local-stats-pixel

Kristīgā mācība.15

30 3

Latvijas skolās kristīgo mācību pasniedz no 1. līdz 4. klasei. Nu jau šmits izdomājis,ka vajag pagarināt to līdz 6. klasei. Jo Latvijā ir pārāk slikti tikumi. Plus,ieviest ģimenes mācību. Pricipā,par ģimenes mācību itkā nekā slikta nebūtu.BET.. Tad nu sāks mazajiem kāds padomju laika, mietpilsonisks skolotājs( pie šitādiem priekšmetiem,cik esmu pamanījis,visi ir mietpilsoniski,aprobežoti), stāstīs kā nu ir pareizi.Bet ko darīs bērns kuram ģimene neatbildīs šim skolotājas mācītajai perfektajai ģimenei un visa klase vi';nu uzskatīs par sliktu?Un ja vēl šim bērnam nav ģimenes..

Bet,galvenais par kristīgās mācības pasniegšanu. Ok,tā jau tiek pasniegta vairākus gadus,utt. Bet man rodas jautājums- cik gan likumīgi bija viņu ieviest?? :nemot vērā pēc Satversmes,ka Latvijā baznīca ir atdalīta no valsts.

Un kādēļ tad tieši kristietību mācā skolās?? Tjipa,itkā kristietība būtu vienīgā reliģija uz pasaules. Ja grib mācīt reliģijas,tad ok,visas pēc kārtas un lai tad pēc tam cilvēks arī izvēlas kurai no visām pievērsties. šī jau izskatās pēc tādas kā uzspiešanas. Laikam jau kristīgā baznīca tiešām jūt,ka sāk zaudēt savu ietekmi,un mēģina to palielināt.

Runā par to cik netikumīga valsts,paši sevi pataisot par nevainīgiem jēriņiem..Laigan,pašus varētu saukt par netikuma kalngalu.

 

Vai vecākiem tiešām ir tik ļoti PO.. par to,ka viņu bērniem tiek skalotas smadzenes??

Nu labi,ir zināms,ka daudziem vecākiem tiešam ir pie vienas vietas,kas notiek ar bērnu,tā audzināšanu uztic citiem-skolai,TV,i-netam.. Un ja kkas nav tā,tad nosoda to,ka viņus nepareizi kāds iespaidojis.

Reklāma
30 3 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 15

0/2000

Nav jēgas no pagarināšanas līdz 6 klasei. Līdz 4 pilnībā pietiek un to vajadzētu ieviest visās skolās, jo ja bērns 4 gadus tam iet cauri, tādā vecumā, tad ap 7~ klasi viņš pilnībā saprot, cik reliģija ir stulba un miskastē metama lieta. :) Iz dzīves btw

7 2 atbildēt

dieva nav.

5 1 atbildēt

Ir taču visādas svētdienas skolas,kristīgās skolas,kur viss tas tiek mācīts un pie tam profesionāli.Bet skolās ar to ir problēmas.Kāda skolotāja,kura grib piepelnīties,māca bērniem kristietību pati to nemaz neizprotot.Ja vecāki gribēs viņi atradīs iespēju izglītot šajā jautājumā savu atvasi,bet pārējiem-nav ko piesārņot prātus

4 0 atbildēt

Pilnīgu taisnību saki!

Kāda velna pēc manam bērnam būtu jātērē savs laiks, lai mācītos tās pasakas!?!?!?!?!?!? Negribu tagad diskutēt par to kārtējo reizi, bet zinu, ka religija ir vislielākais sūds, kas vien var būt!

4 0 atbildēt

 

atbildot uz pavliks komentāru " Man liekas vajadzetu macit atejismu un krist... "

Nu tur jau tā lieta,karī es esmu par to,ja jhau grib mācīt reliģiju,tad lai visas māca.Nevis likt uzskatīt,ka ir tikai viena un vienīgā un tā pereizākā..

3 0 atbildēt

TicTac,es lasu"Sarkangalvīte un vilks" un ticu,ka reiz dzīvoja meitene,kuras vecmāmiņu apēda vilks,bet ieradās labais mednieks,pārgrieza vilka vēderu un izvilka dzīvu vecmāmiņu.

:D

Tāpat kā lasu "Krēslu" un ticu,ka vampīri izejot saules gaismā sāk mirguļot kā dimanti :D

3 0 atbildēt

Man liekas vajadzetu macit atejismu un kristietibu vai budismu ieklaut kada no apakspunktiem. Nav jau slikti zinat ko par kristietibu un ko taa ed no tavas kabatas...Bet berniem jabut objektivam skatijumam uz religiju nevis piespiedu kartas.Jo redz to maca skola! Bet ja notiek macisana lidz 6 klasei taa jau ir burtiska smadzenu skalosana.

2 0 atbildēt

atbildot uz TicTac komentāru " ES lasu Bibeli un ticu Dievam " Es lasu Meriju Popinsu Un tu pat neticesi ,kam es ticu... :D

2 0 atbildēt

atbildot uz pavliks komentāru " atbildot uz de*nis komentāru " Nu tur jau tā... "

Nu,tad priekškam vispār tam mazajam bērnam piebāzt galvu ar mācību,kurā visi pielūdz pie krusta piesistu,beigtu vīrieti??

Jā,stāsta,ka ir kāds tur augšā debesši,kurš tevi ļoti mīl,bet ja nedarīsi kā LIELAJĀ GRĀMATĀ raxtīt,tad nokļūsi ļoti briesmīgā vietā,kur tu mūzīgi mocīsies,BET VIŅS TEVI MĪL! :D

Viņu LV māca skolās nevis tapēc,ka ir elementāra..vienkārši,kristieši no visām reliģijām te ir vairākumā..Un pieņemts,ka kristietība ir latviska reliģija.. Un daži iebraucēji,krievu mēlē aiz kristieības slēpjoties pārmet latvie'šu tautas simbolus un saukā par pagānistiem..  

2 0 atbildēt

 

atbildot uz metaals komentāru " Nav jēgas no pagarināšanas līdz 6 klasei. Lī... "

Nu prieks par tevi..

Bet,bērnu prāti šajā vecumā var būt viegli manipulējami(ok,visos vecumos var manipulēt ar lielāko daļu cilvēku prātiem,esmu redzējis..)un tā arī lielākajai daļai ieborēts,ka tā nemaz nav stulb,un tādi cilvēki kā tu,ir stulbi,kuri nav pievērsti reliģijai..

Bet nu vispār,man šķiet,ka pat līdz 4.klasei ir par daudz,ja vispār māca.. Tur nav tik daudz,lai 4gadus mācītu..vispār,bībele ir tāds garš romāns.. viņu visu varētu satilpināt pāris vārdos..

1 0 atbildēt

atbildot uz neticigaa komentāru " es ar neticu tai bibelei.. nu neliekas ka ta... "

Iespējams pat,ka ir Dievs.. Bet nu diezvai tāds kādu pieņemts uzskatīt kādā no reliģijām..

 

 

1 0 atbildēt

atbildot uz de*nis komentāru " Nu tur jau tā lieta,karī es esmu par to,ja j... " Un atkal padom kas notiek par berneli, ja vinam mal galva par budismu, jehovas lieciniekiem, kristietibu, atejismu(Sakt stastit par Bolsevikiem u.t.t.) vel piemetina klat musulmanus, ebrejus. Beigas vesels gads tiek pavadits melginot ieskaidrot, ka "dievs" ir katra religija, un kur dievs ir alaha pravietis :D Beigas pilniga putra iznak tam bernelim galva.  

Un tagad iedomajos, kapec vispar maca to kristietibu...Vina ir elementara! Nu kaa, tu 4 klases sikajam pastasti par kadu tipinu kurs mil visus tur saka kas ir labi, slikti.Nu kartigs hipijs :D Protams ja taa kartigak palasa bibeli (veco deribu ar)  nu tas Calits vairak jau terminatoru atgadina...Bet tie ir sikumi. Es pats esmu redzejis kadas gramatas berneliem dod. Krasainas gramatinas ar BRUTALI izpuskotiem stastiem un raudiens nak par to, ka mazajiem punku tapam, kas tads galva iesezas. Protams nejau visi berneli ir pilnigi dabas mates pamestie, kas ko izlasot uzreiz saks tam pieversties, kautgan atkal stridigs jautajums... 4 klases meitenes ari barbijam seko kaa tadam etalonam. Bet tagad kad esmu noversies no jebkadam temam, man jautajums demmonim... A ko tu grasies darit lietas laba...Vai ari vnk pasmeities par sistemu?  

0 0 atbildēt

Bet vispār,vai tad ateisms ir reliģija??  

0 0 atbildēt

atbildot uz jauki komentāru " atbildot uz de*nis komentāru " Bet vispār,v... "

Nu tapēc jau es domāju,ka pavliks ne pa tēmu pielika ateismu pie reliģijām..

 

 

Pietam,pavlik,ebreji nav reliģija,bet tauta. Jūdaisms gan ir reliģija. :P  

0 0 atbildēt

ES lasu Bibeli un ticu Dievam

1 2 atbildēt