local-stats-pixel fb-conv-api

Latvija:Vaacija :)22

151 3

Sodien pieregistreejos spoki.lv un pirmais, kas man ienaca prata bija kaada jauniesha ievietots raksts "Kas labaks? ASV pret Latviju", tacu tas jau bija kadu laiku atpakal.

Uz doto bridi es dzivoju Vacijaa un tad nu par so pasu temu tikai nedaudz citada gaisotne nolemu uzrakstit kas tad, manuprat, ir taas ieverojamakas lietas salidzinot Latvijas un Vacijas sabiedribu un citus labumus.

:)

otraa dalja: http://www.spoki.lv/literatura/Latvija-Vacija-2dalja/224104

1. Kastes.Kad vasaras viduu ierados Vacija uz ilgaku paliksanu, pirmais, kas tiesam iekrita aciis, bija kastes - vaacieshiem ir taada mode visu pirkt vairumaa, vismaz 75% no cilveekiem, kurus esmu sheit satikusi, visiem kaa vienam, pagrabstaavs ir piekrauts ar alu-kastees,coca-cola-kastees,cepumi( visdazhaadaakie) - kastees utt. Skumji to teikt, bet tas droshi vien taapeec, ka vaacieshu materialais stavoklis ir mazliet stabilaks kaa LV.

2. Atkritumu skirosana. Sveta lieta vaciesu ikdienas dzivee. viena plastmasas pudele- 25 centi. Si drosi vien ir atbilde par pirmo punktu kapec viss ir kastes- tas tomer kaut kada mera atmaksajas, zinot, ka LV nodot var tikai alus pudeles par 3-5 santimiem par pudeli.

3. Auto. Preteji tam kaa lielai daljai letinju patiik, vaacieshi tomeer ir dabas draugi un dziivo pieticiigi nebraukaajot ar mega size mashiinaam. (protams, ne jau 100% par visiem to vareetu teikt).

4. Cenas. Manupraat, cenas arii ir cilveekiem mazliet draudziigaakas kaa LV. Nemot veel veeraa to, ka pirms iepirksanas vini nodod pudeles, tad loti liela mera sanak ietaupit.

5. Daba. Man personiigi sheit ljoti patiik, jo lielaakaa dalja Vaacijas ir klaata ar pauguriem un kalniem, daudz mazi, tiiri, sakopti miestinji, daudz mezhu un tiiru uudenju.

6. Kaa " - " Vaacijai vareetu mineet to, ka sveetdienaas viss ir miris. Ir jau feini, ka ir kluss un mierigs, bet sad un tad tas ir ka trauceklis, ja ir aptrucies kaut kas, ko tev loti gribetos, bet veikali ir slegti, aptiekas ir slegtas, slegts ir pilnigi viss.

7. Cilveki. Nezinu, kas tam ir par iemeslu, bet, manuprat, cilveki sheit ir daudz jaukaki, izpalidzigaki un draudzigaki. Mana diena klust daudz gaishaka, kad no rita braucot uz darbu, nepazistami kaimini, setnieki, vai saldejuma kafejnicinas darbinieki saka "Guten Morgen!" :) Un tas viss ir ta tiesam nesamaksloti un feini :)

8. Mode. Pec maniem ieskatiem, tas viss, ko lautini velk mugura, nekada mera neatskiras no latvieshiem- attiecigs vecums- attiecigs gerbsanas stils. Atskiriba tik taada, ka taa kaa LV iedalaas latviski un krieviski runajosajos, tad Vacija vienkarsi dzivo loti daudz un dazadu valstu un rasu parstavji, lidz ar to ari katram kaut kadas savadakas kulturas iezimes.

9. Sports. Kas kartigam latvietim hokejs un "Dinamo", tas istam vacietim futbols un futbola komandas. Saja sporta vel parak iedzilinajusies neesmu, tapec nesaksu runat par labakajam komandaam,skaidri zinu- kaut ko nosausu greizi. :)

10. Megalomania vai lielummanija. Ta vaciesiem ir diezgan izteikta un visos ka viena vel arvien ir parlieciba, ka viss labais nak no Vacijas, vacu valodai butu jabut pasaules valodai un garsigs alus ari esot tikai seit.

11. Adolfs Hitlers. Ta viniem ir loti sapiga tema. Vini jutas vilusies par to, ka vel arvien Vacija loti lielai cilveku dalai saistas ar si cilveka vardu. Kad ierados Vacija, kaut ka nejausi tika pamanitas bildes, kur Riga, kada ballite, sadzerusies puishi radija hitlera slaveno zhestu ar roku- del sis bildes es tiku aizvesta uz Buhenvaldes koncentracijas nometnes kadreizejo atrasanas vietu, lai ja nu es gadijuma nezinaju, tad tagad man butu skaidrs, cik lielu launumu sis cilveks paveica un cik loti vaciesiem pasiem par to ir sapigi runat. Es to tiesam nezinaju, bet ja "pareizas" vietas par so pajoko, var loti viegli trapities aiz restem.

12.Dzivniekiem labveliga zeme. Vacija loti atbalsta majas milulus, mes bijam zoologiskaja darza, kur suniem ir uz katra tresa stuura novietotas dzerienu blodas un, ja nu gadas, tad maisini izkarnijumiem tiek izsniegti perkot ieejas biletes pie kaseem.

