Kad rūķītis atkal atnesis svaigu mencu fileju, jāsteidz to pagatavot pusdienām. Ja būs pacietība skatīties, tiksim arī pie kartupeļa un dillītes.
Kad rūķītis atkal atnesis svaigu mencu fileju, jāsteidz to pagatavot pusdienām. Ja būs pacietība skatīties, tiksim arī pie kartupeļa un dillītes.
Te ir kārbiņa ar svaigām mencu filejām.
Atbrīvoju no ādām. Tas izdodas pavisam viegli.
Apviļāju kviešu pilngraudu miltos, kam piejaukta pēc garšas sāls un malti melnie pipari. Cepu uz sakarsētas pannas augu eļļā.
Katru gabaliņu apcepu no abām pusēm.
Notīru 6 vidēja lieluma sīpolgalviņas un divus burkānus. Sīpolus sasmalcinu ar nazi, burkānus sarīvēju.
Sīpolus un burkānu cepu palielā eļļas daudzumā (3/4 glāzes) līdz sīpoli kļūst mīksti un zeltaini. Tad pievienoju 300 gr skābu lauku krējumu, ēdamkaroti tomātu mērces, divas lauru lapas un visu uzvāru un vēl izkarsēju 1-2 minūtes. Pievienoju sāli pēc garšas. Citas garšvielas nelietoju, lai nenoslāpētu mencas garšu.
Sagatavoto krējuma mērci pārleju pāri izceptajiem mencas gabaliņiem, mazliet smukumam padekorēju ar majonēzi. Uz 30 minūtēm trauku ielieku sakarsētā cepeškrāsnī.
Smaržīgais mencu cacepums sīpolu - krējuma mērcē gatavs.
Kamēr atpūšas mencas sacepums, nomizoju divus palielus kartupeļus. Sašķēlēju plānās šķēlītēs ar rievoto nazi.
Nosusinu ar virtuves dvieli.
Vispār zivis man īpaši nepatīk. Bet menca un šādā veidā arī no manis gūst labāko atzinību.
eļļa nav tauki,tā pievieno tukšas kalorijas nevis jebkādu garšu. kartupeļus es saprotu,bez daudz eļļas piedegs ja 10-15 minūtes cep,bet kapēc sīpolus un burkānus jācep palielā eļļas daudzumā ja var arī mazā?