local-stats-pixel fb-conv-api

Mani šodien nogalināja28

94 11

Pat īsti nezinu ar ko iesākt. Nu, laikam jāmēģina (brīdinu – teksts būs garš). Šodien ir sestdiena un šīs darba nedēļas laikā pilnīgi nekas aizraujošs nav noticis, bet man vienalga gribas uzrakstīt visādas riebīgas lietas, kuras skar mūziku, uztveri, meitenes un citu, kas saistās ar tikko uzskaitīto. Es „lēkāšu” pa tēmām un iespējams atkārtošos, jo gribas vienā tekstā izlikt visus tos sūdus, kuri ir sakrājušies un, neteikšu, ka neliek mieru, bet vienkārši kaitina.

Nu lūk, laikam būs jāsāk ar to, ka vakar braucu vilcienā un dzirdēju (jā, es dzirdēju pat tad, kad manās ausīs atradās kvalitatīvas, troksni slāpējošas Phillips austiņas) kā pāris vietas uz priekšu, spriežot pēc balss, 15 – 16 gadīgas meitenes klausās un piedzied līdzi tiem sūdiem, kurus tagad visi klausās vai vismaz ir dzirdējuši. Jums tā kā būtu jānojauš, ka es runāju par Keshām, Perijām, Rihannām, pusdolāriem, SD, Timati un citām mūzikas industrijas uzpūstajām atraugām. Nestrīdēšos – katram ir sava gaume, bet tomēr es gribētu kaut ko pateikt... Vai drīzāk pajautāt – kas jums patīk tajās dziesmās? Lielākajai daļai tādu dziesmu teksts ir nekāds. Maigi teikts – nekāds, es teiktu ka pilnīgs sūds, verbāla caureja. Es pat parādīšu kādu piemēru - http://www.6lyrics.com/tik_tok-lyrics-kesha.aspx . Kaut nositiet mani, bet teksts ir totāls sūds. Visa dziesma ir par to, kā viņa ballējas, dzer un vienkārši bezsakarīgs teksts. Es nebūšu tik kritisks – var jau šitādu mūziku paklausīties klubos un tā tālāk, jo, diemžēl, Viktoru Coju (par ko es tūlīt arī runāšu), klubos/bāros atskaņot būtu vienkārši tizli. Kaut gan – bāros būtu tieši tā mūzika, kas jāatskaņo. Jā, jāpabeidz par tiem tekstiem (piedodiet, ka es tik daudz lēkāju pa tēmām, es negribu pēc tam kārtot savu tekstu – rakstu, ko domāju). Augstākpieminētajā piemērā teksts ir par vienām ballītēm, puišiem/meitenēm, seksu, nereti narkotikām, kaut kādu sūdu, kas like man rīstīties un gandrīz rauj uz nelabumu (jā, varat teikt, lai es tos sūdus neklausos, bet tomēr ikdienā vienalga nākas saskarties, lai kur tu neietu). Visas šīs zvaigznes ir uzpūstas, tekstu pašas nedomā, melodiju arī – viņas vienkārši IZPILDA dziesmas. Manuprāt tas ir galīgi stulbi, jo var teikt, ka, sauksim viņus par estrādes māksliniekiem, viņus izvēlās dēļ kādiem parametriem (balss, izskata), bet pašiem iekšā nekā nav, vai arī ir, bet varēja to ielikt tikai vienā dziesmā (Rihanna – Umberella? (kaut gan es tāpat šaubos, ka viņa pati sakomponēja to dziesmu)). Pēc tam iet vieni sūdi, katra dziesma līdzīga iepriekšējai, teksts nekāds.

Jā, kā jau minēju – gribēšu parunāt par Viktoru Coju (Viktor Tsoy, Виктор Цой). Pēc gadījuma vilcienā, kad dzirdēju meitenes klausoties tādus, pēc manām domām mēslus, atbraucu mājās un nolēmu paklausīties Cojam arī citas dziesmas, jo līdz šim man ir patikusi (drīzāk – biju noklausījies) tikai vienu dziesmu, kas, manuprāt viņam un viņa grupai (КИНО) ir vispopulārākā – “Группа крови”. Biju pārsteigts – kaut gan manā mp3 pleijerītī ir dažāda mūzika (dubsteps, simfoniskais roks, metāls, krievu častuškas, reps) un klausos es to visu, tomēr viena dziesma vienkārši made my day tikai ar tās vārdiem (es parasti dziesmas vērtēju pēc melodijas vai noteiktas vietas dziesmā). Šo dziesmu varat noklausīties patinot zemāk (jā, dziesma ir krievu, ja nesapratīsi vārdus, varētu būt pagrūti). Lūk, un ko es gribu saukt par normālu mūziku. Diemžēl es definēt to nevarēšu (vispār jau varētu, bet tad sanāktu tizli). Šodiena iesākās visai sūdīgi, diezgan daudz sīku problēmu, darbiņu, ārā laiks arī nebija no perfektajiem. Ja es sāktu klausīties mūziku, ko es parasti klausos, tad mans noskaņojums īpaši nemainītos, bet Coja dziesmā piedziedājums ir tāds, kas, liekas, burtiski par 360 grādiem apgrieza man smadzenes – man uzreiz palika labs garastāvoklis, jutos pacilāts, likās, nekas nevarēs man sabojāt garastāvokli atkal (kā izrādījās, es kļūdījos). Es pat iztulkošu piedziedājumu viņa dziesmā –

“Bet ja kabatā ir cigarešu paciņa, tas nozīmē, ka viss šodien nemaz nav tik slikti.
Un ir biļete uz lidmašīnu ar sudrabotu spārnu, kura paceļoties zemei atstāj tikai ēnu.”

Salīdzinājums ar daļu no Keshas teksta –

Before I leave, brush my teeth with a bottle of Jack
Cause when I leave for the night, I aint coming back
Im talking - pedicure on our toes, toes
Trying on all our clothes, clothes
Boys blowing up our phones, phones
Drop-toping, playing our favorite cds
Pulling up to the parties
Trying to get a little bit tipsy”.

Pilnīgi iespējams, ka daudziem tas Coja teksts liksies bullshit’s vai tamlīdzīgi (iespējams, ka nesmēķētājiem), bet tomēr tekstā ir sava doma – dziesma pati pat nav no tām ar jautro melodiju, es pat drīzāk teiktu, ka skumīga, bet, velns parāvis, tas teksts man uzlaboja garastāvokli un es pat nezinu kāpēc.

Ja reiz sāku runāt par Viktoru Coju, tad varētu arī pastāstīt par viņu drusciņ vairāk – dzimis Ļeņingradā, 1962. gadā, ir ļoti slavens padomju laiku mākslinieks, miris 1990. gadā, uz Sloka – Talsi šosejas 35. kilometra. Šis mūziķis ir dibinātājs grupai “КИНО”, kurā pats dziedājis, spēlējis ģitāru, rakstījis tekstu un sacerējis mūziku (salīdzinot ar miskastē metamajām mūsdienu zvaigznēm). Ir filmējies pāris filmās.

Un tomēr, slēdziens ir viens – lielākā daļa vienalga klausās tos sūdus, kas tagad skan pa radio. Es nesaku, ka pilnīgi viss ir zemē metams, ir arī labas dziesmas, bet tomēr jums būtu jāpiekrīt, ka tādas tiešām ir maz.

Otra lieta par ko es gribēju parunāt ir tā, ka mēs dzīvojam sūdubedrē. Pats stulbākais ir tas, ka mēs to lieliski zinam, bet neko nedaram (es arī neko nedaru). Izejot ārā pastaigāties paliek pretīgi, jo apkārt viss ir pelēks, cilvēkiem ģīmji ir nekādi, staigā iebāzuši savus purnus jakās, skatās uz zemi un ir galīgi nelaipni. Paprasot kādam cigareti (nedaru to bieži, bet dažreiz sanāk) uz tevi paskatās tā, it kā tu tūlīt viņam zagsi telefonu un muksi prom (vismaz ar mani tā gandrīz vienmēr notiek). Bieži sanāk tā, ka kaut kur ejot ieraugu bomzi (neteikšu bezpajumtnieku, man nepatīk tas vārds), kurš mēģina piepīpēt pēdējo benāru, ko izvilcis no kabatas. Es viņam vienkārši pieeju klāt un iedodu cigareti, kaut arī viņš man to nav prasījis – un jūs pat nevarat iedomāties, cik patīkama sajūta ir no bomža saņemt smaidu, kad apkārt visi uz tevi skatās kā uz tautas ienaidnieku. Vēlētos ieteikt visiem būt kaut nedaudz pozitīvākiem un atsaucīgākiem, jo savādāk ir pretīgi atrasties sabiedrībā, kur apkārt ir sveši.

Nākošā lieta, ko es drīzāk vēlētos meitenēm pajautāt, lai paskaidro (varbūt jūs arī esat dažādas, bet šito esmu dzirdējis jau no vairākām, bet vēl aizvien nesaprotu). Vairākas reizes ir gadījies dzirdēt, pašam pieredzēt to, ka, veidojot kaut kādas attiecības ar meiteni, viņa īsti neko no otras puses nedara, bet vienalga ar tevi, kaut nosit - nepateikšu kāpēc, satiekas. Uz jautājumu – “kāpēc?” atbilde ir “es pati nezinu, ko es gribu”. WHAAAAAAAAAAAT? Ja tu nezini, ko tu gribi, tad, piedod, tevi vienkārši nekas nesaista ar otru pusi, un tad rodas jautājums, kāpēc tu satiecies vēl ar viņu. Man kā puisim uz to ir tikai viens izskaidrojums – tev ir vēl tādi 10 puiši un tu nevari izvēlēties/tev patīk ar viņiem visiem ik pa laikam satikties. Bet ja tā nav, nu tad piedod, ko tu vispār zini? Tas varētu būt tas pats, kas izsalkušam vai paēdušam cilvēkam pajautāt – vai tu gribi ēst?, un viņš tev atbildētu – es nezinu. Stulbi, bet nu gribētos dzirdēt meiteņu viedokli, varbūt es hārdkorīgi kļūdos.

Jā, un nobeigumam gribētu, lai jūs paklausaties arī otru dziesmu. Man jau nu baigi patīk, varbūt arī tāpēc, ka teksts ir tāds, kuram es piekrītu un ir gadījies kaut kas līdzīgs. Simfoniskais roks, manuprāt daudz labāka mūzika nekā visas keshas, hujeshas, pē, atkal rauj uz augšu. Eju nopirkt cigarešu paciņu, pēc tam uz bāru nodzert pēdējo naudu, jo neredzu jēgu viņu atstāt – tāpat pazudīs (+ man gribās šodien alu).

P.S. Kurš ar mani dzers alu?
P.P.S. Kurš man paskaidros, kāpēc Arēnā Rīga frī kartupeļos iekšā uzreiz ielej kečupu?





94 11 28 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Mana stulbā galva
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 28

0/2000

Pēc pieredzes, bija meitene, kura ar nezināja ko grib, randiņi, randiņi randiņi, bet nekādas produktivitātes, bezmazvai, viņai ir vel 10 džeki, un tu esi tikai laika kavēklis. Tu izmaksā pusdienas, aicini uz pasākumiem, un  bez nekadiem panākumiem.. 

10 0 atbildēt

Piekrītu raksta autoram. Personīgi man liekas, ka lielākā daļa jauniešu vienkārši nav spējīgi uztvert jēgu, piemēram, Coja dziesmās.

9 0 atbildēt

da lab, te latvijā visi tizleņi latvieši ir tādegradējušies, ka vnk principā neatzīst visu, kas ir krieviski , super raksts! :) Cojs, vienmēr būs mans favorīts!

6 0 atbildēt

Ļoti labs raksts! Man patika! Ļoti interesanti palasīt cilvēka ikdienu, domas, filozofiju! Var redzēt, ka mēs visi esam ļoti līdzigi. Šinī gadījumā (persnoīgi es) esmu līdzīgs Tev. Man arī ir neitrāla mūzikas izvēle, klausos roku, elektronisko, dub, krievus, rap u.t.t. atkarīgs no garstāvokļa.

P.s. Es arī esmu vienkārši piegājis pie bomža un iedevis cigareti! :)

P.s.s. Man arī besī visas uzpūstās zvaigznes, bet reizēm tomēr paklausos. + vēl man besī (nezinu kāpēc) latviešu šovi - dziedi ar zvaigzni, dejo ar zvaigzni un tās ģimenes. Vemt gribās, man liekas viņi visi tik naivi, nu kā var to skatīties, es nesaprotu!

5 0 atbildēt

Raksts labs, rosina cilvēkus domāt.

diemžēl krieviski nemāku, bet no tulkotā teksta par cigarešu paciņu, mēģināju skatīties uz to nedaudz no cita leņķa un sāku saprast domu un iespējams arī iemeslu, kāpēc tas uzlabo garastāvokli.

 

Par popmūziku pilnīgi piekrītu, pati nevaru ciest tos sūdus (atvainojiet) , viss teksts pilns ar pārsaldu mīlestību, kura ir uztaisīta par kaut kādu jobanu ciešanu ainu četros cēlienos, vēl citi teksti ir par dzeršanu, ballēšanu seksu utml. piem. man rauj uz korķi dzirdot dziesmas "i just had sex" un "pregnant" , kurās tiek apskaidrots vienā, ka čalim tikko bija sekss un cik tas bija labi, otrā tas, cik čalis ļoti vēlas meiteni uztaisīt "grūtu", nu ok jauki jau, bet tas nav jādzird puspasaulei, manuprāt.

un tad vēl izsmej latviešu šlāgerus, bet paši klausās kaut kādus mēslus, kuru dziļākā jēga ir love, sex & party.

