local-stats-pixel fb-conv-api

KONKURSS!! Man tik ļoti nepatika Samsung Z fold 2, ka izdomāju nopirkt Z fold 30

13 0

Dzirdīgākā auss atcerēsies, ka jau sen atpakaļ solīju uzrakstīt personīgo apskatu sākumā par Z FOLD 2 telefonu un pēc tam jau salīdzinājumu ar Z FOLD 3.

Atzīšos, ka jau no bērnības man patikuši gadžeti un esmu īsts jauno tehnoloģiju fanāts. Agrāk es veltīju ļoti daudz laika lasot par jaunākajiem datoriem, telefoniem un citām tehnoloģijām un sapņoju kā būtu viņas izmēģināt savās rokās. Zināju visus sīkumus par jaunākajām brīnumu ierīcēm, bet to cena uzreiz sagrāva manas cerības iegūt šos gadžetus savā īpašumā un izmēģināt. Beidzot man ir pietiekami ienākumi, lai varētu atļauties arī iegādāties šos brīnumus. Ironiski, bet es vairs neesmu aizrāvies ar tehnoloģiju žurnālu un apskatu lasīšanu. Tāpēc man gandrīz vai jāiepļaukā sev, kad netīšām uzeju kādu patiešām inovatīvu ierīci, kas ienākusi tirgū – tu taču vari to atļauties! Beidz sapņot, saņemies un nospied podziņu “pirkt”!

Un aptuveni tā gan FOLD 2, gan viņa pēctecis nonāca manā īpašumā. Mans apskats būs vairāk vadoties no savām sajūtām, lietojot šos telefonus, nevis referāts par gigabaitu skaitiem un citām smalkām tehniskām niansēm. To varat uzprasīt google. Tāpat, lai sajustos kā īsts tehnoloģiju blogeris, pirmo reizi mana bloga vēsturē uztaisīšu arī konkursu, kurā varēs laimēt vienu no šiem telefoniem. Vairāk par to raksta beigās.
Sākšu ar to, ka vienmēr izmantoju LMT sniegto pakalpojumu – telefoni ar atvērto līgumu. Šī gan nav apamksāta LMT reklāma, bet, ja kāds LMT pārstāvis lasa šo rakstu, tad esmu atvērts sadarbībai. Manam iepriekšējam telefonam Galaxy Note 20 Ultra tuvojās 9 mēneši (laiks, kad telefonus var atgriezt atpakaļ) un, protams, tas īsi pirms atdošanas laika nokrita un ieplīsa ekrāna stikliņš. Tas man ir noticis ar gandrīz visiem telefoniem, tāpēc vēl viens pakalpojums, ko vienmēr paņemu no LMT ir telefona apdrošināšana. Manā gadījumā tas, noteikti, vairākkārt ir atmaksājies.

Pagāja jau 9 mēneši un vēlējos telefonu iemainīt pret kaut ko jaunu, bet šoreiz es īsti nezināju, ko man ņemt vietā. Jauns Note vēl nebija iznācis, citu brendu telefoni mani īsti neinteresēja, bet ļoti aktīvi tobrīd visur rādījās Z Fold 2 reklāmas. Jau pirms vairākiem gadiem, kad parādījās info par jauno Samsung patentēto tehnoloģiju ar locāmajiem ekrāniem, es nevarēju sagaidīt, kad šādi telefoni un planšetes nonāks pārdošanā. Tas likās kā nereāla nākotnes tehnoloģija, taču ar laiku visas ziņas pieklusa. Un tad pēkšņi Samsung izziņo, ka nākotne ir šeit – iznāca Z Fold ar pārlokāmu ekrānu. Kā jau pirmās paaudzes tehnoloģija, šis telefons nebija gatavs ikdienas lietošanai, tāpēc nolēmu nopietni apsvērt tikai otrās paaudzes modeli – Z Fold 2. Tieši šajā brīdī tā sanāca, ka man vajadzēja jaunu telefonu, šis modelis par sevi atgādināja visās malās un es atcerējos savu agrāko aizrautību ar pārlokāmajiem telefoniem. Sākumā gan mani atturēja šo telefonu cena, bet nodomāju – kad tad vēl, ja ne tagad! – un nolēmu notestēt Galaxy Z Fold 2.

Godīgi sakot, sākumā biju reāli vīlies. Lielais ekrāns bija foršs, bet, lai pie tā tiktu, telefons vispirms bija jāatver. Šī darbība man nelikās ērta, tāpēc sākumā pārsvarā visas steidzamās lietas darīju uz telefona mazā ekrāna. Bet šādā formā šī ierīce ir vienkārši ļoti smags un biezs klucis ar pārāk šauru ekrānu. Tas man atgādināja veco labo Nokia 3310 – telefons ne tikai zvaniem, bet arī aliņa atkorķēšanai un nagliņas iesišanai sienā. Galaxy Z Fold 2 biezā ekrāna un lielā sava svara dēļ, vairāk atgādināja šī leģendārā Nokia telefona pēcteci nevis nākotnes gadžetu.

