local-stats-pixel

Lietus sandales 32 / kārtainā kārtošanās2

62 0

Tagad ir brīvdiena, un - tad, sērfojot pa tīmekli, Anita uzdūrās vēl kādam - nu nosauksim - par sludinājumu. Tas bija ielikts kādā soc-tīkla lapā. Rakstīts angliski, "ja esi sieviete, tad nofotografē un ieliec tīklā, ja esi vīrietis, tad sarunā ar sievieti un tad safotografē un atkal ieliec tīklā". Tāds dīvains ieraksts.


Iepriekšējā naktī jau bezgalīgā mantra "dari savu darbu - dari savu darbu" mantra atkal sita pa galvu sapņos. Pēdējā laikā tā gadījās aizvien biežāk un biežāk.


Anita domās sarosījās - laikam pienācis laiks rīkoties. Kaut ko jaunu izgudrot, kaut ko jaunu pasaulei iedot. Bet pēc tam nespēks atkal pārņēma visu. Un tā vairākas reizes pēc kārtas.
Diena tāda kārtaina un lāgā nekārtojās.


Neskaidras domas maisās pēc daļējas bezmiega nakts. Anita, zvilnēdama uz dīvāna starp spilveniem, grib savas domas saņemt vienā kulakā. Dienas velkas kā pelēki maisi, tajās nekas nenotiek.


"Tā gaidīt, kad dzīve tev iedos rokās gatavas lietas, var sanākt ļoti ilgi, Mūžs var pa īsu izrādīties. Vecums pienāks kā zirga skrējiens, un tad patiešām pienāks Lielā Nožela, ka nekas nav paveikts. Mūžs kā salmos aizvien būs nosēdēts", iekšēja Anitas balss nevis vienkārsi so sacīja, bet gan bija aurojošā skaņkārtā.


Nekas un neviens nebija ne redzams, ne dzirdams. Aizvien Anita bija vienispatis istabā. Aiz loga vien zars vējā švīkstēja.


Tomēr pa pieri tecēja sviedri, kas lika domāt un domāt. "Laikam es kaut kur neesmu iebraukusi, kas tādas ir - ka mani kavē". Kavē! Dzīve iet uz priekšu.
---------
Dažas stundas vēlāk pēkšņi atnāca dažas bildes caur tīmekli, kur - Martins atsūtīja dažas jaunas fotkas. Un tāds smags demons sāka spiest kaklu. Pusnomodā kāds Velns gūlās virsū. "Laikam zāles vajag", pēdejā doma - ... pirms nākamās domas. "Kas tas par Velnu?" Un tad - neviens vairs istabā nebija. Tikai Anita smagi elpoja. Bija tādas sajūtas, ka vakardienas durvis aizvērušās, bet ne-komforta nākotne ir priekšā.


Pirms dienas bija apskatījusies bildes, ko Martins (fotogrāfs) bija atsūtījis neznokurienes. Modele ar segvārdu "Zilā jūras lenta" piestādījusi savas "lietus sandaļu" versijas. Kaut kāds svaigums un ūdens viļņi visapkārt.
Anita aizmiga.

Reklāma
62 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 2

0/2000

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt