local-stats-pixel fb-conv-api

Twilight ''New moon'' viena čalīš4

19 2

2. Daļa...

Netīšām sevi piespiedu noskatīties Twilight : New Moon līdz filmas beigām - labāk nebūtu to darījis. Aprakstīšu, ko vēl es redzēju un ko es par to domāju.

Un tā tad - Twilight: New Moon (Apskata otrā daļa)

Tad Bella aiziet uz kino ar Džeikobu un vēl vienu džeku (iet uz kārtīgu bojeviku - Bellai vajag "briesmu" sajūtu, lai atkal redzētu halucinācijas, lsd un sēnes vairs neder) - pēdējais aizskrien vemt filmas laikā (atcerējās laikam pusgejiskos indiāņus) un Džeikobam ir mirklis parunāt ar Bellu par dzīvi..taču tas nav nemaz tik viegli izdaramāms - izrādās, ka Bella arī runājot ar "normālu" džeku var visu sačakarēt un atcerēties Ederastu, kurš jau nez cik mēnešus atpakaļ jau sen ir aizbraucis un jau droši vien dzīvo ar kādu vampīru (vienalga kura dzimuma). Nekāda īpaša saruna starp abiem nenotiek un Džeikobs aiziet. Vēlāk Bella sāk izsekot Džeikobu (zvana viņam u.t.t) un šis parādās puspliks (kā gan savādāk ?) kopā ar saviem pusplikajiem draugiem. Parunā 5 minūtes un arī Džeikobs pamet Bellu un aizskrien kopā ar saviem draugiem. Jāpiezīmē, ka Džeikobs ir nolēmis vienā dienā izaug un parādās ar nogrieztiem matiem un tetovējumu uz pleca - tas ir tik "pa pieaugušajam"! Tad Bellai sākās kārtējās domas - "Neviens mani nemīl"; "My World is sooo empty.."Izcēlu vārdu "My", jo Bella ir ne tikai emocionāla sterva, bet arī nolādēta egoiste! Pārsvarā filmā no viņas skan - "Es, mans, mana u.t.t" - piemēram, episode kad Ederastam saka, ka novecos, a viņš - nē. Tīrs egoisms, jo kā redz tas var būt "viņš nenovecos, bet ES gan, tas neder..! Man arī jāmirst vai jāpaliek par vampīru".

Tad viņa staigā pa mežu un runā pati ar sevi - "džeikobs arī mani uzmeta..jāiet uz vietu, kur gulēju (būtu jau labi, ja tas būtu burtiski - vismaz kaut kāds action) ar to pusgeju Ederastu.." Tad viņa satiek kkādu vampīru (nēģeri, protams..filmā taču ir jābut vismaz vienam no melnajiem, lai viss būtu korekti) - atkal parādās MMS no Ederasta un..(btw - vampīrs-suteners ir redzēts House MD ceturtā sezonā)...runā 
un runā..boring! Tad no krūmiem izliek vilku banda un dzenas pakaļ vampīram..Pēc tam rāda, kā vampīrs sit vilkus un tas notiek nožēlojamas mūzikas pavadījumā. Tad Bella pastāsta Čarlijam (viņas tēvs), ka redz mežā esot vilki (nevis lāči) un tos vajag apšaut. Tad pie viņas mājas ierodas Džeikobs (puspliks, kā gan savādāk ?), nodemonstrē parkour trikus un sāk runāt gari un ilgi.Jāatzīmē, ka visi filmā iet viens pie otra, nevis zvana vai sarakstās ar emailu palīdzību. Iespējams, ka visi dzīvo tādā dir..ka telefonu sakaru tur nav. Atkal Bella redz sapņus, kurā ir redzams Eduards un vilks..tātad.. Džeikobs. Kāds pārsteigums! Tad parādās ekrānā 4 pusplikie indiāņi/vilkači, viens saņemot pļauku no Bellas, tai uzbrūk, izskrien puspliks Džeikobs - transhomizējas par vilku un sāk cīnīties ar vienu no vilkiem. It kā liekas action scēna, bet nu atkal dēļ mūzikas, viņa īpaši neizceļas no pārējā filmā notiekošā. Bella aizbrauc pie pārējiem pusplikajiem (nopieti - viņus kā rāda, tā viņi puspliki) uz viņu štābiņu, lai sagaidītu Džeikobu. Ierodas Džeikobs un tad seko interesanta episode, kurā ir parādīta vilkatisms kā homoseksualitāte..Atceraties X-Men filmā arī bija mājiens uz mutantiem, kā uz gejiem ? X-Men'os teica, ka mutanti arī ir cilvēki un viņiem ir tādas pašas tiesības, kā parastiem cilvēkiem..Twilight: New Moon ir gājis vēl tālāk:

Bella iet ar Džeikobu gar ezera krastu (Džeikobs šoreiz maikā) un viņi runā:

Bella: Hm..tātad tu esi vilkatis ?
Dž. : Jap
Bella: Tu nevari atrast veidu, kā to izbeigt ? Jo tas taču ir pretīgi...(so wrooong!)
Dž : Tā nav mana izvēle, esmu tāds piedzimis..un ko man tagad darīt ? Esmu tāds, kāds esmu - Tu neko nesaproti.. (Te vēl derētu iedomāties, ka Dž. piecērt kāju pie zemes un uzrauc gaisā degunu un aiziet)

Kaut ko neatgādina ? 

Tad izrādās, ka vilkačiem un vampiriem ir sens naids savā starpā un pa naktīm Džeijs un pārējā komanda ("Pusplikie no meža" attīra mežu no vampīriem. Neliela atkāpe - kapēc visi personāži pēc runāšanas ar Bellu no viņas aizmūk (burtiski)? Eds sākumā, tad "slavenas kafijas vārdā dēvētais" arī parunājot ar viņu - pamūk. Izskatās, ka neviens nav spējīgs uzturēties viņas kompānijā ilgāk par 5 minutēm. Ok, ejam tālāk. Un sākās - "Bellas čīkstēšanas laiks!" - šoreiz viņa saka..to pašu ko iepriekšs - "visi viņu pametuši, "world is sooo empty" u.t.t. Jāsaka, ka viņa nepamana vienīgo "normālo" filmas personāžu Čārliju (viņas tēvs), kurš par viņu rūpējas. Viņš taču viņu nav pametis.Tad mums rāda vampīra (ja nemaldos, Viktorijas) medības - ar Matrix Bullet Time effektiem, jo vampīri taču ir tiiiik ātri, ka bez tādiem effektiem nekādi..Un atkal..it kā "normāla" action episode - vampīrs skrien, vilki lec, koki lūzt, bet nu skaņas...! mūzika apmēram kkas līdzīgs starp Portishead un pirmajiem Massive Attack gabaliem..Ja tajā episodē skanētu piemēram kaut kas līdzīgs Prodigy vai kas tam līdzīgs - episode būtu kaut cik enerģiska un skatāma un liktu vismaz skatītājiem izjust kādu enerģijas pieplūdumu, bet ne šajā filmā. Vilkači medī to Viktoriju un viņa ielec ūdenī...un viss - kas notiek ar viņu tālāk, mums netiek paskaidrots. Tāda sajūtu, ka scenāristiem nebija ko uzrakstīt vairāk un tā arī atstāja visu kā ir - t.i. - pusvārdā. Bella tikmēr, skatoties Eģika halogrammas, ielec upē (ar kādu domu ? Pašnāvība ?) un viņu izglābj Džeikobs..protams, ka neapģērbts. Tad viņš aizved Bellu mājās..pirms atvadīšanās "nu tik būs.."..taču - Klasika! - viņiem iztraucē..vampīri.
Tagad pārejam pie Edija..Izrādās, ka tikai Tagad viņš ir ceļā uz Itāliju pie vecajiem vampīriem, lai viņi viņu nogalinātu, jo viņš grib atklāt visiem (cilvēkiem), ka vampīri pastāv. Kapēc viņš to grib darīt ?Tapēc, ka nezin kādā veidā ir nolēmis, ka Bella ir mirusi..Kā viņš to zin ? Neprasiet man, filmā tas nav paskaidrots.
Un tagad sākās pizģec #2:

Plāns ir tāds - Ja kāds no vampīriem atklāj cilvēkiem savu būtību, tas tiek izsaukts pie Old School (vecie vampīri) un tiem ir tiesības viņu nogalināt. Uz to arī Edarts cer. Taču..Ederasa ideja ir tāda - aiziet kādā vietā, kur ir daudz cilvēku (notiek kaut kāda parāde) un izģērbties (pusdienas laikā) , lai visi redz, ka viņš spīd - tātad ir vampīrs. Bet ir viens "bet" - kurš normāls cilvēks ieraugot spīdīgu kailu vīrieti domās, ka tas ir vampīrs ??! Vienkārši ies viņam garām un domās "kas tas par trako ? iesmērējies ar spīdumiem un stāv te ielas vidū!"..Diez vai kāds no viņiem (tie, kas redzēs ka viņš spīd) muks prom un bļaus "redz kur vampīrs!". Un vēl..tādējādi izrīkojoties - Eģiks parāda, ka viņam nepietiek dūšas pašam sev uzlikt rokas..piemēram, būtu palecis zem kāda zāģa kādā gaterī, vai zem vilciena vai nolekt no kādas augstceltnes..vienalga kādā veidā, galvenais, lai nogrieztu sev galvu (viņš taču 
dzīvo jau simtiem gadu, bija laiks izdomāt) bet nē - viņš tam ir pa vāju. Kā jau naturāls Ederasts.

Bellai ir draudzene/vampīrs, kura ir spējas redzēt nākotni un viņa redz kā Eduards mirst.Draudzene jau arī nav īpaši gudra: tā vietā, lai aizbrauktu pati pie Eduarda un pateiktu, ka Bella ir dzīva, lai viņš netaisītos nogalināt sevi.. Nē, viņai vajag iet pie Bellas un teikt, ka Eduarts grib sev uzlikt rokas un kad viņai jālido uz itāliju, lai varētu viņu izglābt..un pateik, ka viņa ir dzīva. Man pašam viss sajuka. Un tagad nāk prātā pirmā daļā pieminētais par telefonu..Ibio, pazvani taču Eduardam! Vai viņam nav telefons ? Nav emaila..katram taču ir mūsdienās!
Tad mums beidzot demonstrē Eģiku, kurš izskatās, ka būtu žūpojis kādu mēnesi. Šis runā ar vecajiem vampīriem, vai viņi palīdzēs viņam nomirt. Bella brauc kopā ar to vampīri/draudzeni/gaišredzi un viņa saka, ka vecie (old school) vampīri ir atteikušies Edam uzlikt rokas un viņš ir izvēlējies parādīt visiem cilvēkiem, ka ir vampīrs.....

Un tad Bella ierodas pie pusplikā (kā gan savādāk ?) Ederesta, kurš taisās realizēt savu "spožo" ideju. Sākas lirika "es nevaru dzīvot viens.." - šoreiz Eģika izpildījumā. Vismaz kas jauns. Tad vampīru banda dodas kopā ar Bellu pie vecajiem (old school) vampīriem, kuri vismaz neizskatās pēc gejiem. Nē, lai gan tur ir viens tāds starp viņiem (ar gariem matiem), bet es viņu nevaru aprakstīt - viņš man atgādināja kādu klasisku trako, kuram patīk runājot daudz filozofēt. Neliela atkāpe - 3 veco vampīru dzīve ir droši vien āāāārkārtīgi garlaicīga, jo telpā, kurā viņi atrodas ir 3 krēsli (troņi) un vairs nekā. Ja paskatās uz abiem klusējušajiem vampīriem, tā arī izskatās. Vienīgais, kas patika, kad trakais prasīja Edam : "Kā tu vari izturēt atrasties blakus viņai ?" (how can you stand be so close to her?) - t.i. Bellai, pat trakais ar sarkanajām acīm dod mājienu, ka no tādas jāmūk pa gabalu. Tad kaut kāda blonda vampīriete demonstrē telepātijas spējas un nogāž Eduardu no kātiem un cenšas to pašu izdarīt ar Bellu, taču viņai beidzas baterijas. Pēc tam uzrodas vampīrs/kaķis Fēlikss un sāk darīt nesaprotamas lietas ar Edu - tā arī nesaprotu vai viņi dejoja vai arī kāvās..Atkal drūmas skaņas un no action/dejas nekas īpašs nesanāk. Šajā episodē patika Bellas loma - viņa stāvēja kkur malā (labi, viņu turēja)..Viņai nav nekādas nozīmēs/ietekmes tādās lietās (strīdi).Tad visi bariņā diskutē gari un ilgi, līdz kamēr Bellas vampīrnākotnespareģotājdraudzene cenšas saskatīt nākotni, taču nekas nesanāk, kas padara viņas pareģošanas episodi pilnīgi lieku.

Tad mums demonstrē Bellas sarunu ar Ediju un abi spriež ko darīs nākamā sērijā. Tad ierodas Čarlijs un piespriež viņai mūža ieslodzījumu viņas istabā. Tad Edijs un Bī cenšas skūpstīties, bet nekas nesanāk, jo Bī visu izjauc, jo sāk runāt. Tad nu Bella izdomā, ka neļaus sev novecot un nolemj sarīkot balsošanu, lai iekļūtu monstru rindās. Atkāpe - Balsošanā piedalās arī nenovecojošais vampīrs, dēļ kura tad arī visi Ederasti aizbrauca no pilsētas. Tas gan ir savādi. 
Kaut kāds marazms. Iet kādam ko prasīt, lai varētu kļūt par vampīru ? Ja tu esi nokļuvis vienacaino pilsētā, tas nenozīmē, ka tev ir jāaizver viena acs. Pēdējās minūtes paiet lirikā starp Bellu, Džeikobu un Ederastu, par to ka, ja redz vampīri sāks dzert asinis, tad pamieram ir beigas. Un beidzot..Viss beidzās ar Eduarda teikumu : "Vai tu, 51cn355, arī skatīsies trešo daļu ?"..a ja nopietni, viņš prasa vai Bella viņu precēs. Viss - finita la comedia.

