local-stats-pixel fb-conv-api

Pilsētas leģendas14

32 2

         Iespējams, Tev nācies dzirdēt satraucošus stāstu par pilsētu, kurā Tu dzīvo, par kādām- tuvākām vai ļoti labi pazīstamām vietām.

              Piemēram, stāstu par dzēriena skārdeni, kurā atrasta žilete, vai par hamburgeru, kurā bijuši žurkas zobiņi. Bet varbūt kāds no draugiem Tev ir pavēstījis jaunumus, ka vienam no viņa paziņām pilsētas slimnīcas, kurā viņš nokļuvis akūta apendicīta dēļ, bez atļaujas izņemta niere.Lūk šādi stāsti tiek dēvēti par pilsētas leģendām, un tās labprāt stāsta itin visu.Turklāt stāstītāji apgalvo, ka tas tiešām esot noticis. Parasti viņiem notic divu iemeslu dēļ: pirmkārt, šie stāsti ir aizraujoši, otrkārt, tie skar zemapziņas bailes vai vēlmes. Mēs vai nu griba, lai tas būtu noticis, vai arī baidāmies no tā, tāpēc stāstam šos stāstus

           Bet nu izstāstīšu kādu leģendu, kas man pašam ļoti patīk.(To raksta grāmatas autors, bet, ja godīgi, tad man arī šī leģenda patīk).

           Kāds mans (autora) draugs gadījumu, kas noticis ar viņa (autora drauga) tēvoci. Bija nakts, lija lietus, viņš brauca pa līkumotu ceļu.Pēkšņi tēvocis ieraudzīja pilnīgi izmirkušu meiteni, kas ''balsoja'' ceļa malā. Apturējis mašīnu, viņš piedāvāja iekāpt meitenei. Meitene iekārtojusies priekšējā sēdeklī, bet somiņu nolikusi sev blakus durvju pusē. Pēc dažām minūtēm meitene sākusi trīcēt un nomurminājusi: "Brauciet uzmanīgāk, šis ceļš ir ļoti bīstams!" Vēl pēc mirkļa viņa bija izgaisusi, bet sēdeklis palicis mitrs un uz tā gulēja meitenes atstātā somiņa. (Autora)drauga tēvocim tas šķitis savādi, viņš atvēris somiņu un atradis tajā pasi ar meitenes vārdu un adresi. Kad mans paziņa bija nogādājis uz tajos norādīto adresi, meitenes vecāki viņam pastāstīja, ka tieši pirms gada viņa gājusi bojā nelaimes gadījumā, kas noticis uz tā paša ceļa.

                                               Kaut kas neticams!

                                               Vai Tu zini ka...

       Pēc vienas no leģendām Lielais Ķīnas mūris esot labi saredzams no Mēness.

                                     Vai Tu zini ka...

        Kāda diezgan izplatīta leģenda vēsta par Veroniku- meiteni no paralēlās pasaules, kas parādas tiklīdz kāds trīsreiz atkārto viņas vārdu. Ja tas notiek, Veronika nogalina cilvēku, kas viņu izsaucis, izmantojot jebkuru asu priekšmetu, kas pagadās pa rokai: virtuves nazi vai šķēres. Viņa mēdzot uzbrukt pēkšņi, ievainojot savu upuri tieši sirdī.

                                                      Interesanti skaitļi un fakti

       Lūk dažas pazīmes, spēsi atpazīt pilsētas leģendas!

   Tev noteikti apgalvos, ka šis atgadījums ir noticis ar kādu labi pazīstamu cilvēku.

  Darbības vieta- visiem labi zināma(metro, ātrās ēdināšanas restorāns vai kafejnīca, kinoteātris). Vai- gluži pretēji- viss esot noticis Dieva aizmirstā, nevienam, nezināmā nostūrī, par kuru klīst dažādi nostāsti, un to patiesumu nav iespējams pārbaudīt.

      Šos stāstus ar aizrautību uzklausa jebkura draudzīga kompānija.

      Tās rodas mīklainā veidā un tiek izplatītas pa dažādiem kanāliem, tāpēc parasti eksistē vairākas nedaudz atšķirīgas versijas atkarībā no vides, kurā tiek stāstītas šīs leģendas.

      Šiem stāstiem parasti raksturīgs humors, vai arī tie vēsta par kādu šausminošu notikumu.

Teksts norakstīts no Lielās noslēpumu grāmatas.

Nākamais raksts ir- Pirāti no pirātu grāmatas. 

Nākamais raksts no Lielās noslēpumu grāmatas ir Tunguskas meteorīts tēmā 20. gadsimta mīklas.                  

32 2 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Leģenda par Veroniku liek trīcēt bailēs :D:D:D

3 0 atbildēt

Es pazīstu veselas 3 Veronikas. Turklāt visas viņas ir ļoti tuvas draudzenes. Ja es viņas saucu trīs reizes man nekas nenotiek...emotion

2 0 atbildēt

3 bilde :DDDDD

1 0 atbildēt

atbildot uz Elenyte komentāru " Leģenda par Veroniku liek trīcēt bailēs :D:D:D " Es ar taa padomaaju.. A ja es piem. saucu savu pazinju-Veroniku,3 reizes,tad kas? Man Veronika no Paraeelaas pasaules uzbruks? :D

Jociigi.. :|

1 0 atbildēt

k

1 0 atbildēt

g

1 0 atbildēt

g

1 0 atbildēt

g

1 0 atbildēt

g

1 0 atbildēt

g

1 0 atbildēt

es to veroniku piesaucu bet man nekas nenotika

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Teikšu to pašu ko iepriekš, taisi rakstu par normālu literatūru, nevis bērnu enciklopēdijām kurās ir sarakstīti pilnīgas muļķības vai stulbība. Tas sīkais šmurgulis var apvainoties vai nē, bet viņa raksti ir mēsli, katrs raksts ir pārrakstīts no kkādas bērnu grāmatas. emotionemotion

0 3 atbildēt