local-stats-pixel

Mona Lizas noslēpumi ir atrisināti.26

428 3

Apslēptas pazīmes Leonardo da Vinči Mona Lizā palīdz idenficēt fona ainavas atrašanās vietu.

Pētnieki uzskata, ka tilts, kas ir redzams sievietei pār kreiso plecu ir no Bobbio ciemata, kas ir kalnainā apvidū ziemeļu Itālijā. Kāds cits pētnieks ir atklājis uz tilta uzgleznotus ciparus 7 un 2, ko var pamatot ar to, ka 1472. Gadā milzīgi plūdi iznīcināja Bobbio tiltu. Vēsturiski avoti rāda, ka tilts, kurš zināms kā Ponte Gobbo (Vecais tilts), tika aizskalots, kad Trebbias upe pārplūda tajā gadā.

Leonardo noteikti pievienoja, šos ciparus, lai kāds varētu tiltu idenficēt.

Leonardo bija dzīves laikā bija ļoti daudz Itāliju apceļojis un strādājis Venēcijā, Romā un Boloņā.

Mākslinieks darbu sāka gleznot 1503. vai 1504. Gadā Florencē, bet pabeidza gadu vēlāk, kad bija pārvācies uz Franciju, lai strādātu pie karaļa.

Mākslas darbs tika turēts Versaļas pilī līdz brīdim, kad to pārveda uz Luvras Muzeju, Parīzē un palika par Francijas īpašumu.

Pētnieki uzskata, ka tas ir Lizas Gerardini (Lisa Gherardini) portrets, viņa bija sieva, kādam bagātam Florences zīda pārdevējam.

Papildus jaunatklātajam skaitlim 72, pagājušajā mēnesī , Mr. Vinceti, Itālijas Nacionālā Kultūras Mantojuma prezidents, apgalvo, ka ir atradis noslēpumainus simbolus Monas Lizas’ acīs. Simboli ir LV, kuri varētu būt Leonardo iniciāļi (vai arī viņam bija apslēpta mīlestība pret Latvijas saīsinājumu), kas ir paslēpti labās acs zīlītē, bet kreisajā acī ir CE vai B.

Citi eksperti tomēr saka, ka tie saucamie simboli ir nekas vairāk kā eļļas krāsas plaisas, kas pēc vairākiem gadsimtiem var parādīties.

Reklāma
428 3 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 26

0/2000

Lieciet tak viņu reiz mierā...

0 2 atbildēt

neredzu tajā gleznā nekādu tiltu un pēdējā bilde man liekas ir pavisam cita glezna :D

4 8 atbildēt