Par jautājumu, kuru tu uzdod meitenēm varu teikt tikai vienu, ka skuķi, kuri kaut ko tādu apgalvo dzīvē meklē tikai izklaidi un pilnīgu apbrīnu no puišiem, viņām nekad nepietiek barības viņu EGO. wow kāda jēga vēl to slēpt, ka viņas grib tikai izklaidēties un varbūt pat ieskrāpēt svītriņu gultas kājā, ka vēl viens čalis ir uzķēries un varbūt palielīties draudzenēm ar cik čaļiem reizē viņa satiekas, cik STS savākusies utml. nu nesaku, ka visas meitenes ir tādas, bet nenoliegšu, ka tādas ir un esmu pati tādas satikusi un no tām tiešām rauj uz korķi. un nevar saprast vai viņasd ir stulbas vai tikai tēlo, ka ir stulbas?

 

BTW. par to bezpajumtnieku piekrītu, pat no tāda cilvēka prieks saņemt neviltotu un patiesu smaidu par to, ka viņam šodien nebūs jākurī svešu cilvēku apzelēti benīši. arī bomzis ir cilvēks un ja no "normāliem " cilvēkiem smaidu nevar dabūt tad no viņa var un jau tas viņu padara par cilvēku.

nu lai nu kā arī nebūtu, raksts labs, no manis +4, šovakar būs vēl vairāk par ko padomāt.

5 0 atbildēt

Not strong enough ar Brentu Smitu no Shinedown. un nē es neapmeklēju youtube ta raksta dēļ, es to dziesmu esmu iefeivoritojis pasen jau, brutali laba dziesma. mēs dalam gaumes... ir vēl viena laba versija. tur bija cits solists bet Smits man vienkarši ideāls šai dziesmai liekas.

Cojs arī labs. patiesībā nevis vienkārši labs bet prasmīgs. liekas gabals ļoti vienkāršs bet tomēr dod vajadzīgo iespaidu

par to Keshu un dranķību ko jau piemineji varu lielākoties piekrist. nē nu var jau būt , dažas dziesmas ir klausāmas, bet ja man būtu jāklausas popmūzika tad kvalitatīva vismaz. Madonna bija ar savu stilu un mūziku.

varētu minēt arī citus piemērus ... nenāk prātā. 

5 0 atbildēt

Ja kaut ko pagriež pa 360 grādiem, tad tas paliek savā vietā, tātad, ja tev smadzenes sagrieza pa 360 grādiem, tad tavam garastāvoklim bija jāpaliek tādam pašam kā bija!

 

Bet varu piekrist par mūsdienu zvaigznēm, reti, kuram ir talants kaut vai dziedāšanā, viņi tur ir tikai izskata pēc, visi dzied zem fonogrammas utt., tas tracina mežonīgi, nekādu piepūļu, jo dziesmas saraxta viņu vietā, kad iedziet, tad ar datoru pielabo kļūdiņas, uztaisa pāris skaistu bilžu, samet naudu reklāmām - zvaigzne gatava!!!

4 0 atbildēt

Nu man piemēram neatīk krievu mūzika,zinu ka viņi vismaz dzied pa jēgu,bet šermuļi pārskrien klausoties viņu valodu.Es arī neesmu īsti jaunās mūzikas cienītājs kas pēdējos gados iznākusi ar saviem izņēmumiem,bet tā ir un vnm būs gaumes lieta.Cilvēki neklausās ko viņi dzied,tie klausās kā tas patīk viņu ausīm,par cik puse lv nezin eng val viņi vnk klausās jo patīk,nevis tpc ka meklē dziesmā jēgu.

