Sveiki, pa cik mums šeit Vācijā rīt ir bank holidays, par godu tēvu dienai, tai skaitā vīriešu, tad nu ar mammu izlēmām, ka jauzbūvē kaut kas salds mūsu vīriešiem.
Cepumu kūka!6
Nepieciešamās sastāvdaļas. 3 paciņas selgas cepumi (klasiskie) , marmelādes konfektes 250g , saldais krējums 400g , 500 - 550g biezpiens, 18g želantīna plāksnītes, 6 karotes cukurs, paciņa vaniļas cukurs un šokolādes sīrups.
Sagriežam marmelādi kubiņos.
Kamēr griežam par to laiku iepriekš var jau sākt gatavot želantīnu. Ja kāds nezin, kā jārīkojas ar plāksnēm tad želantīnu izmērcē ūdenī, apmeram kādas 10 minūtes. Pēc tam nedaudz nolejam ūdeni, bet nedaudz. Un liek mikroviļņu krāsnī uz minūti izkausēt.
Tad ielejam bļodā jeb traukā 400g saldo krējumu, 6 karotes cukuru un vaniļas cukuru. Visu saputojam lidz tādai stadijai, ka masa gandrīz ir pārvērtusies putukrējumā.
Tad pievienojam 500g biezpienu un atkal visu putojam kopā.
Un tad beram klāt konfektes, bet tās saputo tikai tā, lai marmelāde atdalītos viena no otras.
Putojot klāt lejam uzmanīgi želantīnu. Un tad visu atstājam nedaudz saželēt.
Izklājam pannā pirmo kārtu ar SELGAS cepumiem.
Tad pārlejam gatavo, saputoto masu un nedaudz izlīdzinam.
Liekam otro kārtu ar cepumiem.