local-stats-pixel fb-conv-api

JĀNIS BUKUMS prezentē jauno albumu “Neuzvarētais”1

“Ir Jaunais Gads, Līgo svētki un tad uz gada nogali ir Jāņa Bukuma albuma prezentācija” – tā jaunā albuma prezentācijā trāpīgi atzīmēja kāds no pasākuma viesiem. 29. novembra vakarā viesnīcā “Hotel Roma” grupa JĀNIS BUKUMS prezentēja jauno albumu “Neuzvarētais”, kas ir jau trešais grupas albums. Albumu bez maksas iespējams lejupielādēt grupas mājaslapā , savukārt fizisko CD iespējams iegādāties Latvijas Rokmūzikas Asociācijas veikalā , kā arī visās mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās Latvijā.

29. novembra vakarā, viesnīcā “Hotel Roma”, grupa JĀNIS BUKUMS prezentēja savu jauno albumu “Neuzvarētais”. Ierastā skaļā koncerta vietā grupa klātesošajiem viesiem izpildīja intīmu akustisko versiju trijām dziesmām no jaunā albuma, piedaloties albuma viesmāksliniecei Līgai Rīderei (X-faktora fināliste). “Mēs vienmēr albumu prezentācijās esam izpildījuši visu jauno albumu, bet ir gadījies, ka kāds cilvēks ļoti vēlas ar mums aprunāties, bet mēs esam nošķirti – viņi ir zālē, bet mēs esam uz skatuves, un tāpēc nemaz nesanāk aprunāties – cilvēks aiziet mājās bez pienākošās uzmanības! Šoreiz mainījām pasākuma konceptu, jo vēlējāmies ar visiem aprunāties! Esmu ļoti apmierināts ar šo pasākuma formātu, jo beidzot man izdevās aprunāties un pateikt paldies visiem draugiem, kuriem varēju veltīt pienācīgu laiku!” tā par prezentācijas formātu komentē Jānis Bukums. Kā jau ierasts, sveikt ar jaunā albuma iznākšanu ieradās grupas un Jāņa Bukuma draugi, kolēģi, radinieki un paziņas – dažādas sabiedrības prominences un industrijas personības. Pasākuma viesi varēja baudīt “Hotel Roma” sagatavotās uzkodas un dzērienus.

Albums “Neuzvarētais” ir grupas JĀNIS BUKUMS nu jau trešais albums, tas ir grupas ģitārista Artura Liedes konceptalbums. Pamatā albuma iedvesma nākusi no amerikāņu avangarda komponista Harija Partča dzīvesstāsta, savijot to ar dažādu kolorītu personību dzīvesstāstiem, ko grupas dalībnieki satikuši dažādu koncertu un izbraukumu laikā. Muzikālais stāsts ir par hipotētisko klaidoni, kas izgājis cauri debesīm un elli, pārdzīvojis visu un ir atgriezies - neuzvarēts. Albuma klausītājam tiek izstāstīta visa klaidoņa dzīve. Šķiet, ka mūsu varoņa liktenis bija izlemts jau viņa dzimšanas brīdī, "Kad Eņģeļi Raud". Varoņa jaunība izskan dziesmās "Kas Tas Ir" un "Neuzvarētais", likteņa pavērsieni sāk notikt "Ziemeļu Dievos" un "Ledus Asarā", bet, aizverot acis un ieslēdzot fantāziju, var iztēloties, kā mūsu varonis vētras laikā nelegāli pārvietojas kravas vilciena vagonā, skanot "Zvēram". Mūžīgu mīlestību savai jaunības simpātijai viņš sola "Vien Tev", bet krīt "Grēkā", līdz ar to mūsu varonim simboliski "Deg Baznīcas", sasniegta katarse - "Dzīvs Vai Miris"? Vai tiešām "Parasts Stāsts"? Nē, tomēr mūsu varonis pēdējā brīdī saņemas un atgriežas - "Progresīvi..."! Kā ķirsītis uz trešās plates tortes tiek pasniegts "Purple Rain". Vai tam sakars ar izstāstīto stāstu? To lai klausītājs lemj pats.

Grupa ir sastrādājusies vēl pamatīgāk un pārkāpusi jaunā profesionālajā līmenī. Grupas līdera Jāņa Bukuma vārdi mūzikai piešķir pavisam jaunas dimensijas un nozīmju šķautnes, ģitārista Artura Liedes tehniski-liriskie solo kontrastē ar atmosfēriskajiem Artūra Račinska "hard country" akordiem, basģitārists Andrjus Jaņuns izklaidē ar vairākiem basa solo, bundzinieks Filips Batarags izpilda arvien gaumīgākas un grūvīgākas ritma partijas. Lai gan albuma skanējumā vienlīdz vainīgi visi dalībnieki, visaktīvākie muzikālā skanējuma producenti - pats Jānis Bukums un skaņu inženieris Kārlis Šteinmanis.

Albumā grupa aicinājusi piedalīties arī dažādus viesmāksliniekus – X-faktora finālisti Līgu Rīderi, dziedātāju Elzu Rozentāli, RTU karsējmeiteņu komandas meitenes, vokālo ansambli Koukie People (Austra Kozuliņa, Vanda Siliņa, Emīlija Pavlovska, Amanda Maržecka), vokālistes Sarmu Liedi, Karīnu Laugali, čellistu Ričardu Henrihu Pilmani.

Albuma vizuālā noformējuma autors - Latvijā labi pazīstamais mākslinieks Artūrs Bērziņš.

Grupa pateicas “Hotel Roma” personālam un personīgi Lindai Mūrniecei par prezentācijas pasākuma nodrošināšanu un atbalstu albuma tapšanā.

RELĪZES MATERIĀLI (prezentācijas pasākuma foto, ilustratīvie attēli un grupas foto):

https://drive.google.com/drive/folders/1ZAmYT0PQZ4As_YQ3a4HAsgpSI48qx-98?usp=sharing

Albuma Neuzvarētais prezentācijas pasākuma foto (FOTOGRĀFS Gints Ivuskans):

https://drive.google.com/drive/folders/1R4K7D0izCpjDqC97LU54vu6-DjnXozwV?usp=sharing

JĀŅA BUKUMA albums “Neuzvarētais” – Spotify:

https://open.spotify.com/album/4mQPtAnDqPxZF46wRwMok6

Grupa JĀNIS BUKUMS prezentē jauno albumu "Neuzvarētais"! Albumu bez maksas var lejupielādēt grupas mājaslapā https://www.janisbukums.com , savukārt fizisko CD iegādāties Latvijas Rokmūzikas Asociācijas veikalā http://veikals.lrma.lv/veikals/params/category/134039/item/724842/ , kā arī visās mūzikas tirdzniecības vietās Latvijā!

6 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt