local-stats-pixel fb-conv-api

Ko darīt ar sniegu10

76 2

Sniega šķūrēšana aukstā laikā ir ļoti bīstama vecākiem cilvēkiem! Ar šadu paziņojumu nākuši klajā Vācijas zinātnieki. "Vecākiem cilvēkiem vispār jāizvairās no sniega tīrīšanas, tas jāuzdod izdarīt citiem, jaunākiem." Fiziskas slodzes un aukstuma apvienojums rada ļoti lielu risku sirdij.

Bet kā ir ar sniega tīrīšanu Latvijā? Izrādās, pēc intensīvas sniega tīrīšanas, Rīgā ir miruši jau vairāki vīrieši, kas mēģināja attīrīt savus auto. Pašreiz aktuāla ir arī sniega tīrīšana no jumtiem. Speciālisti gan neiesaka to darīt pašiem, jo darbs ir ļoti atbildīgs un ļoti bīstams. Bez speciāla aprīkojuma vispār nav ieteicams veikt šādus darbus. Otrs aspekts ir drošība uz ielas vai pagalmā. Nepeiciešmas kāds, kas brīdina gājējus un autovadītājus, kā arī jānorobežo teritorija, kas ne vienmēr tiek izdarīts. Bet ko darīt, ja namīpašniekam nav naudiņas, ko samaksāt profiņiem alpīnistiem.

Vakar biju lieciniekls tam, kā sniegu tīra neprofesioonāļi. Kā tas beidzās? Salauzts žogs, sadragāta nojume un tekošs jumts. Nenoliegšu, ka lātekas, kas bija uz šīs mājas vairāk atgādināja lielus stalaktīdus. Spriežot pēc lāsteku izmēra (~ 4m garas) tās svēra vairāk kā 200kg. Un kas vainbīgs pie sabojātas mantas? Ieskatam piedāvāju dažas bildes pēc neprofeionāļu darba un bildes ar profiņu uz jumta :)

Pieļaauju, ka tas nesanāca lētāk, nu bet tas subjektīvs viedoklis.

76 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

noliet ar benzīnu un nodedzināt nah to sniegu.

3 0 atbildēt

atbildot uz FashionGirl komentāru " sniegs,fui,atrāk pavasari " es labāk gribu vasaru :)  

2 0 atbildēt

nu tas ka tas ir bistami veciem cilvekiem uzzinaju kad mans opis paslideja sun salauza ribas .. :(

1 0 atbildēt

Njā.. jāpadomā soli uz priekšu !

1 0 atbildēt

Bīstami ir arī tas, bet aukstā laikā fiziska slodze ne visiem iet pa labu tieši sirdij.... nu bet ja no jumta krīt, tad gan :( _ _ _ atbildot uz koudman009 komentāru "nu tas ka tas ir bistami veciem cilvekiem uzzin... "  

0 0 atbildēt

sniegs,fui,atrāk pavasari

1 1 atbildēt

šodien sniegu varēja tīrīt arī bez virsjakām, ko daudzi sētnieki arī darīja :D

0 0 atbildēt

sniegs man patīk :)

0 0 atbildēt

paardod

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt