local-stats-pixel fb-conv-api

Brīnumi Nāves ielejā35

229 0

“Nāves ieleja” starp neizskaidrojamo parādību pētniekiem ir slavena ar akmeņiem, kas pārvietojas bez ārēja fiziska spēka iedarbības. Akmeņi pārvietojas lēnām, dažreiz veidojot zigzaga trajektoriju. Akmeņi neveļas, negriežas ap savu asi, bet lēnām kustas vienā virzienā, it kā kāds neredzams spēks tos kurp vilktu.

Akmeņu kustību neskaitāmas reizes centušies pētīt un fiksēt zinātnieki, bet pagaidām bez redzamiem rezultātiem. Līdz šim nav izdevies fiksēt mirkli, kad akmeņi atrodas kustībā.

Pastāv pieņēmums, ka akmeņi varētu kustēties lietus gāžu ietekmē, jo izžuvušā ezera pamatne ir mālaina, tātad lietus laikā pietiekami slidena. Tomēr atminēsimies, ka “Nāves ieleja” ir pati sausākā vieta uz pasaules, kur lietus līst reti. Skatāmies fotoreportāžu.

229 0 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

tas ir stulbākais komentārš šajā rakstā.

tak padomā - ar vēju akmeni aizpūst??? cik tad jābūt liela vēja ātrumam?

pēc bildēm skatoties, ka tie nesver 500 gramus.

0 0 atbildēt

Kas jus nekad neesat redzejusi staigajosu akmeni ? doma jums patiktu ,ja jums saktu visadi lautini verot ka jus pastaigajaties :D

0 0 atbildēt

hm interesanti.

0 0 atbildēt

Pēdējā versija kuru es esu dzirdējis bija. temperatūras izmaiņas. Dienā ļoti karsti, naktī auksti. Ja fiziku atceraties, tad aukstumā materiāli saraujas - karstumā izplešas. Katru diennakti pavirzas par milimetra simtdaļu. Pareiziniet to ar tūkstošiem gadu un lūk rezultāts. 

Starpcitu, tieši tādi paši akmeņi ar sliedi aizmugurē ir nofotografēti uz marsa. Un daudz lielāki. Un uz marsa ir skaidri redzams, ka daži no viņiem kustas augšā pa krāteru nogāzēm. 

0 0 atbildēt

nakamreiz Kalifornijas plānā man ir tieši šitā vietā :)

0 0 atbildēt

kaa var zinat ka nav arejais speeks?? D

0 0 atbildēt

Pirmais, kas ienāca prātā, noteikti zemes plātņu iedarbībā kustas, nu veidojas magnētiskais lauks vai kaut kā tā, bet kad izlasīju, kad zinātnieki vēl nav atklājši, tad arī es neko nesaprotu. :D

0 0 atbildēt

un tev ir 13 gadi :D

0 0 atbildēt

Labaakais koments emotion

0 0 atbildēt

diivaini gan

0 0 atbildēt

to vietu ietekme kosmos....

0 0 atbildēt

vnk wtf? emotion

0 0 atbildēt

chuck noriss!

1 2 atbildēt