sātīga un garšīga šokolādes tortes recepte
BISKVĪTS 200 g melnās šokolādes 200g sviesta 170 g miltu 200 g brūnā cukura 200 g smalkā cukura 3 olas 1 ēdk.šķīstošās kafijas 1,5 tējk. cepamā pulvera naža gals sodas 2 ēdk. kakao pulvera 5 ēdk. paniņu vai kefīra KRĒMS 200 g melnās šokolādes 280 ml saldā krējuma 2 ēdk. cukura apm. 250 ml dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma ROTĀŠANAI 200 g baltās šokolādes
Pagatavošana: Šokolādi salauž gabaliņos un izkausē, pievieno gabaliņos sagrieztu mīkstu sviestu. Iemaisa šķīstošo kafiju 125 ml auksta ūdens un arī ielej katliņā.Silda uz mazas uguns, līdz visas sastāvdaļas izkusušas, bet nepārkarsē! Samaisa sausās kūkas sastāvdaļas: miltus ar cepamo pulveri, sodu, abiem cukuriem un kakao. Otrā bļodā sakuļ olas un tajās iemaisa paniņas vai kefīru. Savieno visus trīs maisījumus_ sauso masu ar olām un izkausēto šokolādi ar sviestu u.c. Maisa līdz mīkla ir viendabīga un diezgan pašķidra. Lej to sagatavotā veidnē (ietaukotā un izklātā ar cepamo papīru). Cep apm. pusotru stundu 160 grādos. Gatavību pārbauda ar kociņu. Kūka var nedaudz ieplaisāt. Pilnīgi atdzisušu biskvītu sagriež horizontāli 3 daļās. Gatavo krēmu: sakapā šokolādi mazos gabaliņos un ieber bļodā. Ielej saldo krējumu katliņā, pieliek tam cukuru un karsē, līdz tas gandrīz uzvārījies. Noņem no uguns un uzlej šokolādei. Maisa, līdz šokolāde izkususi un krēms viendabīgs. Krēmu atdzesē, līdz tas kļūst smērējams. Liek torti kopā: uz pirmās ripas uzsmērē ievārījumu, liek virsū otro. Uz otrās ripas smērē krēmu, liek trešo ripu un ar pārējo krēmu glīti apsmērē visu torti. Liek torti vēsumā, lai krēms sacietē līdz galam. Rotāšana: izkausē balto šokolādi un ar koditorejas uzgaļa palīdzību rotā torti ar mākslinieciskām :) švīkām. Šī recepte ir ņemta no žurnāla Labu Apetīti, bet no manas puses šeit ir skābais ievārījums, citādi tā kūka ir pārāk salda.Tā varētu būt viena no franču šokolādes kūkas variācijām, tikai tāda "interesantāka". Kūka ir laba ar to, ka tā ir ļoti sātīga un vairāk par vienu gabaliņu apēst ir diezgan pagrūti :)
"Selga " cepumi 2 papiņas
100 g sviesta
1 kārbiņa iebiezinātā vārītā piena (var likt arī parasto iebiezināto pienu)
Rozīnes un sagrieztas žāvētas aprikozes pēc katra izvēles, cik daudz garšo.
Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)
Cepumus salauž gabaliņos,izkausē sviestu un pievieno iebiezināto pienu un augļus ,kārtīgi samaisa un lej virsū cepumiem,visu laiku maisot.
No gatavās masas izveido skudrupūznim līdzīgu torti ,beigās var uzbērt šokolādes skaidiņas. Liek ledusskapī uz kādām 2 stundām,bet vispār jo ilgāk pastāv jo garšigāk.
Manuprāt ļoti vienkārši! Lai labi garšo!