Rīt mammai dzimšanas diena tāpēc izcepu kūciņu. Diemžēl nevaru pateikt kā garšo, jo vēl neesmu pagaršojusi.:( Un nevaru sagaidīt, kad varēšo pagaršot. Bēet izskatās ļoooti garšīga...
Sastāvdaļas biskvītam:
170 g sviests, istabas temperatūrā
140 g smalkais cukurs
3 olas
140 g cepamo pulveri saturošus miltus
2,5 tējk. šķīstošā kafija, izšķīdināta 1 ēdamkarotē karstā ūdens
55 g grauzdēti, sasmalcināti lazdu rieksti
Pralinē (cukurā grauzdētu sasmalcinātu riekstu maisījums):
55 g smalkais cukurs
55 g grauzdēti lazdu rieksti
Krēmam:
200 g Mascarpones siers
170 g pūdercukurs, izsijāts
1 ēd. k. šķīstošā kafija, izšķīdināta 1 ēd. k. vārošā ūdenī
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu Ietauko ar sviestu vai ieklāj cepamo papīru divās apaļās kūkas formās 20 cm diametrā.
Sakuļ sviestu ar cukuru, kamēr izveidojas vienmērīga masa. Pa vienai iekuļ olas. Iesijā miltus un samaisa. Pievieno riekstus un kafiju. Masu sadala divās vienādās daļās un ielej abās kūkas formās. Cep 20-25 minūtes, kamēr kūka paliek zeltaina un viegli uzspiežot uz kūkas, tā "atlec" atpakaļ. Ņem ārā un atdzesē.
Lai uztaisītu supergaršīgo pralinē, uz plāts izklāj cepamo papīru. Katliņā uzmanīgi, ik pa laikam maisot, karsē cukuru, kamēr izkūst un ir bāli zeltains. Pievieno lazdu riekstus un maisa apmēram 30 sekundes. Tad uzlej uz cepampapīra un atstāj sacietēt uz 20 minūtēm (es drošības pēc vēl ieliku ledusskapī).
Lai pagatavotu krēmu, saputo Mascarpones sieru, pūdercukuru un kafiju. Šis krēms sanāk ļoooti garšīgs - kūst uz mēles!
Krēmu smērē uz atdzesētās kūkas - pirmai kārtai nedaudz mazāk par pusi, uzliek otro kārtu un smērē atlikušo krēmu pa virsu un malām. Dekorē ar saplēsto pralinē (kas ir ļoti garšīgs arī tāpat bez kūkas).