Ar laiku pieradu pie lielā ekrāna atvēršanas procedūras un tas man pavēra pavisam jaunu pasauli. Lielāka klaviatūra, 2 programmu vienlaicīga atvēršana, bilžu galerija milzu izmērā. Jutos ieradies nākotnē. Okey, šim telefonam nebija arī tā saucamā pildspalva, pie kā biju tik ļoti pieradis, lietojot Note telefonus. Toties, kad gribēji paskatīties Youtube vai ko citu video formātā, tad varēju to izbaudīt uz 2x lielāka ekrāna nekā standarta viedtālrunim. Un šādus video sāku skatīties ar vien biežāk. Paņēmu pat TV abonentu, lai redzētu sporta spēles. Sevišķi, ja nebiju mājās un gāja Pasaules čempionāts hokejā vai Pasaules kauss futbolā, varēju to skatīties jebkurā vietā. Un šajā telefonā varēja bez problēmām izsekot kur ir bumba vai ripa. Tai pat laikā šo priekšrocību var pielikt arī pie šī telefona mīnusiem, jo ievēroju, ka sāku pavadīt aizvien vairāk sava laika telefonā, skatoties Youtube, TikTok video, sporta pārraides vai citus TV raidījumus.

Pirmās nedēļas ar Z FOLD 2 bija diezgan jautras. Visur kur gāju, cilvēki noskatījās uz telefonu kā uz retu dārglietu. Daudzi draugi neatturējās un paprasīja telefonu paturēt rokās un pāris reizes palocīt. Tā bija kā spēļmantiņa, ko visi gribēja pamēģināt. Tomēr, ja kāds man sāka prasīt vai varu rekomendēt telefonu citiem, man bija godīgi jāsaka, ka nevaru. Tajā laikā šī telefona cena bija aptuveni 1800 eur veikalā. Un, ņemot vērā, ka par tādu cenu var nopirkt gan augstākās klases telefonu un vēl diezgan zolīdu planšeti, nelikās godīgi ieteikt tērēt naudu šim hibrīdam. Arī es pats nedaudz ilgojos pēc sava vecā Note 20 Ultra, kam bija iebūvēts irbulītis, kas man personīgi ļoti uzlaboja telefona lietošanas pieredzi. Kādā brīdī jau sāku apsvērt plānu atdot telefonu un tā nomaksu kādam draugam vai, vēl trakāk, iemest to Daugavā un pieteikt, ka tas bija negadījums. Protams, tā bija tikai ļauna doma, nekad tā īsti nevarētu izdarīt, taču šīs domas atzīmēja zemāko punktu manās attiecībās ar Z FOLD telefoniem. Bet turpinājumā pastāstīšu kā, līdz ar jaunākā modeļa iznākšanu un vairāk laika lietojot, manas domas un verdikts pilnībā izmainījās.

Pāris nedēļas vēlāk man atnāca paziņojums, ka mans Note 20 Ultra ir salabots. Tajā pašā laikā viens no draugiem bija izteicis reālu interesi par FOLD telefona pārņemšanu savā īpašumā. Man atlika tikai pateikt Jā. Taču pa šo laiku biju vairāk palietojis savu telefonu un nonācu pie vienas ļoti būtiskas atziņas. Biju iemācījies biežāk lietot telefonu atvērtā formā un sācis to lietot darba vajadzībām. Visbūtiskāk, sāku to lietot, pelnot naudu ar savu stratēģiju. Un šis bija lauciņš, kur mans telefons tiešām spīdēja. Ekrāns bija pietiekoši liels, lai ērti darbotos un parredzētu visu noteikošo (ne tā kā parastam telefonam, kas jātur guļus un viss ir saspiests kinofilmai līdzīgā šaurajā 20:9 formātā). Es varēju staigāt jebkur dzīvoklī, fona skatīties filmu, un tāpat būt produktīvs darbā. Paanilzējot pavadīto laiku, sapratu, ka mans pavadītais laiks darbam bija audzis par 30%. Tātad arī mani ikdienas ienākumi bija palielinājušies par patuveni 30%, kā rezultātā šis telefons bija jau sevi atpelnījis ar uzviju.