Bet par sievietēm es varu pilnīgi piekrist +

5 1 atbildēt

Lielākoties tev visā piekrītu un gribētos arī piebilzt to, ka agrāk popmūzika bija uz neticami augstāka līmeņa visās jomās.. kā piem. ABBA , kas gan šo grupu nezin , vismaz dziesmas gan jau bija dzirdētas. Jā tā ir popgrupa , bet viņi nekad nedziedāja zem faņeras un mūzika bija kvalitatīva , balsis patiesi  bija labas  solistēm , prieks pat tdg paklausīties dziesmas kas skanēja  30 gadus atpakaļ , kādam liksies ka tā jau ir pagātne , bet īstai mākslai/mūzikai nav vecuma... Mūsdienu popdziesma spēj noturēties maximum 2 gadus ... Pēc tā visi par viņu aizmirst , itkā un nav tādas bijis.. Bet kpc ? Jo mūsdienu popdziesmas mums neko nenozīmē , nepalīdz atrast kādu atbildi vai aizdomāties par kko sev svarīgu , pilnībā neko nenozīmē , vnk citi apkārt klausās tātad arī man ir jāklausās ... Lielākai daļai jauniešu tgd gaumes sakrīt un tas ir slikti es uzskatu ! Jo tad sanāk ka visi augs kā roboti , bara instinkts tā saucamais.. Ja tev ir sava gaume , tātad tu jau kko  mēģini atrast dziesmā un kura tev būs vistuvāka to tu un klausīties. Atkal liela daļa jaunatnes klausās tikai dziesmas kur bezgala dzied par mīlestību , naudu un par to kādi kruti un bagāti ir paši dziedātāji O_O CIK VĒL VAR DEGRADĒT ??? .... Kaut vairāki cilvēki par to aizdomātos vismaz ... ><

3 1 atbildēt

lasot rakstu, liekas, ka tev galvā pārāk ilgi kavējas drūmā ziema. vrb satriec baltā pazušana, kura ieveda kaut kādu gaišumu ikdienā. šajā laikā apkārt nav grūti saskatīt drūmas lietas. ceru, ka pavasaris tev atnesīs gaišākas domas.  patika raksts visā visumā. un + par dziesmu

2 0 atbildēt

Ļoti labs raksts. Un laigan nevaru tēlot gudrinieku, un pats esmu padsmitnieks, tomēr arī man kretinē tagadējo dziesmu bezjēdzīgie teksti (ne visi tādi ir), arī man labāk patīk dziesmas, kuru tekstos ir jēga, un arī manuprāt V. Coja dziesma ir pacilājoša. Starp citu, mana dziesmu žanru izvēle ir +/- vienāda ar raksta autora žanru izvēli, tikai daži no tiem atkrīt, un pārītis pievienojās. ^^ Paldies par rakstu. ))

1 0 atbildēt

MIlzīgs +. Izlasiju visu. Viktors tik tiešām dzied labas dziesmas. Noklausies šito http://www.youtube.com/watch?v=uGcsIdGOuZY dziesma ir neaprakstāmi laba ja saproti angļu valodu un ieklausies vārdos. Paldies tev par šo rakstu.

1 0 atbildēt

Kogda tbaia devushka bolna - Victor Tsoy - arī bija jauka dziesma no viņa repertuāra.. :)

Kopvērtējumā, par rakstu, pilnīgi piekrītu.. es protams pats klausos to papsu, kas pa super efemu skandinās,  Bet man playlistā, ir praktiski visu stilu mūzika, izņ*t death metāl, un kaķu kori, tie tomēr manos uzskatos nau mūzika. ari hiphop - par neko man nepatīk.

Nēesmu es nekāds HH fans, un nerunāsim par Krievu Timat, un citiem pok*niem, bet tad es uzgāju  Basta- Под Куполом ( uzspied lai noklaustos) Godīgi sakot iepatikās... emotion

1 0 atbildēt

Es nesaprotu tadus kā tevi (nevēlos tevi apvainot vai kaukā ta), bet izspauž tik dauuudz *ciju...tas ir naivi izveidot rakstu par to kā tev nepatika divu meiteņu dziesma... tu ļoti ātri maini tēmas un man takā nevisai.. ;)

1 1 atbildēt

Tb Tu gribi padirsties par cilvēku gaumi? Vēl produktīvāk būtu pastrīdēties par dieva eksistenci, ķieģeļu sienas pozitīvo ietekmi uz smadzeņu labo puslodi, kā arī nemaz nerunājot par vīriešu menopauzi.

Tām čiksām varēji pieiet klāt un pateikt, lai pieklusina savu toni ja ne vispār aizveras. Ja Tev ir problēmas komunicēt ar pretējā dzimuma pārstāvi, nu tad te jau Tev ir problēmas, ne jau visiem pārējiem.

Kāpēc meitenes satiekās ar desmit džekiem? Tāpēc, ka viņām ir bail kādu sāpināt, appist cerības, vai arī vienkārši viņām patīk uzmanība, ko tām velta. Meitenēm patīk, ja par viņām pacīnās, ja paliek greizsirdīgi viņu dēļ utt utj, ceļ pašapziņu.

Nejauciet iekšā Coju, dieva dēļ.

1 1 atbildēt

man tiešām bija slinkums lasiitemotion

4 6 atbildēt