local-stats-pixel fb-conv-api

Endijs Vorhols4

12 0

Šoreiz nolēmu izveidot nelielu rakstu sēriju par manuprāt ievērojamākajiem pagājšā gatsimta māksliniekiem. Esmu ieplānojis izveidot trīs rakstus, kuros nedaudz uzrakstīšu par katru mākslinieku. Sākšu ar Endiju Vorholu.

Endijs Vorhols ir čehu izcelsmes amerikāņu mākslinieks, kurš mākslā ieviesa mūsdienīgu pieeju mākslas darbiem. Vai viņš panāca to, ka mākslas darbi var tikt veidoti izmantojot dažādus līdzekļus, jo pirms tam valdīja diezgan konservatīvs uzskats, ka glezna vien var būt zīmēta vai gleznota ar otu. Viņš lielu savu mākslas darbu skaitu printēja un nekautrējās tās pavairot izmantojot tā laika tehnoloģiju. Viņam arī ir neskaitāmi saukļi, kuri izraisīja izbrīnu un lika aizdomāties tā laika sabiedrībai. Viens no tādiem ir, ka katrs ir pelnījis iespēju kļūt par slavenību, kaut vai tikai uz piecpadsmit minūtēm.

Mākslinieks leilāko savu dzīves daļu pavadīja ASV un uzskatīja sevi par ņujorkieti. Dzimis 6.08.1928 un miris 22.02.1987.

Zem raksta peiliku, manuprāt, trīs no viņa spilgtākajiem darbiem:

1. Merlinas Monro portrets
2. Cambells zupu kannas
3. Kolāža kapelā

Citi raksti:
http://spoki.tvnet.lv/maksla/Pablo-Pikaso/800692
http://spoki.tvnet.lv/maksla/Salvadors-Dali/800752

lasi, vērtē, komentē emotion

12 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Rakstam ir pamatīga mazuma piegarša

2 0 atbildēt
Ļoti labs mākslinieks ar izciliem darbiem. Kaut arī jau daudz ko par viņu zinu, tomēr citiem noteikti gribētos uzzinat ko vairāk, jāpiekrīt, ka raksts sanācis trūcīgs.
2 0 atbildēt