Labvakar. Šodien radās iedvesma pagatavot ko neierastu.
Pagatavoju nelielas uzkodas ,kas neprasa parak daudz pūļu un izdevumu, toties ir neizsakāmi sātīgas:)
Tad nu lūkojiet , kas man ir sanācis. :)
Labvakar. Šodien radās iedvesma pagatavot ko neierastu.
Pagatavoju nelielas uzkodas ,kas neprasa parak daudz pūļu un izdevumu, toties ir neizsakāmi sātīgas:)
Tad nu lūkojiet , kas man ir sanācis. :)
Tātad, mums būs nepieciešami:
1. kartupeļi
2. baklažāns
3. eļļa
4. persiļi
5. sāls
6.pipari
7. milti
8. soda
Nomazgajam baklažānu, un sagriežam smalki un vēlams plāni.
Nomizojam 6 vidēja izmēra kartupeļus.
Tapat kā baklažānus , sagriežam smalki un plāni. Beram pie sagrieztajiem baklažāniem.
Sakapajam persiļus un beram klāt pie sagrieztajiem kartupeļiem un baklažāniem.
Beram klāt sāli ,sodas tējkarotīti, piparus (katrs pēc savas gaumes), miltus un pielejam klat ūdeni.
Visu cītīgi, cītīgi samaisam. Konsistence atgādina biezu pankūku mīklu.
Uzliekam katliņā vārīties eļļu.
Kad eļļa ir sākusi vārīties, ņemam talkā zupas karoti un pa nelielai piciņai liekam iekšā jau sagatavoto massu. Bet skatieties, lai karote nav pārāk pilna , jo šie brīnumi uzpūšas pateicotiees sodai. Vāram līdz zeltaini brūnam tonim.
Ņemam šķīvi klajam virsū virtuves dvielīti, a ja nav virtuves dvielīša der arī tualetes papīrs. Liekam virsū mūsu gatavos kunkulīšus.
Iskatās ne pārāk, diez pec kā garšo šitas brīnums? Un nafig tā sodā vajadzīga?