts nopirkt un nobaudīt, jo jāsaka, ka ir diezgan grūti- esmu daudz ko redzējis un mani īsti pārsteigt nevar restorānā, plus vēl arī tas, ka restorānu ēdienu pašizmaksa ir pareizināta aptuveni trīs reizes (tas ir tikai normāli, ja kāds šasminās , tas vēl ir maz), un nu, dažkārt neceļās roka maksāt par to, ko es pats māku pagatavot tā kā man patīk, es zinu no kurienes un no kādiem piegādātājiem nāk restorāniem prece un varu mierīgi pats visu sagādāt, kas man ir nepieciešams, tā kā ja kādam ir jautājumi kur ko dabūt, varam ielikt komentāros, es varu noskaidrot un pastāstīt kur ko dabūt. Jā, dažkārt restorānu ēdienkartes ir ļoti garlaicīgas, sen zimāmas kombinācijas, dažreiz tā vien gribas noprovēt kas tur samačkāts. Nu , lai arī kā tur būtu, vislabāk man patīk pašam visu radīt.
Kā jau teicu, draudzene pa darbiem man šodien brīvs un ārā līst lietus, produkti ir sapirkti, ēdiens arī izdomāts, viss process lēnām jau notiek, patiesībā viss sākās ar to kā sākas visi mani ēdieni ar mazumiņu, es gandrīz vienmēr skatos, kas man palicis un būtu jāizmanto ledusskapī vai no sausajiem produktiem un gandrīz nekad ēdiens netiek izmests vai sabojāts.
Šī recepte būs diezgan laiku ietilpīga, salīdzinoši padārga un prasīs gatavošanas iemaņas. Šo recepti es publicēju, lai jums radītu iedvesmu un idejas gatavošanā , jo recepte sastāv no 3 galvenajām daļām- Buljons / Pasta/ Pildījums/
Liellopa kaulu buljons- kā tas notiek. Ņem kaulus (es pirku maximā), stundu nocep cepeškrāsnī