local-stats-pixel fb-conv-api

2001: A Space Odyssey3

16 2

2001: A Space Odyssey (1968)
Directed by Stanley Kubrick

Visu laiku labākā un sliktākā filma. Skaistuma un garlaicības kalngals. Perfekta filozofija un maksimāls absurds. Viss atkarīgs no tā, kā uz filmu skatīties.

Cilvēces attīstība, ceļojums kosmosā, citplanētieši,... tas viss ir un nav šajā filmā. Nevarētu teikt, ka es sapratu filmas jēgu. Tāpat nevarētu teikt, ka filmai tāda būtu. Katrs to uztver pa savam. Katrs izdoma pats, ko tad īsti nozīmēja beigas un kam būtu jānotiek tālāk.

Vai es to kādam iesaku? Labāk jau nē. Mūsdienās, kad visi ir tik aizņemti un nevienam nav laika, ir bīstami kādam ieteikt skatīties 15 minūtes no vietas kā pilnīgi bez jebkāda pamatojuma kosmosā griežas kosmosa kuģi. Bet tas ir skaisti. Ja nu tomēr saņemsieties skatīties, dariet to uz maksimāli liela ekrāna, jo filmas krāšņums un efekti ir fantastiski. Aizmirstiet datorsimulācijas! Šis ir 1968. gads, bet ar kameru un izdomu paveiktais ir brīžiem neticams.

Ko citi saka par šo kosmosa ceļojumu?

A film about everything
Masterpiece of film making
Best Movie Ever
What a waste of time
Misunderstood masterpiece
The best film ever put to screen
I didn't get it
EPIC. Decades ahead of its time. Essential viewing
Horrifically boring and usually pointless
The finest example of the art

Un vel kāda skeptiķa īss filmas atstāstījums:
Here's the movie with the pauses taken out: Apes see monolith, kill things. Scientists find moon monolith. HAL kills people. HAL dies; Dave gets a prerecorded message, and evolves at Jupiter.



16 2 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.kakao.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Izklausās pēc absolūta sviesta... jānoskatās.

1 0 atbildēt

Ļoti izvilkta filma, brīžiem liekas ka vnk velk aiz pēdējām scenārija paliekām. Bet ļoti atmosfēriska, tā ir viena no tām filmām, kur domu ir jāmeklē pašam, lai kāda tā arī nebūtu.

1 0 atbildēt