local-stats-pixel fb-conv-api

No jacky pūra lādes48

722 2

Top5 kā iekļūt topā. Gribēju nedaudz padalīties pieredzē, kā uzrakstīt labu rakstu, kas piesaistītu uzmanību, nopelnītu daudz balsis, komentārus un skatījumus, tādejādi iekļūstot topā un nopelnot papildus kraukšķīgos cepumus un medaļas. Ideālā variantā tās būtu tevis fočētas bildes par Latvijā notiekošo, pasākumi, avārijas, latviešu slavenības, uzņemti video vai tevis veidoti raksti - for fun, notikumu, ceļojumu apraksti vai tavas pārdomas par šeit, vai pasaulē notiekošo. Bet ja nav iedvesmas?

1. Ļoti svarīgs ir raksta noformējums. Ja ir pareizi izvēklēts virsraksts, tas jau ir 90% no panākumiem. Lai pieaistītu uzmanību un liktu uzklikot uz rakstu, virsrakstam ir jābūt intriģējošam, skandalozam un kliedzošam. Tikai tā tu panāksi, lai spoks paskatās tavu rakstu. Pārējie 10% attiecas uz titulbildi un ievadu. Ja tu liec tekstu, nekad neliec baigos palagus. Cilvēkiem nav pacietības tik daudz lasīt, labāk sadali rakstu pa daļām un pieliec titulbildi, kas piesaista uzmanību. Ja ir attēlu galerija, viss skaidrs, ieliec titulbildē labāko attēlu.

2. Spams, nežēlīgs spams. Tu domā spoki.lv tāpat vien pamodās kādā jaukā rītā un opā, topā. Nope, tas bija grūts un ilgstošs process. Vieta zem saules tika izcinīta ar elkoņiem un zobiem. Negribu apgrūtināt ar portālu sarakstu, kuros mana IP tika nobanota par spoki.lv reklāmu. Tieši tāpat tev ir jācīnās par savu rakstu, Ja tu uzskati, ka tas ir jāredz visiem, tev tas ir jāreklamē un jācīnās par to. Tādēļ slinkākajiem spokiem ir paredzēta poga draugiem.lv RUNĀ, facebook un twitter.

3. Laiks. Ļoti svarīgs ir laiks, kad tiek ielikts raksts. Visizdevīgākais ir kad vēl nav pārāk daudz cilvēku. Jo tad straumē plūst raksts pēc raksta. Tu nepaspēji pat pamirkšķināt, bet tavs raksts jau ir 2,3 lapā. Ir svarīgi, lai tas paspēj pakarāties galvenajā lapā, paspēj piesaistīt uzmanību, lai par viņu sabalso pietiekami daudz, lai viņš iekļūtu pie labākajiem rakstiem. Redzi augšā pogas, labākie raksti un jaunākie.

4. Labākie raksti. Ne velti es ierunājos par labākajiem rakstiem. Visiem anonīmajiem spokiem spoki.lv atveras kā "labākie" raksti. Visiem reģistrētajiem spokiem spoki.lv atveras kā "jaunākie". Sāc domāt! Tas nozīmē, ja raksts pirmajās minūtēs tiek sabalsots, tas diezgan ātri iekļūst labāko rakstu augšgalā un tam pāri brāžas anonīmo spoku massa, kas padara to vēl vērtīgāku un ilgāk saglabā labāko rakstu augšgalā. Formula, kā tiek noteikti labākie raksti ir sarežģīta, vienkāršiem vārdiem tas būtu tā: laiks kad raksts tika publicēts+balsojumi. pie kam, jo ilgāks laiks paiet, kopš raksta publicēšanas, jo nevērtīgāks raksts paliek, ja protams, to nekompensē balsojumi. Tātad, ir ļoti svarīgi, lai tavs raksts ātri iekļūtu pie labākajiem rakstiem.

5. Nu un vispārīgs padoms. Skaties topus, seko līdzi, lai zinātu, kurā mirklī iesaistīties cīņā, kurā brīdī nospamot, lai nokostu medaļu un kraukšķus. 200 cepumi tomēr ir un paliek 200 cepumi. Protams, svētdien 24:00 tu vari iegūt 2000 cepumus, ja ieliksi savas fočētās bildes un uzņemtos video sadaļā paparazzi, vai tevis veidotu Oriģinālrakstu. Bet tas, kā jau teicu, čaklajiem un centīgajiem. ;)

GL HF

Medaļas. Kas ir kas?

Medaļas spoki.lv virtuālajā vidē tiek piešķirtas par īpašiem nopelniem. Pievienojot interesantus, sensacionālus orģinālrakstus vai smieklīgus komentārus tu saņem apbalvojumu – medaļu. Kopā ar medaļu tu saņem prēmiju – cepumus. Šādi mēs vēlamies tev pateikties par labi padarītu darbu un interesantu, oriģinālu rakstu pievienošanu.

Medaļas:
Bestsellers - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk unikālos skatījumus. Skaita no 00-24. Prēmija – 200 cepumi.

Superautors - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Bestsellers”. Prēmija 1000 cepumi.

Deputāts - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk pozitīvos balsojumus. Skaita no 00-24. Prēmija – 200 cepumi.

Polittehnologs - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Deputāts”. Prēmija 1000 cepumi.

Sensācija - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk komentārus. Skaita no 00-24. Prēmija – 200 cepumi.

Sensāciju Magnēts - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Sensācija”. Prēmija 1000 cepumi.

Uberziņa - Saņem autors, kura raksts 24h laikā ir ieguvis visvairāk unikālos skatījumus, pozitīvos balsojumus un komentārus. Skaita no 00-24. Prēmija – 2000 cepumi.

