local-stats-pixel fb-conv-api

Portreti - slepkavas4

101 2

Kādam varbūt ta liekas sakritība, bet man tas liek aizdomāties....

Visos laikos cilvēki attēlam piedēvējuši maģiskus spēkus. Neviens no glezniecības žanriem nav bijis apvīts ar tik lielu mistikas oreolu kā portrets. No mutes mutē gājuši šausminoši nostāsti par cilvēku, kuri pozējuši otas meistariem, pāragro nāvi.

Tretjakova galerijas zinatniskie Iīdzstrādnieki zina stastīt daudzus faktus par to, ka portretos atainotie cilvēki dažu gadu laikā aiziet viņsaulē bezjebkādiem iemesliem. Piemeram, puisēns Vasja, kurš pozēja Petrova darbam "Trijjugs". Viņa māte, it kā jau nojaušot nelaimi, esot puisēnam aizliegusi pozēt, baidoties, ka viņs varētu nomirt, kā arī notika. Repins pabeidzis ķirurga Pirogova un komponista Musorgska portretus burtiski dienu pirms viņu nāves, bet Stolipinu nošāva nakamajā dienā pēc viņa portreta pabeigšanas. Pāragra nāve sagaidījusi astoņus mākslinieka modeļus.

Daudzās Pikaso sievas sajuka pratā, kārās un šāvās ... Līdz laimīgām vecumdienām nodzīvoja tikai viena. Ir versija, ka Leonardo da Vinči slavenā Mona Liza Džokonda nomirusi vēl pirms portreta pabeigšanas.

Rubensa sieva nomira 35 gadu vecumā, meita - 12. Hercogiene Alba, kura pozēja Goijam, nomira trīs gadus pēc iepazīšanās ar viņu. 30 gadu vecumā no diloņa nomira Rembranta sieva Saksija, bet trīs viņa bērni, kuri arī tika iemužināti audeklos, nomira jau bērnibā. Piemēru ir simtiem. Pat eksperti, kuri noliedz leģendas, atzīst: tajā visā ir kāda mistiska mīkla.

101 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Par tiem modeļiem ar kuriem nekas nenotika gan neko nestāsta.Manuprāt šādi mīti tiek izveidoti speciāli,lai būtu ko stāstīt ekskursantiem

6 0 atbildēt

Varbūt kaut kas līdzīgs ar to fotografēšanos. Stāsts par to, ka mūkiem nepatīk, ka viņus iemūžina fotogrāfijā, jo tas atņemot tur kaut ko. Tāpat arī varbūt portreta tapšanas laikā notiek kkā "atņemšana", līdz ar to tas viss beidzas ar nāvi. Piemēram, par laimi, man portreti nekad nav padevušies un ar to radīšanu visticamāk nenodarbošos. :)

4 0 atbildēt

Man pie sienas viens tāds karājas...hmm ko tas varētu nozīmēt?? emotion

2 0 atbildēt