Pagāja laiciņš un Samsung izziņoja jauno Z FOLD 3. Šī ziņa, diemžēl, nāca kopā ar ziņu, ka Samsung vairs neizlaidīs manis iemīļoto Note sēriju ar irbulīti. Irbulīša funkcija tika pārnesta uz citiem telefoniem, tajā skaitā Z FOLD 3. Tāpēc izvēle bija ļoti viegla, mans nākošais telefons arī būs pārlokāms, bet šoreiz ar irbulīti. Tā kā biju atradis financiālu ieguvumu no šāda telefona lietošanas, man nebija grūti sev pamatot iegādāties jauno modeli pirmajās dienās. Teikšu godīgi, ka šoreiz neievācu nekādu informāciju ar ko vēl Z Fold 3 atšķirās no Z Fold 2. Un te jau atkal sākumā biju vīlies. Pirmkārt, jau oriģinālais Samsung maciņš, kuru kopā ar pildspalvu man uzdāvināja LMT, nav no tiem ērtākajiem. Atšķirībā no Note telefonuiem, kur kociņu varēja iebāzt pašā telefonā, Z Fold 3 to var ielikt tikai maciņā. Tātad maciņa lietošana kļuva obligāta. Es jau sen biju atteicies lietot telefonu maciņu, jo man patīk sajust premuim telefonu materiālu un redzēt īsto krāsu. Tagad mans telefons būs vēl biezāks un varēšu sajust lētu ķīniešu gumiju. Turklāt šim oriģinālajam maciņam uzreiz varēja pamanīt vairākus, būtiskus mīnusus.

Pirmkārt, Z Fold 3 ar oriģinālo maciņu, kuram aizmugurē atrodas kociņš, nevienā normālā auto telefona turētājā nevar ielikt. Vai nu, katru reizi kāpjot mašīnā, telefons jāņem ārā no maciņa, vai jāmeklē kāds planšetes turētājs, ko neesmu vēl izdarījis.

Otrs mīnuss, kas būtiski ietekmē telefona praktiskumu, ir fakts, maciņam nav neviens labs veids, kā to noveitot stāvus un skatītes uz lielā ekrāna video. Jebkuram planšetes maciņam šī ir pašsaprotama funkcija, bet šeit inženieri ir palaiduši garām lielu iespēju ar FOLD vēl vairāk izkonkurēt planšetes. Esmu jau meklējis dažādus neorģinālos maciņus, bet līdz šim tādus atradu tikai fake veikalos.

Turpināšu runāt par atšķrībām starp Z FOLD 2 un Z FOLD 3. Bez irbulīša atblasta vēl uzkrītoša atšķirība ir lielā ekrāna selfija kamera. FOLD 3 tā ir iestrādāta ekrānā un, nepievēršot tai īpašu uzmanību, kļūst vispār neredzama. Izmēros FOLD telefoni ir praktiski identiski, pēc skata tos var atšķirt tikai pēc kameru moduļa. Protams, ka Z Fold 3 ir kripatiņu labāka kamera, kripatiņu jaudīgāks procesors un daudzi citi sīki uzlabojumi, bet, lietojot ikdienā, šajos telefonos es atšķirības neredzu. Tāpēc, ja Tu neesi irbulīšu atkarīgais un Tev

jau ir Z FOLD 2, tad droši paliec pie šī telefona. Bet visi, kas vēlas jaunus piedzīvojumus ikdienā un pāriet no cita telefona, ņemot vērā samazināto 1600 eur cenu, leciet iekšā un ņemiet jauno Z FOLD 3. Sapratu, ka, kaut arī bieži pieminu šo telefonu mīnusus un inženieru nesaprotamos lēmumus detaļu izstrādē, es nespēju vairs atteikties no kabatā ieliekāmas 7.6 collu planšetes ar kuru es ikdienā varu izdarīt tik daudz. Man būtu jāpasakas Samsungam un jāpaspiež roka, jo beidzot ir radīts telefons, kas padara viedtālruņu tirgu interesantāku un ļauj man būt produktīvākam ikdienā. Tas ir līdzīgi, kā agrāk Samsung un Iphone no mazākiem displejiem sāka pāriet uz lielākiem. Daudzi sākumā pretojās un gribēja pieturēties pie mazākiem ekrāniem, lai varētu ar vienu roku aizsniegt visu telefona ekrānu. Tomēr laika gaitā gandrīz visi ir pārgājuši uz lielajiem ekrāniem un bauda to priekšrocības. Ar Z fold telefonu ienākšanu, šie ekrāni ir kļuvuši vēl 2x lielāki un tagad jau vajadzības pēc planšetes ir tuvu nullei. Turklāt, jebkurā brīdī vari to pārlocīt un ielikt atpakaļ kabatā.

Tad nu beigās pastāstīšu kādi notikumi aizveda pie lēmuma veidot konkursu un izlozēt telefonu. Lietojot vēl veco Z FOLD 2 telefonu, man kādā brīdī locīšans mehānismā iekļuva smilšu graudiņš. Lai gan mēģināju visādi to iztīrīt, es vairs nevarēju pilnībā atvērt lielo ekrānu. Man ieteica iedot telefonu garantijas remontā un pēc Z Fold 3 nopirkšanas tā arī izdarīju. Pēc kāda laika mani gaidīja pārsteigums. Pirmo reizi man Samsung paziņoja, ka nevar šo iekārtu salabot un tā vietā piedāvāja tādu pašu, pilnīgi jaunu telefonu. Tā kā lietota telefona vietā esmu dabūjis pilnīgi jaunu, es izdomāju, ka šo telefonu varētu iedot kādam manam lasītājam.

Kā arī tu vari laimēt telefonu spies uz manu blogu un izlasi kokursa noteikumus!

 
13 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000