local-stats-pixel fb-conv-api

15 vienkāršas idejas Lieldienu olu krāsošanai. Izmēģini mājās pats!6

46 0

Lieldienas ir vieni no tiem svētkiem, ko pavadīt ģimenes lokā un forši ieskandināt pavasara iestāšanos. Kā gan vēl labāk to izdarīt, ja ne ar kopīgām aktivitātēm? Un Lieldienās pavisam noteikti neiztikt bez tradicionālās olu krāsošanas!

Visiem zināms, ka latvieši ir prakstiska tauta un mīl paši daudz ko izmēģināt. Tāpat vairāki latvieši savos blogos dalījušies arī ar superīgiem un viegli īstenojamiem olu krāsošanas padomiem, kurus vari izmēģināt jau šajos svētkos. Sākot ar dabīgiem līdzekļiem un beidzot ar olu krāsošanu vīnā. Ir vērts izlasīt!

Vēl daži Lieldienu olu krāsošanas knifi:

1.Lai vārot olas nesaplīstu, tās vismaz stundu, bet labāk divas, pirms vārīšanas noliec istabas temperatūrā.

Lai olas vārot nokrāsotos vienmērīgi, pirms vārīšanas tās nomazgā un centies neaiztikt ar nemzgātām rokām. Olas sāc vārīt vēsā vai pavisam nedaudz siltā, bet ne karstā ūdenī. Krāsainākas un toņos niansētākas Lieldienu olas iegūsi, ja dažādos zāļu un lapu novārījumos liksi baltās olas. No brūnajām olām iegūsi tumšākus, dziļākus toņus. Taču brūno olu čaumala parasti ir gludāka, tāpēc krāsa sanāk vienmērīgāka. Lapiņas un citus zaļumus pie olas var pietīt ar diegu. Tad ornamentu veidos arī diegs. Vienīgi vārot diegs mēdz nošļukt no olas sāniem, tāpēc arī ietīto olu var ievietot kaprona zeķē. Jo ilgāk olas atradīsies krāsojamajā šķīdumā, jo tiks iegūts intensīvāks tonis. Krāsojot pievienojot etiķi, citronskābi vai kaut ko skābu, iegūst košāku toni, bet olas čaumalas izturība samazinās. Sāls pievienošana ūdenim nodrošinās, ka vārīšanas laikā, olas nesaplīsīs. Lai olas būtu spīdīgas, tās var apstrādāt ar eļļu vai sviestu pēc krāsošanas.

46 0 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

 emotion Noderēs.  

4 0 atbildēt

Ar nagu laku?Vai  nav kaitīga?

0 0 atbildēt

Labas idejas. emotion

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt