Krāsainais ķimeņu siers, Jāņu siers ar kurkumu un pat variants vegāniem no turku zirņiem.
13 neparastas Jāņu siera receptes no Latvijas saimniecēm!7
Bet, ja gadījumā neesi pazīstams ar tradicionālo ķimeņu siera recepti, pievienojam to šeit sākumā. Pagatavošana ir gana vienkārša un neaizņem daudz laika - ja vēl neesi mēģinājis, varbūt šogad ir vērts pamēģināt!
Sastāvdaļas aptuveni pusotra kilograma siera iegūšanai: 3 litri pilnpiena, 1 kilograms biezpiena, 5 olu dzeltenumi, 200 grami ķimeņju, kā arī sāls, citas garšvielas pēc izvēles. Vajadzēs - marli siešanai vai dziļāku trauku (zupas šķīvi, bļodu).
Garšīgā Latvija.
Bet recepšu blogere Krista iesaka sieram pievienot kurkumu, lai iegūtu tam raksturīgo, dzelteno nokrāsu.
Krista.lv.
Esam pieraduši, ka Jāņu siers ir sāļais gardums, taču te piedāvājums taisīt to kā deserta našķi, pievienojot žāvētus augļus.
šeit.
Lūk, recepte, kurā starp sastāvdaļām ir skābais krējums - ja vēlies iegūt nedaudz citādāku garšu un mazliet paeksperimentēt - pamēģini šo!
šeit.
Vēl viens garšas eksperiments - pievieno tradicionālajam ķimeņu sieram sviestu.
šeit.
Šajā versijā ir daudz mazāk sastāvdaļu, lieti noderēs, ja ledusskapī aizķēries neizdzerts kefīrs. Citronu vai citronskābi šim pievieno vien tad, ja šķiet, ka kefīrs nav bijis pietiekoši skābs un nesavelkas.
šeit.
Ar biešu un spinātu pulveri iekrāsots siers noteikti pārsteigs viesus.
Absolūts ēd blogā.
Ja uzturā nelieto piena produktus un/vai olas, pamēģini šo Indijas riekstu recepti. Siers gan neesot sanācis ciets, bet esot gana gards.
Ēdamzāle blogā.
Bet labāk veicies saimniecei, kura vegāno ķimeņu sieru gatavojusi no turku zirņiem. Lūk, izskatās pat diezgan līdzīgs parastajam!
šeit.