Uberautors - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Uberziņa”. Prēmija 5000 cepumi.

Garīgais Līderis - Saņem autors, kura raksts nedēļas laikā ir ieguvis visvairāk unikālos skatījumus un komentārus. Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija – 1000 cepumi.

Dienas Joks - Saņem autors, kura komentārs sasmīdināja administratoru. Piešķir administrators katru dienu, laikā no 00-24, individuāli izvērtējot pievienotos komentārus. Prēmija -100 cepumi.

Komiķis - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Dienas Joks”. Prēmija 1000 cepumi.

Paparazzi - Saņem fotogrāfiju autors, kura oriģinālā foto galerija ir ekskluzīvi publicēta spoki.lv portālā, sadaļā „Paparazzi” un nedēļas laikā ieguvusi visvairāk unikālos skatījumus. Bildes nedrīkst būt pārpublicētas (zagtas) no citiem interneta resursiem! Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 2000 cepumi.

Pirmavots - Saņem autors, kura orģinālraksts ir ekskluzīvi publicēts spoki.lv portālā, sadaļā „Vietējie Notikumi” un nedēļas laikā ieguvis visvairāk unikālos skatījumus. Raksts nedrīkst būt pārpublicēts (zagts) no citiem interneta resursiem! Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 2000 cepumi.

Draugu Draugs – Saņem autors, kura rakstu dienā ir apmeklējuši visvairāk unikālie apmeklētāji no portāla draugiem.lv. Prēmija – 200 cepumi.

Uberdraugs - Medaļu papildus saņem autors, kurš ir sakrājis 10 medaļas „Draugu Draugs”. Prēmija 1000 cepumi.

Muldētavas Dvēsele – Saņem autors, kura komentāri nedēļas laikā „Muldētavā” ir ieguvuši visvairāk balsojumus. Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 500 cepumi.

Cepumu Rijējs – Saņem lielākā uzvaru skaita īpašnieks. Tiek uzskaitītas neto uzvaras (uzvaras-zaudējumi=neto uzvaras). Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 500 cepumi.

722 2 48 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 48

0/2000

atbildot uz donorvo komentāru " Medaļa koderis parastiem mirstīgajiem, nav p... "

aaa  

7 0 atbildēt

 Paldies par izsmeļošo informāciju! emotion  

6 0 atbildēt

atbildot uz zigisre komentāru " un velviens butisks punkts ja rakstu veidojis... " vo vo,ka tik salikt plusinus :D cilveeki bez viedokla....peleekaa masa.......

6 0 atbildēt
epg avatarsepg

atbildot uz zigisre komentāru " un velviens butisks punkts ja rakstu veidojis... " es te zinu tikai vienu administratoru, kas liek rakstus un tas ir jacky, mīnusu ar šim netrūkst :)

6 0 atbildēt

Labi ka neatklāji pupu noslēpumu, to lai zin tikai daļa, savādāk jau nebūs interesanti !

6 0 atbildēt

 

atbildot uz ferma22 komentāru " nu iekārdināji, laikam būs kaut kas šodien j... " :D  

5 0 atbildēt

NJa

5 0 atbildēt

pašsaprotami.

5 0 atbildēt

jacky moka cepumu trūkums.?  šis raksts ir baigi ienesīgs :D

4 0 atbildēt

1.par  vienu teikumu nepiekritu ja ir aizraujoš teksts tas tiek izlasits lidz galam ja teksts uzruna, 

4 0 atbildēt

"labāk sadali rakstu pa daļām"

 

 Teikšu atklāti: man, personīgi, ļoti nepatīk, ka rakstus sadala tikai pa kādiem čeriem/pieciem punktiem katrā un bliež veselu sēriju tikai cepumu kačāšanai. Jo vairāk interesanta info, jo vairāk redzamas raksta veidošanā ieliktās pūles, jo pelnītāks šķiet tas plusiņš, ko ielieku.

3 0 atbildēt

Paldies noderēs :)

 

p.s. Aizmirsi atklāt pupu noslēpumu :)

3 0 atbildēt

Šīs ir jau mirušas medaļas, kuras tuvākajā laikā nebūs pieejamas.. Es domāju...

Muldētavas Dvēsele – Saņem autors, kura komentāri nedēļas laikā „Muldētavā” ir ieguvuši visvairāk balsojumus. Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 500 cepumi.

Cepumu Rijējs – Saņem lielākā uzvaru skaita īpašnieks. Tiek uzskaitītas neto uzvaras (uzvaras-zaudējumi=neto uzvaras). Skaita no pirmdienas 00:00 līdz 24:00 svētdienai. Prēmija - 500 cepumi.

2 0 atbildēt
WTF avatarsWTF

Mani vislabākie raksti ir tie, ar kuriem es nebiju lolojis vislielākās cerības! :D It īpaši par Google Earth noslēpumi. :D I'm special!

2 0 atbildēt

Ļoti vērtīgs raksts - vienoju favorītiem! Paldies par padomiem emotion

2 0 atbildēt

eem visu jau zinaaju :P

6 4 atbildēt

Kautkad vajadzētu uzrakstīt pirmo rakstu, bet nevaru neko labu atrast, vismaz ne pietiekoši, jo fuflo pats esu atskatijies un diezvai citiem ar patiks.

1 0 atbildēt

vaaaaaav. lasīju muti vaļā pavērusi. eh. jāmācās izdzīvot spoku sabiedrībā :D

1 0 atbildēt

noderēēs :))

1 0 atbildēt

labs taustiņš

1 0 atbildēt
« 1  2  3 »