local-stats-pixel fb-conv-api

Jauna versija kā Nostradamus spēja redzēt nākotni..3

116 0

Pasaulē pastāv tūkstošiem hipotēžu, par Nostradamusu un viņa pareģojumu precīzumu, kā arī par to, kādā veidā viņš tos redzēja. Nesen iznākušajā Roberta Beitsa grāmatā ir aprakstīta diezgan oriģināla versija.

Runa iet par kādu "spoguļa mašīnu" . Pirmo reizi tā tika pieminēta 18. gs. Kāds bibliotekārs franču pils Šatonef La Ferne dokumentu arhīvā atrada karalienes Jekaterinas Mediči tuva cilvēka ( Fransuā Krouzs ) pierakstus par Nostradamusa vizīti Šomonas pilī.

Pierakstos aprakstīts, ka karaliene pavēstija, kāds liktenis gaida karaļnamu un tā iemītniekus, kā arī to, kā viņa to uzzināja (1587.g. - 1593.g.). Vienā no pils istabām tika uzstādīta dīvaina konstrukcija, kuru atveda Nostradamus, un kuru karaliene sauca par "mašīnu" . Neo vairāk karaliene nav pavēstijusi, kā tikai to, ka tas ir kā spogulis, kurš griežas ap savu asi un tajā var redzēt dažādus izplūdušus un neskaidrus siluetus. ( viens apgrieziens simbolizēja gadu ) .

Karaliene pastāstija par nākotnes vīzijām, ko ieraudzīja spogulī ,un kuru jēgu saprata tikai pēc pareģojumu piepildīšanās. Tur bija uguns liesmas un asins straume. Tad parādījās nāves gulta un pēc tam vīrieša seja, bet ar sieviešu auskariem un kaklarotām - tas bija Henrijs III . Tad spogulī parādījās kāda liela ēna... Bet Nostradamus vai nu nevarēja, vai nevēlējās izskaidrot, ko tā nozīmē. Karaliene vairs nespēja izturēt spriedzi un lika Nostradamusam apturēt "mašīnu". Pēc tam pajautāja kā un kad viņa mirs, un kas būs vainīgs pie viņas nāves. Viņš negribot atbildēja, ka viņai esot jāuzmanās nos Sen-Žermēna.

Kopš tā brīža pēc Beitsa pierakstiem, Jekaterina Medči ne reizi nepameta savus apartamentus Sen-Žermēnā. Bet tomēr pareģojums piepildījās, tikai nedaudz savādā veidā. Kad viņa gulēja uz nāves gultas, pie viņas attaicināja mācītāju, kuru sauca Sen-Žermēns.....

Jekaterina Mediči mira 1589. gada 5. janvārī. Pēc pus gada mūks Žans Klemans caurdūra muguru Henrijam III. Mirstošais karalis lika klātesošamiem zvērēt, ka viņi atzīs par jauno karali Henriju IV ( es tā spratu, ka tā bija tā ēna ). Tā savā veidā piepildījās Nostradamusa pareģojums.

Vai tāda spoguļa mašīna tiešām pastāvēja ? Starp vairākiem dzejoļiem, kurus atstājis Nostradamus ir tādas rindas : "It kā skatos degošā spogulī ar miglainu virsmu un redzu dižus notikumus."

20.gs. beigās tika veikta ekspertīze, lai pierādītu doto pierakstu oriģinalitāti. Tika noskaidrots, ka pierakstu vecums ir atbilstošs, un ka tos rakstījis tikai viens cilvēks. Kroza, pēc vēsturiskiem materiāliem bija ļoti reliģiozs cilvēks un ļoti lojāls karalienei, kas savā veidā atstumj no versijas par to, ka viņš to visu izdomājis. Un vēsturnieki ļoti šaubās, ka karaliene savos 68 gados būtu pēkšņi pievērsusies mistikai bez iemesla. Lai arī kā tur nebūtu, speciālisti uzskata, ka Beitsa grāmata atver pavisam jaunu lapasspusi par Nostradamusu un viņa pareģojumiem.

116 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Netīros kustīgos spoguļos sveču gaismā tiešām var redzēt visu, ko iztēle pamet priekšā.

3 1 atbildēt