local-stats-pixel fb-conv-api

Kas tad tas?6

Nu te būs neliels turpinājums no mūsu ekskursijas uz Igauniju

http://www.spoki.lv/paparazzi/Baigie-Zveri/149103">http://www.spoki.lv/paparazzi/Baigie-Zveri/149103

 

 

 

Esot Tallinā apskatījām arī Sv. Birgitas (angliski runājošās zemēs St. Bridget) klostera drupas, kas atrodas Piritas rajonā netālu no jahtu ostas. Citi tās sauc arī par Piritas klostera drupām.
Sv. Birgitas klosteris bija lielākais mūķeņu un mūku klosteris Livonijā un bija viena no vēlīnās gotikas stila celtnēm. Klosteri sāka celts 1407. gadā un to pilnībā pabeidza tikai 1436. gada 15. augustā, ko iesvētīja tā laika Tallinas bīskaps Henrijs II.
Saskaņā ar klostera noteikumiem, klosterī varēja dzīvot 85 cilvēki – 60 mūķenes un 25 mūki. Mūķenes un mūki dzīvoja atsevisķi nodalīti un pat meses laikā viņi neredzēja viens otru. Pēc noteikumiem, mūķenes un mūki varēja kontaktēties tikai īpaši izveidotās istabās, kur istaba tika nodalīta ar sienu, kurā bija izveidoti mazi lodziņi pa kuriem varēja nodot kādus nelielus priekšmetus un sarunāties. Šie lodziņi bija tik mazi,ka pa tiem pat nevarēja saredzēt otru cilvēku.
1575. gadā krievu armija nopostīja lielāko daļu Sv. Birgitas klostera un pilnībā nospostīja apkārt esošo ciemu. Tikai sākot ar 1934. gadu sākās sistemātiski arheloģiskie izrakumi klostera drupās un šo drupu pārvēršana par tūrisma apskates objektu.
Kā vēsta nostāsti, tad esot pazemes eja, kas agrāk savienoja Sv. Birgitas klosteri ar Tallinas vecpilsētu.
Tagad Sv. Birgitas klostera drupās katru gadu augusta mēnesī tiek rīkots Birgitas festivāls, kura ietvaros tiek rīkoti dažādi koncerti un operas. Kā arī blakus Sv. Birgitas klostera drupām tika uzcelts un 2001. gadā atklāts jaunais Sv. Birgitas klosteris.

Dažas bildes no klostera drupām:

128 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Pa pazemes eju mūki un mūķenes devās baudīt pasaulīgos priekus

2 0 atbildēt

Forsi

1 0 atbildēt

Gribētos apskatī klātienē .

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt