Ātrie krējuma kēksiņi.
Pēdējā laikā cenšos pabalstīt pašmāju zemniekus - pērku regulāri lauku krējumu. Tas iznāk ievērojami lētāk un garšīgāk. Viens litrs bieza lauku krējuma maksā 3 Eiro. Lietoju to gan svaigu, gan cepšnai. Tas ir bez konservantiem un citām piedevām.
Iepatikās man kēksu, jeb groziņu plāts, tāpēc šī rakstu sērija ar cepšanu tajā.
Recepte ļoti vienkāša, nekas nebūs jāmīca ar roku.
Produkti mīklai: viens vidēja lieluma citrons, 300 gr lauku krējuma, 3 olas, 3 glāzes miltu, 1 glāze cukura, 200-300 gr bezkauliņu rozīņu, tējkarote bez kaudzes dzeramā soda.
Mīklas pagatavošana: mikserī sakuļu 3 olas ar glāzi cukura, piesijāju glazi miltu, iecilāju tos ar karoti.
Krējumu sajaucu arr sodu, rīvēto citrona mizu un sulu. Pievienoju olu masai un iecilāju ar karoti. Vēl piesijāju 2 glāzes miltu,noplaucētas un nosusinātas rozīnes, ar karoti viegli izmaisu. Kult un daudz maisīt nav vēlams.
Iepriekšējais šīs sērijas raksts
http://spoki.tvnet.lv/receptes/Picmaizites/695413