local-stats-pixel fb-conv-api

Vangelis8

11 2

Es meklēju vienu dziesmu kādus 3 gadus, kuru nekādi nevarēju atrast. Nezināju pat ne nosaukumu, ne izpildītāju. Šogad beidzot, tas izdevās. Izrādās, ka vienu no viņa dziesmām ātrāk esmu dzirdējis filmā 1492: Conquest of Paradise, kuru esmu redzējis. emotion
Man patīk viņa darbu grandiozums. Tiem, kam patīk grandioza mūzika, kuru parasti liek filmu soundtrackos, iesaku noklausīties.

Te būs neliels apraksts par viņu.

Evangelos Odysseas Papathanassiou (dzimis 1943. gada 29. martā) (Grieķiski: Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου), ir grieķu elektroniskās, progressive, ambient un neoklasiskās mūzikas komponists.
Pazīstams ar skatuves vārdu Vangelis, kuru izvēlējies, lai ārzemnieki lieki nenomocītos ar viņa īstā vārda izrunāšanu.

Vangelis uzsāka savu profesionālā mūziķa karjeru strādājot kopā ar vairākām sešdesmito gadu grupām, kā The Formynx un Aphrodite's Child.
Septiņdesmitajos gados Vangelis sadarbojās ar Džonu Andersonu - solistu no progresīvā roka grupas Yes. Sadarbības laikā duets izlaida vairākus albumus. Šās pašas desmitgades beigās Vangelis sakomponēja skaņu celiņus daudzām animētajām dokumentālajām filmām, iekļaujot arī Opéra Souvage. Šo veiksmīgo darbu dēļ, Vangelis ieguva lielu atzinību ļoti pazīstamu filmu producentu vidū.
1981. gadā Vangelis sakomponēja skaņu celiņu Chariots of Fire, kura arī uzvarēja Oskara balvu pasniegšanas ceremonijā. Par skaņu celiņa singlu "Titles", Vangelis saņēma Akadēmijas Balvu - labākā skaņu celiņa kategorijā un viņš ierindojās Amerikas Billboard topa augšgalā.
Karjerā pavadot 47 gadus, sarakstot un sakomponējot vairāk kā 40 albumus, Vangelis no mūzikas kritiķu puses visbeidzot ieguvis atzinību, atzīstot, ka viņš ir visu laiku vislabākais elektroniskās mūzikas komponists.

Reklāma










11 2 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 8

0/2000
JĀ! Ir gadijies nomocīties šamo meklējot. Super instrumentāli.
5 1 atbildēt
Jā - nomocīties ar viņu var :) Viņu pašu mazāk zina, kā viņa mūziku.
4 1 atbildēt
atceros, ka ar drušku pildijām to aikinātoru, nu to- kas uzmin visas slavenības! un druška bija iedomājusies Raimondu Paulu, bet izmeta Vangeli Paula vietā!:D tad es par tādu uzzināju! :))
4 1 atbildēt
muzika man neipasi patika :| bet pedejais video baig aizskara *cionals bums gandriz asarina noteceja :D
4 1 atbildēt
Vajadzeeja pajautaat man es zinaaju emotion Bet nu jaa baigi labs man ar patiik !!!
3 1 atbildēt
stipri atgadina J.M.Jaare LABS!
2 1 atbildēt
bik jau dzhekam nav taustinji taj peedeejaa bildee... :D
2 1 atbildēt

dievinoši :)

0 0 atbildēt