Šodien izdomāju uzcept ko garšīgu un saldu. Ar šo iepriecināju savu mammu, kam ļoti garšo šī plātsmaize. Taisīju savādāk nekā ierasts, jo zinu kā man garšo labāk.
Biezpiena plātsmaize ar rozīnēm un kanēli.15
Nepieciešams: pusotra glāze miltu, 3 edamkarotes sviests, margarīns vai eļla, puspaciņa sausais raugs, cukus. Pildījumam: puspaciņa krējuma, 4 olas, 0,5 kg biezpiena, cukurs, kanēlis.
Vispirms liekam mērcēties rozīnes. Ieberam bļodiņā, pārlejam ar vārošu ūdeni un atstājam uz nepilnu pusstundu.
Tad atmodinam raugu. Ieberam tasītē pupaciņu sausā rauga, pieberam tējkaroti bez kaudzes cukura un pielejam siltu, bet ne karstu ūdeni, un samaisam. Kad raugs sāk putot un ir dzirdama šņākoņa kā no CocaCola, tad ir gatavs.
Samīcam mīklu. Ieberam bļodā miltus, 2 ēdamkarotes cukura, pieliekam taukvielas un pielejam rauga šķīdumu no krūzītes. Ja pa sausu, pielejam vēl mazliet ūdeni. Mīklu NELIEKAM UZRŪGT.
Ietaukojam plāti. Es parasti uzpilinu mazliet eļļas un kārtīgi izsmērēju pa visu plāti.