local-stats-pixel

Bibliotēkas celtnē apslēptās zīmes7

16 7

Jau 2012. gadā internetā varēja lasīt rakstus par to, ka Jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkās (LNB) ēkas jeb Gaismas pils smailē var saskatīt dažādus simbolus. Liekot lietā savu fantāziju, cilvēki LNB smailē saskatīja līdzību ar gan piramīdu, gan cirkuli un leņķmēru, kas ir viens no izplatītākajiem brīvmūrnieku simboliem. Tagad, kad Gaismas pils iedegusies visā savā krāšņumā, no tās smailes uz mums raugās piramīdā ieskauta acs, līdzīga tai ko varam atrast uz ASV dolāru naudas zīmēm.

Visu redzošā acs ir simbols, kas parasti attēlo aci, kura ievietota trijstūrī un kuru ieskauj gaismas stari. Kā viena no šī simbola interpretācijām, tiek minēta Dieva acs, kas "pieskata" cilvēcei. Acs kā simbols ir ticis lietots dažādu tautu kultūrās un reliģijās. Viens no vecākajiem šī simbola pielietojumiem ir Senajā Ēģiptē. Acs ir tikusi izmantota arī jūdaismā, taču šādā formā (trijstūrī ietverta acs) tā parādījās tikai kristietībā un plaši tika izmantota ikonogrāfijā Agrīnajos viduslaiku un Renesanses laikā.

Mūsdienās visu redzošo aci parasti asociē ar brīvmūrniecību, kurā tā kalpo kā atgādinājums, ka Dievs ir visur esošs un visu redzošs. Simbola izmantošana uz ASV dolāra naudaszīmēm radījusi daudz spekulāciju un sazvērestības teoriju.

Nav īsti zināms par Gaismas pils autora saistību ar brīvmūrniekiem, līdz ar to ir grūti pateikt, vai tā ir tikai sagadīšanās vai arī veikls optiskais triks. Lai gan līdzība ir ļoti uzkrītoša, secinājumus izdarīt var katrs pats.

16 7 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 7

0/2000

Un ?? Kur ir kāds salīdzinājums ar biblioteku ?

3 1 atbildēt

Besī, ka raksta ''brīvmūrnieks''.Latviešu valodā brīvmūrnieks izklausās pēc kautkāda prosta čubaka,ja netiek paskaidrots ,kas tas ir!Varbūt paskaidro ,kas ir brīvmūrnieki,pirms tu tos piemini.!!!Angliski ''freemasons''.

0 0 atbildēt

Patiesībā simbols kas atrodas uz ASV dolāra ir antikristiskās organizācijas Iluminati simbols. Vispirms uzzini visus faktus un tad publicē!

0 0 atbildēt

bet raksts ka RAKSTS pilnigi garām. pirmo reizi gribas ielikt mīnusu. tik pat labi es varu ielikt "rakstu" - virs Saeimas lidinas NLO un ielikt bildi no gūgles. pffffffffffffffff emotion

0 0 atbildēt