13. Edieni. Vai nu neesmu trapijusies istajas vietas vai ka citadi, bet, manuprat, musdienigie esanas paradumi ir vienadi gan Latvijaa, gan Vacijaa.

P.S. Pie daudziem punktiem bija vards "manuprat", ta ka sis viss ir mans loti subjektivais viedoklis :)

P.P.S. Atvainojos par rakstibu, man seit nav LV tastatura.

Ceru, ka patika :)

151 3 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Pudeli pēc pudeles nenodosi, pie Porsche jaunākā modeļa netiksi :D

6 0 atbildēt

es arī no vasaras vidus dzīvoju Vācijā un par daudzām lietām varu piekrist. man radās tāds pats priekšstats.:) tomēr, ar pudelēm tur mazliet citādāka štelle . veikalos cenas dzērieniem liekas samērā lētas, līdzīgas mūsējām, bet apakšā mazā šriftā vienmēr būs pierakstīts + 0.25 eiro. tu samaksā extra par pudeli un, kad ej to visu atdot, tos 25 centus dabū atpakaļ. nekādas ekonomijas tur īsti nav. par Hitleru esmu mēģinājusi tikai ar jauniešiem runāt. salīdzinot ar reakciju, kuru es saņēmu pēc tam, kad pateicu, ka mums ir labāks alus, par viņu vāciešiem nospļauties. bet jā, kādi padsmit puiši mani aplenca un kliedza, lai es ņemu savus vārdus atpakaļ un atzīstu, ka viņu alus ir vislabākais pasaulē. vācieši tiešām ir savas zemes fanāti. to var just arī vietējo attieksmē pret mani. esmu iepazinusies ar daudziem imigrantiem, un tie šķita daudz jaukāki kā vietēji, vāciešiem tiešām snobisms ir ļoti izteikts. par ēdieniem. biezpienu es šeit neesmu redzējusi. tādu īstu rupjmaizi arī ne, kaut gan ir ļoti plaša pustumšās maizes izvēle. ikdienā pārtieku no maultaschen, spätzle un kaiserschmarrn, par kuriem Latvijā nekad dzirdējusi nebiju. būt veģetārietim Vācijā arī ir daudz vieglāk kā mājās. tā, lūk, mani iespaidi, papildinot autoru.

5 0 atbildēt

pati agrāk strādāju Vācijā, tiešām superīga valsts un iedzīvotāji nav iespringuši, līdz ar to laipni :) par alu runājot, toreiz kad braucu turp strādāt, biju aizvedusi pāris pudeles pašmāju alu šefam... nu atsauksmes bija tās labākās... :D

4 0 atbildēt

mana Vācija pieredze ir nedaudz savādāka - nav tik skaistas meitenes kā Latvijā;

cilvēki ir snobi;

daba kaut kāda jau ir vietām, bet retais tikai aina, ko nozīmē sēņot vai vienkārši pastaigāt pa pļavu utt

katrā ziņā pārāk urbanizēta valsts

4 0 atbildēt

jā vācieši tiešām ir ļoti forši cilvēki. ;) pa vasaru biju tripā uz igaunijas ziemeļiem un paliku kempingā kur bija diezgan daudz vacieshu, ejot garam nepazistasmiem cilvekiem vacieshi uzreiz pateica gutten morgen kaut vai biju pilnigi svešs. ;) 

4 0 atbildēt

 

Kaa jau es teicu, man tiiri subjektiivais viedoklis. Man sheit patiik, redzu lielas atshkjiriibas starp shiim divaam valstiim, taapeec padalos ar *cijaam un iespaidiem. :)

4 0 atbildēt

Prieks ka rakstiji savu iespaidu nevis ka kads teica vai kkur lasiji utt...

emotion +++

4 0 atbildēt

rakstam ++++++,beidzot normāls  1. raksta cienīgs raksts.   mierīgi oriģinālrakstos likt varēji.ļoti labi ka ir subjektīvs viedoklis.  interesanti bij lasīt,paldies tevemotionemotion

4 0 atbildēt

aptiekas viņiem strādā arī svētdienās, tikai ne visas.. un nav gluži tā ka viss ir arī ciet :D

un vēl.. ēdiens tur ir drausmīgs salīdzinājumā ar Latviju

3 0 atbildēt

 Un tieshi shii iemesla deelj tas bija iekljauts rakstaa.. Dazhaadas veertibas! :)

 bet nu nav jau taa, ka tik traki, arii vaacieshi miil samarineet un noglabaat labumus ziemai :)

3 0 atbildēt

Vienmēr forši palasīt par to, kā dzīvo citur emotion

3 0 atbildēt

Ā, un runājot par futbolu, tur viss ir daudzmaz skaidrs. Rullē Minhenes Bayern, Schalke04 un vēl kādas 3 komandas. Un vēl vācieši futbolā nāvīgi necieš angļus. :)

4 1 atbildēt

Dzivniekiem labveliga zeme.

Braucot pa bāni nevienu kukaini uz stikla nedabūsi, l;aikam viņji uztaisījuši, glass box viscaur Vācijai, vai arī...

3 0 atbildēt

paldies. tagad arī būs kāds priekšstats par Vāciju un tās sabiedrību! liels pluss! :)

3 0 atbildēt

interesanti. paldies par rakstu :]

3 0 atbildēt

Ir ok, bet tā pat pārvākšos nākamgad ar tavu brāli pārvākšos uz Skotiju...

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt