local-stats-pixel fb-conv-api

Filma: Rush (Sacīkste)9

Šī filma gan labāk saprotama tiem, kas interesējas par Pirmās Formulas vēsturi. Bet, protams, interesanta tā būs ikvienam skatītājam. #paliecmājās

Filma balstīta uz reāliem notikumiem. 1976. gadā par čempiona titulu cīnījās divi piloti - angļu 'pleibojs' Džeimss Simons Voliss Hants un austriešu aristokrāts Andreass Nikolass Lauda. Ar 80% precizitāti filmā atainoti tā laika notikumi trasē un arī ārpus tās. Protams, lai filma būtu efektīgāka, ir parādītas dažas ainas, kuru patiesībā nebija, piemēram, Hanta kautiņš ar žurnālistu vai diezgan saspīlētās attiecības starp Hantu un Laudu (reālajā dzīvē viņi bija draugi).

Ļoti reālistiska filmā ir aina, kur trasē aizdegās Laudas FERRARI un tajā vēl ietriecās kāds no sāncenšiem. Es pat domāju, vai tik tie kadri nav ņemti no reālās avārijas - tik identiski izskatās. Un ar grima palīdzību izveidotās apdeguma rētas aktierim Danielam Brīlam izskatās uz mata tādas pašas kā īstajam Laudam.

Par aktieru spēli - kā izteicās Daniels Brīls, nav tik viegli nospēlēt Laudu, kas ir vēl dzīvs. Hantu, kas ir jau miris, nospēlēt vieglāk. Tāpēc Brīlam vajadzēja kādu laiku pavadīt īstā Laudas sabiedrībā, lai iepazītu viņu personīgi, iemācītos viņa runas veidu un labāk varētu nospēlēt filmā. Manuprāt, tas viņam ir izdevies lieliski.

'Sacīkste' ir mana mīļākā filma. Iesaku!

60 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Esmu redzējis. Ļoti patika filma.👍

2 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

nafig, tagad ieteikt tik vecas filmas,skatījos vēl kinoteātrī ''kolizejs''

0 0 atbildēt