local-stats-pixel fb-conv-api

Eža dzīve 24

44 0

Lielākam sakaram izlasi 1. daļu https://spoki.lv/literatura/Eza-dzive/892595

Eži jaunajā mājā jūtas labi. Viņi nopirkuši kafijas automātu un plāno šogad ziemas miegā neiet. Viņi prāto kā lai sarūpē pārtikas krājumus ziemai un pie viena izveidot interneta biznesu - pārdot pārtikas krājumus kustonīšiem, kas ziemā ir aktīvi.
Viņi apspriežās un izlemj, ka pie esošajiem apstākļiem vislabāk ziemai būtu sagatavot ābolus, jo eži var tos saspraust sev uz muguras adatām un lielā daudzumā transportēt tos mājup. Diemžēl viņu mežā nav nevienas pašas ābeles, tapēc tiem būs jādodās pakaļ uz cilvēka dārzu.
Tajā pašā laikā garām ežu mājai dodas vilks ar zelta zobiem. Viņš strādā par parādu piedzinēju mogo.lv. Viņš paņēmis pie rīkles lapsu, kura bija paņēmusi Ferrari līzingā un draud šo nožmiegt, ja neatdos parādu. Šie dzird ežu sarunu un lapsa ierosina vilkam pastāstīt cilvēkam par ežu plānu piesavināties dārza ābolus. Vilks tā kā gribētu būt cilvēka labākais draugs un dodas izpļāpāties. Viņš noslauka kājas uz tepiķīša pie mājas druvīm un pieklauvē. CIlvēks atver durvis un tur smaidīdams sasveicinās vilks. Cilvēks ieraudzījis vilka zobus paķer ķieģeli un izdauza zelta zobus un parāda tos sievai. Sieva saka, ka jābrauc uz pilsētu mainīt pret naudu. Tā viņi dodas uz pilsētu.

Eži ierodas dārzā aši salasa ābolus. Mājupceļā redz kā vilks bez zobiem putru ēd. Sasveicinās pieklājīgi un dodas tālāk. Pēc tam satiek lapsu sarkanajā Ferarri un pastāsta, ka vilkam zobu nav. Lapsa pasmejās un aizvālē prom. Eži ar āboliem aizdodas mājās. Uztaisa interneta adresi, kur pārdod ābolus ziemā aktīvajiem, noglabā ābolus koka skapī un gaida ziemu.

44 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

 emotion  labs

3 0 atbildēt
Lapsa appisa vilku! emotion
2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt