local-stats-pixel fb-conv-api

Zodiac - Padomju leģenda!15

64 0

Iespējams ka daudzi nezin kas tā par grupu, bet tie kas ir pārdzīvojuši 80tos notiekti zin par elekrtoniskās mūzikas žanra grupu - Zodiaks.

 Kādreiz astoņdesmitajos, padomju laikā tapa elektroniskā žanra grupa -  Zodiaks kura guva milzu popularitāti ar savām pirmājam dziesmām no albuma "Disco Alliance" kurš iznāca 1980. gadā. Grupas galva bija Jānis Lūsēns, kurš arī nodibināja šo grupu.

 Instrumentālā Pop mūzika ar tā laika elektronisko instrumentu visplašāko pielietojumu, kļuva par jauniešu pielūgsmes objektu. Pirmā albūma "Disco Alliance" pārdoto kopiju rekords bija 20 000 000 skaņuplates.

 Otrais albūms "Music in the universe" Tika izlaists pēc divem gadiem kad grupa tikās ar kosmonautiem Maskavā, kur viniem stāstīja par kosmosa lidojumiem. Šajā albumā ir nedaudz vairā roka piesitiena.

 Šī grupa arī veidoja mūziku preikš filmām Zhenskiye radosti i pechali (Woman's Joys and Sorrows, 1982) un Ekipazh mashiny boevoy (The Tank Crew, 1983), soundtrakus priekš abām filmām tika izlaistas vinila plašu ierakstos              " Music from the films" 1985. gadā. Viņu mūzika tika izmantota arī dokumentālajā filmā par Aleksei Leonov Zvyozdnaya palitra (Star Palette, 1982).

 Pēdējais viņu albums ir "In memoriam" 1989. g. kura producents un kompozitros bija Jānis Lūsēns. Šajā albūmā grupa atspoguļoja vieglu techno un popu, kā arī nedaudz no klasikas.

 Šī ir viena no retajām latviešu grupām kura bija pazīstama visā austrumu eiropā un kā arī citās pasaules vietās.

Nezinu nevienu neatkarīgas Latvijas grupu kura būtu pārdevuši vienu albuma kopiju 20 000 000 eksemplāros. Varbūt nākotnē radīsies kāda tik unikāla grupa kā Zodiac.

Ar šo rakstu es jums vēlos pateikt to, ka Latvijai ir potenciāls kultūras jomās. :)

Dažas no dziesmām var noklausīties Zodiaka myspace.com profilā!

http://www.myspace.com/zodiacdiscoalliance











64 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Par zodiaku esi pelnījis + ,  un tā 5. bilde ir smieklīga :D tādi čaļi :) bet vispār dziesmas diezgan norm.

3 0 atbildēt

man ar bija mäjäs vinu plate :) jä tas rekords diez vai arii tiks pärspeets.Padomju savieniibä loti pirka vinu albümu :)

3 0 atbildēt

kur tie gadi...

2 0 atbildēt

ak, vecie labie jauniibas gadu gabali :D pluss no manis

2 0 atbildēt

šitie labi. kur var nokačāt?

1 0 atbildēt

kur video?

1 0 atbildēt

nostalgija ;)

1 0 atbildēt

manas puķes mīļākās ir rozes tumšsarkanās

1 0 atbildēt

++ :)

1 0 atbildēt

Leģendara grupa... nav šaubu. 20 milj. albuma kopiju, nevienai PSRS grupai vai māksliniekam tik daudz nebija. Veiksmīgākais mūzikas projekts Latvijas vēsturē.

1 0 atbildēt

++

1 0 atbildēt

Tikko pievienoju :)

0 0 atbildēt

Neuzrakstīji par sastāva maiņu , par to kā viņi pēc ilgiem laikiem atkal sagāja kopā un brauca uz Krieviju vecos gabalus spelēt! +, bet + ar - :D Parāk īsi esi uzrakstijis :(

0 0 atbildēt

Es jau negribu lielīties, bet 5 bildē pats pēdējais ir mans tētis :o :D

0 0 atbildēt

Zodiaks tiktiešām bija lieliska grupa +-par rakstu

0 0 atbildēt