Viss, man vairs no ko teikt - viena no garlaicīgākajam filmām, kādu ir gadījies redzēt..2 stundas Bellas ņaudēšanas un puspliko indiāņu ir par daudz.Šī filma ir pornogrāfija meitenēm. Tā nav romantiska filma, tā nav komēdija, tā ir filma par pusplikiem indiāņiem. Bet kapēc meitenēm ir jāmoca sevi skatoties šo murgu, tikai lai redzētu pusplikus indiāņus ? Google it!

P.S.

Bella. Cik viņa ir parādīta bezpalīdzīga, nevarīga bez vīrieša, ar kuru attiecības nekad nav bijušas tuvākas par dažiem skūpstiem. Tā ir patiesa mīlestība ? Viņa ir manipulētāja. Bella manipulē ar pārējiem cilvēkiem (Džeikobs), sēž kopā ar viņu nedēļām, taisa tūkstošus vērtus motociklus..Džeikobs cer, ka vismaz kādas jūtas radīsies ar laiku pret viņu, taču nē. Bella atbild "Mēs nekad nevarēsim būt tuvi. Man viņš pietrūkst." Džeikobs cenšas viņai izpalīdzēt, taču viņa tikai par savu Eģiku. Kā jau manipulētāja=emocionāla=apsēsta ar vīrieti (vienu)=egoistiska kaza. Viss, ko viņa atstāj aiz sevis, ir potencionālu mīlnieku (un ne tikai) salauztas sirdis. Padomājiet par viņas tēvu Čārliju un visu, kas viņam ir jāizcieš. Viņa pārrodas mājās satriekta, bet viss ko viņa atbild Čarlijam - ir meli. Viņa pazūd mežā, kas liek viņam mobilizēt visu pilsētu, lai varētu viņu atrast. Viņa pārrodas mājās un neko nepaskaidro. Tad viņa aizmūk uz Itāliju uz nezināmu laiku, bet izrādās ka vampīrdraudzene vairāk pārdzīvo par Čarliju nekā Bella. Vai viņa domā, kā justos viņas māte un draugi, ja viņa būtu izdarījusi pašnāvību ? Nē. Jo viņa neredz neko citu, kā savu nepieciešamību pēc Ederasta. Vai viņa pārdzīvo kad izrādās, ka par vampīru kļūšana var tikt apdraudēta, jo tādējādi tiks pārtraukts pamiers starp vilkiem (viņa apgalvo, ka tie viņai arī ir svarīgi) un vampīriem un tādējādi vilkiem (vilkačiem) var draudēt nāvējošas briesmas. Nē. Vai viņai rūp cilvēki, kurus nogalinās vampīri un vilkači, tikai tapēc, ka viņai nav saprašanas, ka no nemirstīgiem monstriem ir jāturas par gabalu ? Nē. Vai viņai interesē viņas tēva sajūtas, kam šie līķi būs jāatrod ? Nē. Vai viņa cenšas parunāt ar Eduardu par viņa sajūtām, kad viņš viņu padarīs par monstru? Nē.

Jebkurai meitenei, kas saskata sevī līdzību ar Bellu, ir nepieciešama steidzama garīga palīdzība. Jebkurš, kas ir bijis iemīlējies, var saskatīt kādu līdzību ar Bellas sajūtām, bet nolādēts, tā ir iemīlēšanās skolas laikā. Mēs visi esam tikuši tam pāri un turpinam dzīvot. Protams, ka pirmā mīlestība un pirmā šķiršanās ir smaga. Jums nekad nevajag lūgt pēc mīlestības, jo ja jūs tā dariet, tā nav mīlestība.

19 2 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Get a life...

Pats sada veida filmu vel reklame! :D :D

4 0 atbildēt
dea avatarsdea

:D :D :D :D ++

0 0 atbildēt

atbildot uz sexere komentāru " pirmie 2 raxti bija tiesham labi.. shitas..t... " 1.kārt. Šis nav mans orģināl raksts! ;)

2.kārt. Kurus 2us pirmos rakstus tu domāji?? 0_o

0 0 atbildēt

Šitais ir labs!  ;) Pusplikie indiāņi :D Es tikpat kā neko par šito twilight nezinu, bet es varu iedomāties filmu šitā teksta izpildījumā! :D

0 1 atbildēt