local-stats-pixel

Sāra un Dārs: islama atbilde Amerikai9

27 7
Iepazīstieties ar Sāru un Dāru – tā ir islama kultūras alternatīva amerikāņu lellēm Bārbijai un Kenam. Šīs islama lelles tikušas speciāli veidotas, saskaņā ar valdības pasūtījumu, lai ar savu vienkāršo izskatu un „ģimenisko fonu” popularizētu tradicionālās islama vērtības jau bērnu vidū. Šīs lelles ir kā „pretinieki” modernajām Rietumu rotaļlietām.
Kāda rotaļlietu pārdevēja Irānā – Masumeha Rahimi izsakās, ka ir dziļi iepriecināta par šādu leļļu radīšanu. Viņasprāt, Bārbija esot pilnīgi svešiniece Irānas kultūrai un ar savu ķermeni, kā arī ‘nepiedienīgajiem apģērbiem’, bojā mazo meiteņu uzskatus, liekot tām vēlāk atteikties no tradicionālajām irāņu vērtībām. Rahimi vēl piebilst: „Es domāju, ka katra lelle Bārbija nodara daudz lielāku ļaunumu, nekā amerikāņu raķetes!”
Lelles – dvīņi Dārs un Sāra tiek pārdoti kopā ar videokaseti, kas izklāsta viņu „misiju”: mīlošais brālis un māsa sirsnīgi palīdz viens otram, lai atrisinātu problēmas, vienmēr vēršas pie saviem mīlošajiem vecākiem – tā prezentējot islama vērtības utt. Sārai komplektā klāt ir tradicionālais islama sieviešu apģērbs – īpašais galvas lakats, kā arī čadra (no persiešu čādor musulmaņu sievietes tērps - plīvurs, kas nosedz visu augumu atstājo tikai spraugu acīm) un tml.
FAKTI
· Sāra un Dārs – popularitāti guvušas irāņu bērnu rotaļlietas ar izteikti austrumniecisku izskatu.
· Radītas 2002. gadā.
· Mērķis – neļaut Rietumu (amerikāņu) kultūrai dominēt pār Austrumu tradīcijām.
· Sāra ir vienkārši tērpta – atbilstoši islama priekšrakstiem par sieviešu un meiteņu ģērbšanos.
· Dāra apģērbs – vienkāršs krekls un bikses.
· Leļļu cena ir „draudzīga” – tās maksā 15 dolārus gabalā. Pretstatā – vidēji Bārbijas cena ir ap 40 dolāru.
· Lai popularizētu Dāru un Sāru bērnu vidū vēl vairāk, radīts kalendārs, pildspalvas, zīmuļi, klases un lineāli ar to simboliku.
· Leļļu koncepcija tiek izstrādāta Irānā, bet ražošana notiek Ķīnā.
Reklāma
Reklāma
27 7 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 9

0/2000
Bāŗbijas un keni labaaki :D
5 0 atbildēt
dea avatarsdea
tīri smuķiņas. ;)
2 0 atbildēt
+1 lifijai. :)
2 1 atbildēt
"Tiek pārdoti kopā ar videokaseti, kas izklāsta viņu „misiju” : Doties bariņā citu reliģiju piekritēju apkabinātiem ar spridzekļiem un ar viņiem visiem uzspridzināties , lai nestu laimi savai tautai !!! :l
1 0 atbildēt
Da neeee :p Baarbija ir daudz sexiigaa un stiliigaaka :D Nost ar laukjiem :p :p LAI DZIIVO BAARBIJAS
1 0 atbildēt
bet šitās izskatās vsm kā īstas lelles. mīlīgas.
0 0 atbildēt
Tik kā paliek ar to, ka pēc islama vispār nedrīkst attēlot nevienu dzīvu būtni un vēl jo vairāk cilvēku?
0 0 atbildēt
ha ha ha11
0 0 atbildēt
„Es domāju, ka katra lelle Bārbija nodara daudz lielāku ļaunumu, nekā amerikāņu raķetes!” Juus neticat d*nokraatijai? Tad mees nakam pie jums! Lai tie amerikaanji ieskrienas, un visi rietumi kopumaa ar savu globalizaacijas seergu.
0 1 atbildēt