local-stats-pixel fb-conv-api

Latvietis Latvietim Vilks (Latvija/Anglija)0

18 0

Nezinu vai šeit ir īstā auditorija kam tādam, bet ceru, ka kāds sapratīs :)

Kas pie velna notiek ar pasauli? Tas viss ir krīzes iespaidā! 100% esmu pārliecināts, bankas vainīgas, valdība slikta, pilna pasaule deģenerātu! Visi apkārt analfabēti rupekļi un savtīgi kretīni vai arī zagļi un oligarhi! Piemēram šis - zaudēju darbu, mēģināju aizņemties, bet nekā. Kaimiņu tēva dēlam esot ģimene, tā viņam jābaro, velns ar ārā! Kad matenē kopā sēdējām es devu norakstīt, viņš bez manis vispār nekas nebūtu! Tagad viņam čirika žēl. Nu labi labi, visi saņem pēc nopelniem, gan arī viņu dzīve sodīs. Savtīgais kretīns... Bezdarbnieku pabalsts drīz beigsies, par dzīvokli parāds. Labi, ka es biju tik gudrs un nepaņēmu sev kredītu, neapkrāvos ar sīkaļām un veceni, knapinājos par makaronu paku, bet nevienam neesmu parādā! Varbūt tomēr vajadzēja, vismaz pāris gadus būtu nodzīvojis kā švīts. Pilnīga bezcerība. Iešu nopirkt kādu akcīzes marku, tagad jau mēs par to maksājam, varbūt iedos kādu cigareti klāt. Pēdējais piečuks jātērē prātīgi. Varbūt vēl pāris aliņiem sanāks. Es jau neesmu dzērājs, nē, nekādu krutku pie Melnajiem Aklajiem nepērku. Vienkārši besis.

-Miegamice celies jau rīts!

-Kas Tu tāda?

-Laimes māte, Sprīdīt, Laimes māte!

-Ej takš tu pupās, ne s...a neesi man devusi, liec man mieru!

-Sprīdīt, Sprīdīt. Nav jau tik ļauni. Paskaties ārā saulīte..

-Es teicu ej bekot, es guļu.

-Paskaties, tur ubadze sēž, Tev maizīte vēl ir, padalies..

-Kapēc? Man kāds ir ko devis? Es visu vienmēr uz saviem kamiešiem, bet kad man tad nekā! Lai iet meklē padomu pie Tevis. Pat ja sapūs nedošu!

-Tu tā arī neko neesi sapratis...

Ka Tevi divi deviņi, man pašam nekā, miegu iztraucē un pat skata uz rītdienu nav. Vakar pie sīvā aprunājos ar Koknesi, šim brālis strādā Anglijā, teica, ka baigo piķi pelna. Strādā melno darbu, bet saņem kā karalis, plus par 3 atvasēm saņem tikpat lielu piķi kā darbā, teica, ka rajona krutais esot. Vismaz kaut kur Latviešus novērtē! Lai tā Latvija iet pa pieskari, Anglija, lūk tā ir valsts! Visā pasaulē ir labi, tikai Latvijā nē! Paskatieties kā Vācija dzīvo! Norvēģijā arī dzīvo! Viss plaukst uz zeļ! Braukšu es arī. Teica palīdzēs, vismaz kāds ir cilvēks!

Slīd padebeši balti, ar Dievu saku tēvu zemei, pat asaru notraucu par to. Bet nekas. Māmuļas zelta gredzens un ģitāra palika lombardā, tikšu uz Inglandi, nopirkšu platīna gredzenu un Fenderu vai pat vēl krutāku. Lidmašīna nolaižas. Jā, pareizi Koknesis teica, ka viņiem te kā Latvijā 80tajos, pilnīga nolaidība, skaidrs, ka Latvieša asais prāts te var gāzt kalnus. Optimisma kalngals un demokrātijas apziņa. Atbrauc Koknesis ar divu stundu nokavēšanos. S...irallā, es tak no Latvijas, tāpēc pret mani jāizturas kā pret otršķirīgu. Atvainojās gan, ka kavēja, jo bij jāatprasās no darba. Pilnīgi svaigs Bembis arī vieš cerības.

-Kādi vēji atpūtuši? Brālis teica, ka Latvijā esi nonācis strupceļā.

-Jā, visu apzinīgo dzīvi veltīju Latvijas ekonomikas celšanai, maksāju nodokļus, tagad jāpamet tēvu zeme, bet Tu jau pats zini.

-Atvaino nav daudz laika runām, aizvedīšu tevi uz pāris aģentūrām, piereģistrējies, gan būs labi, pēc pāris nedēļām tiksi pie šances.

-Ko nozīmē piereģistrējies, Tu ar mani tā nejoko, Koknesis teica, ka tu man palīdzēsi, te darba, kā spaļu.

-Katram sava vieta jāizcīna, būs labi.

Ieejam aģentūrā. Tur kautkādā dīvainā angļu mēlē truli smaidot man prasa. Tas baļķu nesēja brālis ar apstulbis lūr uz mani. Kas ir ko stāv. Kāpēc nepalīdz. Izejam uz ielas. Man paskaidro, ka palīdzēt nevarēs. Neesot angļu valodas. Mani neviens nebrīdināja! Kur es tagad lai liekos! Nē tā nebūs. Pareizi tagad viņš piedāvā aprunāties ar savu tīma līderi (lai arī kas tas būtu) un dabūt mani uz savas līnijas. Lai tik ņemas, vaina jāizpērk, ja teica, ka palīdzēs, lai palīdz!

Nu re, trešā diena Anglijā un es braucu ar Kokneša bračkas bembi uz darbu. Mani ved. Kājās dīvaini zābaki ar metāla purnu, nez kam tie vajadzīgi, jo es jau teicu, es esmu mārketinga speciālists ar 4 gadu pieredzi (biju gan palīgs, bet tas jau nekam skaļi nav jāsaka)! Ieejam iekšā, liek mazgāt rokas un vilkt galvā dīvainu celefāna kulīti. Man paskaidro ka tās kastes no stūra A būs jākrāmē mašīnās pēc saraksta, ko man iesmērē rokās... Vismaz minūti apstulbis stāvu. Ko viņi iedomājas. Nu labi, lai būtu, bet to es pieminēšu...

Jau 40 minūtes staipu kastes, mugurā dzeļ un pirksti stīvi, visu laiku caurvējš. Es nometu cimdus, vesti un cepuri, eju prom. Es taču neesmu vergs! Esmu prom un ārā ieelpoju gaisu, pīpeju man iedotas cigaretes. Vestas no Polijas. Pilnīga krutka. Par ko mani pārvērta. Tas taču nav mans līmenis!

Visu dienu klīdu pa ielām beigās eju pie Kokneša bračkas uz mājām, jārunā, kas tā par cūcību. Viņa Saulcerīte mani neielaiž. Vot m..a! Atnāk pats ”Saimnieks”. Saka, lai eju prom! Ko tas tagad nozīmē? Es viņu esmu uzmetis, redz! Visiem tagad stāsta, ka es sliņķis esot! Nekaunība!

Nav Latviešu pasaulē, visi maitas, katrs velk segu uz savu pusi, visi melo un uzmet. Iešu uz pašvaldību, lai man dod māju un pabalstus. Tā tak pret cilvekiem nevar izturēties...

18 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Orģinālraksts
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000