local-stats-pixel fb-conv-api

8. un 9. diena, Phjončhana - Latviešu dienasgrāmata: daudz jaunumu0

24 0

Atceries, ka piespiešana ''PATĪK'', komentēšana un dalīšanās ar rakstu sociālajos tīklos, dod Tev cepumus, tāpēc izdari visu tikko minēto un saņem cepumus. Jauku lasīšanu! emotion

8. un 9.diena - 14. un 15.februāris.

Par spīti tam, ka 14.februāris ir Valentīndiena, paralēli tik un tā norisinājās ziemas olimpiskās spēles Phjončjhanā. Teikšu uzreiz - pie medaļām vēl tikuši neesam, tomēr galvenās cīņas vēl ir tikai priekšā. Iesim visu pēc kārtas un pastāstīšu atkal par to, kā ir gājis mūsu sportistiem.

Sākumā parunāsim par sporta veidu, kuru Latvija šogad nepārstāv, tomēr tajā ir daudz pārsteigumu! Tas ir hokejs, kur nepatīkamu pārsteigumu saviem faniem ir paguvusi sarīkot gan Krievija, gan ASV. Krievija ar 2:3 piekāpās Slovākijai, bet ar tādu pašu rezultātu, tikai papildlaikā, Slovēnija sarūgtināja spēcīgo ASV izlasi.

Valentīndienā gan Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēja vien divi divnieku pāri kamaniņās.

Tur Latviju pārstāvēja Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kuri nodrošināja devīto vietu, kamēr brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja augsto ceturto vietu. Tikmēr zeltu izcīnīja pāris no Vācijas - Tobias Vendels un Tobials Arlts. Sudrabu izcīnīja Austrijas pāris - Peters Penzs un Georgs Fisčlers, bet bronzu ieguva arī Vācija - Tonijs Eggerts un Saša Beneckens. Nav slikts rezultāts - kopējā konkurence bija 20 sportisti.

15.februāris gan iesākās ar daudzām ziņām no Phjončanas. Dažas bija patīkamas, bet citas ne pārāk. Sāksim ar to patīkamo. Komandu stafetē kamaniņās, Latvija izcīnīja 6.vietu. Tur īsti nav ko piebilst. Pēc tam bija sporta veids uz kuru tika liktas vislielākās cerības, kur Latvija varētu izcīnīt medaļas - skeletons. Pēc otrā brauciena Martins atrodas trešajā vietā, bet viņa brālis Tomass Dukurs vien piektajā vietā. Stabili pirmo vietu sargā Korejas līderis, kurš no otrās vietas ir atrāvies gandrīz par pilnu sekundi. Šonakt noskaidrosim vai ir kāda medaļa mums un, ja ir - vai pie medaļas tiks arī beidzot Tomass.

Tālāk jau aiziet nedaudz nepatīkamāki rezultāti, par kuriem īsti nav ko priecāties, jo varēja labāk. Baiba Bendika 15 kilometru individuālajā distancē jeb biatlona klasikā, ar četrām kļūdām izcīnīja vien 39.vietu, kamēr par čempioni, negaidīti kļuva sportiste no Zviedrijas - Hanna Ēberga.

Tikmēr 10 kilometru distanci brīvajā stilā veica Patrīcija Eiduka, kura palika 44.vietā. Inga Paškovska ierindojās 80.vietā no visām 90 slēpotājām. Patrīcijas Eidukas uzstādītais rezultāts gan ir Latvijas rekords, tāpēc tur nav par ko pārdzīvot - lieliskas sacensības, godīgi sakot.

Tikmēr Lelde Gasūna, savas olimpiskās spēles iesāka ar 43.vietu milzu slalomā. Par olimpisko čempioni slalomā atkārtoti kļuva 22 gadus vecā Šifrina, kas triumfēja arī pirms četriem gadiem Sočos.

Tikmēr, visnegaidītākais pārsteigums, kas bija samērā nepatīkams, nāca no vīriešu slēpošanas. Andrejs Rastorgujevs 20 kilometru individuālajā distancē, palicis vien 59.vietā, kas ir viņa vājākais rezultāts Korejā. Tas gan viņam neliedza kvalificēties 15 kilometru masu starta disciplīnai, kurā sacensības notiks 18.feburārī, tomēr šāds rezultāts ir briesmīgs. Andrejs pats nevar izskaidrot, kāpēc tik vājš sniegums no viņa puses un viņš atzīst, ka tas ir nepatīkami. Paskaidrot savu vājo sniegumu viņš nespēja. Par viņu augstk bija pat otrs Latvijas pārstāvis. Neteiksim, ka tas bija nereāli, tomēr mazāk gaidīti un tas bija patīkams pārsteigums. Oskars Muižnieks ieņēma 42.vietu. Pēc tam viņša atklāja, ka mērķis bija tikt labāko 20 sportistu vidū.

16.februārī daudz startu Latvijai nav - vienīgi Martins ar Tomasu, naktī uz piektdienu, plkst. 02:30 pēc Latvijas laika, piedalīsies skeletona 3. un 4.braucienā, kur noskaidrosies, vai Latvijai beidzot ir pirmā medaļa!

Tas arī viss - gaidam nākamo dienu un, ja nebūs slinkums un būs kaut nedaudz lielāka atsaucība, tad būs arī nākamo dienu apraksti. Par Latviju!

24 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000