local-stats-pixel

McDonald s virtuve (3)11

93 3

Pēc milzīgi ilga pārtraukuma nākamā Maķīša stāstu daļa ir klāt.

Šoreiz par burgeru sagatavošanu.

Pēc apmācības sāku lēnām ieburzīties kas nu kuram burgeram vēderā jāliek.

Vairāk vai mazāk visur riņķī ir pamācības, bet, kad rindu gaida 16 BigMac, nav laika nevienai pamācībai. Strādājot pie garnēšanas galda ir jāzin visas sastāvdaļas katram burgerītim (savādāk jau nemaz nevar).

Piemēram, BigMac--> 2*10g BigMac mērce, marin[eti sīpoli 3.5g, 28g salāti, 2*siera šķēle, divas gaļas. Dubultaja čīzburgeram--> 20g kečups, 5g sinepes, 3.5g marinēti sīpoli, divie sieri un divas gaļas.

Interesanti ir ar mērcēm, tās ir tādās pistolēs, kā celtniecības putas, silikoni vai hermētiķi. Jau dozētas, lai nav ilgi jādomā cik tad ir 10g. Katrai no sastāvdaļām ir savs derīguma termiņš, cik ilgi tā var atrasties uz galda. Svaigiem sīpoliem bija 1h, sieriem laikam 2h, salātiem ja nemaldos 4h. Katrā ziņā notekot šim laikam produktus izmetām.

Šajā stacijā darbinieks visus produktus aiztiek ar rokām, bet tās mazgā reizi stundā, tā kā negadījumu risks principā tiek novērsts.

Pēc vairākām dienām garnēšanas stacijā rokas pierod un arī zini visu no galvas kas un kā, vairs neliekas tik briesmīgi. vienu reizi gan uz BigMac maizītēm saspiedu kečupu, maizītes norakstījām, bet rinda pagaidīja biki ilgāk. Kopumā šo staciju vērtēju kā visai interesantu, bet samērā garlaicīgu, viss McDonald s jau ir garlaicīgs, bet nu šajā tas bija vairāk, konveijera principi kā nekā.

Tālāk burgeris tiek satīts un ielikts siltā skapītī, kuru redz apmekletājs. Tur tas drīkst atrasties 10min, ja laiks tiek pārsniegts, tas jānoraksta.


SALĪDZINĀJUMS AR HESBURGEG

Kā jau noprotat kopumā Hesītis manās acīs ir stipri zemāks, ja neskaita cenas, kas Hesītī ir stpri draudzīgākas.

Garnēšanā Hesītis iepaliek ar to, ka katru reizi, kad es nopērku Hesburger burgeri visas mērces ir pielipušas tam baltajam papīram, nevis atrodas burgerītī. Tad nu sanāk, ka jālaiza tas baltais sūda papīrs, ja gribi mērci, nezinu kā viņi viņas tur ieliek, bet McDonald s mērce no sākuma atrodas pa vidu, beigās jau arī uz Tavām biksēm kādreiz arī, bet nu Maķīsa iepakojumi nav jālaiza, lai dabūtu visu, ko vēlējies :D

Neliels mīnuss Maķītim ir tas, ka salāti kādreiz ir par daudz, kas nemaz nav mīnuss, bet nu tāpat. Tad arī sanāk biki tēlot govi, lai dabūtu tos nokritušos salātus mutē.


Nākošajā reizē par staciju BOP un pārējo "aizmuguri"

Ja ir kādi jautājumi, droši rakstat, sniegšu atbildes.

93 3 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Paurītis
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 11

0/2000

Kur liek norakstīto (brāķa) produkciju un no kuras valsts nāk produkti?

Ļoti patika raksts. 

8 0 atbildēt

Pēc raksta izlasīšanas sagribejās burgeri.

2 0 atbildēt

jautājums - kāpēc mcdonalds ir tik skarbs pret burgeru, precīzāk, sastāvdaļu "mūža" ilgumu? nu es saprotu, kvalitāte un tā, bet... tikai 1 - 4h  un ne sekundi ilgāk? kas tāds var notikt ja viņš pastāv ilgāk? 

man, kā patērētājam, protams vienmēr vajadzēs to labāko burgeru un frī un tā tālāk, bet no maķīša puses tas tā diezgan izšķērdīgi, kā tu teici, netiek ne darbiniekiem, ne ubagiem (un tepat varētu pieminēt vēl to novazāto "kamēr Āfrikā bērni mirst no bada")...

0 0 atbildēt
Pati nostraadaaju makjiitii pietiekami ilgi un ar to produktu norakstiishanu pec 10ir taa: ja priekshnieks grozaas kkur apkaart, tad noraksta, ja nee, tad nenoraksta. Tie visi terminji jau ir tikai tiiri taa uz papiira. Realitaate jau ir pavisam savaadaaka.
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

emotion Tie burgeri vispār būtu jānoraksta jebkurā gadījumā nevis jāpārdod vēl cilvēkiem ēst kaut ko tādu. 

0 1 atbildēt