local-stats-pixel

Latvijā spokojas6

34 1

PIE AKMENS TILTA Rīgā, kur agrāk bija Pontontilts, regulāri klejojis interesants spoks.

Leģenda: kādā ziemas naktī Minna un Liene iet pāri tiltam, kad pēkšņi saceļas vējš.

Tilts sāk drebēt un vienai no viņām taisni virsū joņo jātnieks! Tas izšaujas cauri ķermenim un pagaist taisni pie policista, kas sargā tiltu. Vēlāk nebēdnīgais tilta spoks policistus izjokojis vēl daudzas reizes.

RUNDĀLES PILS istabās redzēts gan baltā, gan melnā tērpts spoks.

Par to, kas varētu būt Baltā dāma, ir divas versijas. Pirmā: pilī dzīvojošā grāfa Šuvalova ģimenes ārsta meita, kuru tēvs neapglabāja, jo pats nomira. Otrā: kāda nabadzīga zemnieka meita, kuru pils sienās iemūrēja kā upuri, lai labāk veiktos pils celtniecībā. Arī Melnā dāma esot kādas nabadzīgas meitenes spoks. Viņu iemīlējis grāfs Valerians Zubovs. Par sodu viņam nocirsta galva, bet meitene izgrūsta pa logu. Abu dāmu spokošanos piedzīvojuši vairāki cilvēki. Piemēram no pils restauratora deguna neredzema roka noņemusi brulles, un tās aizpeldējušas pagaisu! Bet ekskursiju vadītājai kāds neredzams spēks nav ļāvis aizvērt durvis. Kad gide tomēr nav likusies mierā, kāds viņu spēcīgi parāvis aiz svārkiem.

ĒDOLES PILĪ ir kamīns, kas uzmūrēts lai slēptu nenomazgājamās asinis.

Tā ir liecība par divkauju starp diviem brāļiem-abi bija iemīlējuši skaisto Sibilu, ko sauca par zaļo dāmu. Viņa pili joprojām nav pametusi un kā zaļgans tēls redzama izgaistot pils istabās un virinot durvis.

KRUSTPILS PILĪ spokojas Brunā dāma.

iespējams pilī klejo kādas jaunas meitenes spoks. Viņa smejas noslēpumainus smieklus un reizēm brūngana ēna slīd pa pils garajiem gaiteņiem. Dāmai patīk strādat arī nedarbus. Kā vēsta leģenda pirms daudziem daudziem gadiem viņa bija iemīlējusi baronu Korfu dēlu. Jaunieša vecākiem šī mīlestība nebija pa prātam, un viņi lika meiteni iemūrēt pils pagrabā. Toreiz viņa bijusi tērpta brūnā kleitā.

34 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 6

0/2000

Iedomājaties šito sviestu kas tajos laikos notika,neļāva mīlēt vienam otru,bet tagad vel trakāk,paši SEV cilvēki neļauj mīlēt!!!emotion Ir Atmodu laiki-Mīlestību visiem un visam!!!emotion

2 0 atbildēt

Emmm,

To ka krust pils pilī spokojās to es ar zinu.

Es Jēkabpilī dzīvoju,un netālu no kurust pils pils.emotion

0 0 atbildēt

Paldies par comments ^^

0 0 atbildēt

Japamegina ar to akmens tilts spoku!!

0 0 atbildēt

Es to jau zināju.

1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt