local-stats-pixel fb-conv-api

Kazzoo - Lētie mūzikas instrumenti 2.daļa5

35 1

Kazzoo

Šāda tipa instrumenti Āfrikā jau ir lietoti simtiem gadu, lai atdarinātu dzīvnieku balsis un bieži izmantoti arī reliģiskās ceremonijās.

Kazzoo ir pūšamais instruments, kas tā spēlētāja balsij piešķir dūcošu - vibrējošu skaņu, kad tiek runāts tajā vai vokalizēta melodija.

Kazzoo ražošana aizsākās 19. gs pateicoties afroamerikānim Alabama Vest's. Pirmo kazzoo pulksteņmeistars Tadeus Von's (Thaddeus Von) izveidoja pēc Vesta specifikācijām, viņš bija vācu pulksteņmeistars. Pirmo reizi kazzo parādijās Džordžijas štatā 1852. gadā, kur tas tika prezentēts kā "Down-South Subarine" (Lejas Dienvidu zemūdene, laikam kazzoo izskata dēļ ). Vēlāk metāla kazzoo svilpe tika patentēta Ēdenē - Ņujorkā un tos joprojām tur - arī mūsdienās ražo. 2010. gada Dienvidu Karolīnā tika atvērts Kazzoo muzejs.

Kazzoo svilpi pirmo reizi plašākai publikai demonstrēja burvju triku meistars J.P. Kalaam's. Viņš ļoti aizrāvās ar neparastiem mūzikas instrumentiem, kazzoo viņš pirmo reizi ieraudzīja Āfrikā. Viņa kazzoo vis bija veidots no koka. Kazzoo spēlē gan profesionāļi grupās, gan arī amatieri. Kazzoo ir arī viens no visvieglāk spēlējamajiem mūziaks instrumentiem.

Kazzoo ir viens no nedaudzajiem akustiskajiem instrumentiem, ko ražo Amerikas Savienotās Valstis, šo vienkāršo melodisko instrumentu spēlēt var ikviens , tikai vajag spēju vokalizēt melodiju.

Eiropas klasiskajā mūzikā , praktiski nav atrodama mūzika, kas būtu izpildīta ar kazzoo.

Kazzoo = stilīga svilpīte !

Reizēm raksta kazzo vai kazzoo ar diviem o, nezinu vai latviski nesauc kā savādak - es viņu tulkoju kā kazū svilpīte :D

(Pagaidām neliels daudzums informācijas, bet ar laiciņu papildināšu, vēl divas nodaļas palika - kazzoo rekordi un kazzoo profesionalajā muzikā no 1921.gada līdz mūsdienam (RedHot Chili peppers u.c - pameklēšu varbūt atradīšu arī kādus video vēl papildus par tiem koncertiem vai rekordiem)











35 1 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Man liekas, ka balsij nepiešķir nekādu skaņu, bet gan tam, ka pūš, skaņa mainās atkarībā no mutes, kakla stāvokļa (saspiests - augstāka skaņa, izplests - zemāka).

1 0 atbildēt

Ha-ha, uz šo es vienreiz iekritu. Kamēr man nepateica, tā arī nesapratu, kā no tā izvilināt melodiju. :)

1 0 atbildēt

ir tadas mums bijushas. pasen

0 0 atbildēt