Krustmeita salasīja veselu litru magoņu sēklu. Nu tās jāliek lietā.
Cepam atkal13
Tiklīdz ieraugu es miltus,
Gribas pīrādziņus siltus.
Problēmas man nav nekādas
Izcept magoņmaizes šādas:
Divas glāzes piena bļodā,
(Ja nav bļodas, var liet podā.)
Pienu vajag mazliet siltu,
Klāt vēl divas glāzes miltu.
Vienu auzu pārslu glāzi,
Tas dos mīklai mīkstu bāzi.
Paciņu ar sauso raugu
Beru klāt un tad vēl raugu,
Cukurs saldumam lai tiek.
Sāli arī drusku jāpieliek;
Visu tagad kopā jaucu,
Visus labos spokus saucu,
Lai nu mīkla labi rūgst,
Apjomā tā divkārt tūkst.
Tad, kad mīkla uzrūgusi,
Apjomā tā samilzusi,
Augu eļļu trešdaļu glāzes,
Miltus vienu-divas glāzes,
Lai nu mīcīšana sokas,
Kamēr mīkla lec no rokas!
Mīklu apkaisu ar miltiem,
Piesedzu ar dvieļiem siltiem.
Mīkla rūgst un vēl ir traukā,
Sabakstu, lai nekāpj laukā.
Sabakstīta otro reizi,
Mīkla gatava - kā reizi!
Lai viss neizietu greizi, pārlasi vēl vienu reizi!
Pusi mīklas izrullēju līdz dēlīša malām un pārziežu ar mīkstu sviestu
Pārkaisu ar cukuru un magonēm
Sarullēju garenvirzienā un rullējot pastiepju garāku
Griežu ar nazi apm. 3 cm šķēlēs un lieku uz cepampapīra plātiņā. Atstāju uzrūgt.