Interesanti, ka zēns ar palielu ātrumu sekmīgi pieveicis vairāk nekā sešpadsmit kilometrus, ticis pāri tiltam un vairākiem krustojumiem, tomēr pāris kilometrus pirms galamērķa nobraucis no ceļa, aizķēris stabu un guvis dažas vieglas skrambas, bet mašīna cietusi pamatīgi.

Būdams ne īpaši liela auguma, mazais autobraucējs stūrējot, domājams, stāvējis kājās. Kā zēns vēlāk skaidrojis policistiem, iedarbināt mašīnu un stūrēt viņš esot iemācījies no videospēlēm. Ar šo pieredzi tomēr izrādījies par maz, jo pretējā kustības joslā viņam pretī virzījies traktors ar piekabi un, vairoties no tā, zēns zaudējis kontroli pār stūri.
Ceļā viņu bija ievērojuši vairāki citi šoferi, kas piezvanīja šerifam un policijai. "Tīrais brīnums, ka visi palikuši dzīvi," atzinis Nortamberlendas šerifs Čaks Vilkinss.

Kā stāstījis šerifa palīgs, viņš atpogājis zēna jaku, lai pārliecinātos, vai puika nav ievainots, un tad to atkal aizpogājis . Tad zēns pagriezies un gājis projām. ""Uz kurieni?" es jautāju. "Mana skola ir tepat netālu. Es kavēju," viņš atbildēja," sacījis šerifa palīgs. "Viņš izskatījās ļoti apņēmīgs. Domāju, ka pirmkārt viņš negribēja nokavēt brokastis," piebildis šerifs.