13

 472  0

Es pavārs neesmu, bet patīk pacepties

Un literātu saimē pa retam grozīties.

Pie kulturālas saimes ir patīkami būt.

Nav iespējas nekādas pat mīnusiņu gūt.

Re-cep-te, kā atkal izklaidēties proti,

Jo spoku portāls tieši tam ir radīts.

Re-cep-te, lai šodien nepārdzīvo ļoti,

Ja atsaucību neatradi, labu domu vadīts.

Te varbūt kāds par tevi pateiks necerētu,

Kāds garām skrejot bezkaunīgu vārdu teiks;

Bet varbūt uzrakstīs vēl kautko nedzirdētu,

Un varbūt vēl ar siltiem vārdiem sveiks.

Tas viss varbūt, jo varbūtība vienmēr liela

Ir šodien labi izdzīvot vai nebūtībā iet;

Ir vienmēr dzive slidena kā ledū kalta iela,

Bet nezini nekad, vai drošāk ir vēl cituviet.

***

Kotlešu receptes no labas firmas,

Gaida vēl omītes, tantiņas sirmas -

Lai atsauc domās vēl jaunības gadus,

Kā senāk cienāja draugus un radus.

Tad lopiņi barojās no tīras dabas,

Tā nedzinās ļaudis pēc peļņas labas.

Tie nemala ādas un kaulus pie gaļas

Kā šodien, kad samaļ it visu, kas maļas.

Lūzt stipri nažu asmeņi malšanas darbā,

Steidz meistari žigli, ber detaļas tārbā

Un steidzīgi labo, lai firmai dīkstāves nav

Ir dzīve tik skaudra, pat brīvdienu nav.

###

Lai šodien paliek Tesla un svētās dienas plāni,

Es noziedošu visu, lai bračkam neiet plāni!

**************************************************

Re-cep-te ir jauna Ķekavas cāļiem,

Spoku receptēs tiem jākļūst kā brāļiem -

Tiek filejas grieztas, ar āmuru sistas,

It kā tās būtu jau pavecas vistas.

Ķekavas vistiņas nav vairāk modē,

Tās vēl var nopirkt tik vietējā bodē.

Pavāri strādāt prot internet- garā,

Nonāk tie cittautu recepšu varā.

Vēl visam pa virsu siers tiek kaisīts

Ar sēnēm pildīts, ar mērcēm laistīts.

Pat franču vai ķīnas gardās vistiņas baudi -

Tie mūsu pavāru pēdējie izdomu graudi.

Vietējam produktam garantēts noiets,

Omīšu receptēm pēdējais noriets.

Komentāri 13

0/2000

Liekas tik mīļš šis "spļāviens" sejā,

Ka gribas to man slavēt dzejā ! 

   

PS Ja aplam sarīmēju, tad tūkstoškārt atvainojos, domāts bija labā nozīmē, no visas sirds !

 18  1 atbildēt

Hm, pieleca....  ak tad pie vainas tie franči. Un es līdz šim biju pārliecināts, ja siers pāri gaļai, tad tā jau uzreiz skaitās Gaļa Franču gaumē  

 15  0 atbildēt
Nevari pārdzīvot tās anii vistiņas franču gaumē?
 7  0 atbildēt
Tu nu gan talantīgs +++
 3  0 atbildēt

+

 2  0 atbildēt

ha kolbai kolbiskas domas Esmu super un es to zinu atšķirībā no jums

 2  3 atbildēt